تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۵:۲۷

شیراز - خبرگزاری مهر: مدیر مرکز سعدی‌شناسی برنامه های علمی یادروز سعدی را تشریح کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، کوروش کمالی سروستانی ظهر سه شنبه در گفتگو با خبرنگاران بیان کرد: معارف اسلامی و فرهنگ ایرانی در آثار سعدی موضوع علمی همایش یادروز سعدی در سال 1391 است.

وی ادامه داد: شعر و نثر فاخر سعدی از یک سو ریشه در گنجینه قرآن کریم و حدیث و معارف اسلامی دارد و از سوی دیگر برآمده از پرتو دل و احساس پاک و فرهنگ روزگار سعدی است. سعدی به فرهنگهای زمان خود اعم از فرهنگ ایرانی و اسلامی تسلط داشته و کلیات او نمادی پرشگون از فرهنگ اسلامی و ایرانی است. احادیث نبوی، سرگذشت عارفان و علما و فیلسوفان جهان اسلام و سرزمین‌های عربی و فرهنگ مردم شیراز در آن روزگار، تنها بخشی از ماخذ و منابع سعدی در آفرینش آثار ماندگارش بوده است.

مدیر مرکز سعدی‌شناسی افزود: در پی برگزاری نشست‌های علمی یادروز سعدی در سال‌های گذشته با موضوع‌های مختلفی چون زندگی و دوران سعدی، گلستان، بوستان، غزل و قصیده، امسال سعدی‌پژوهان به بررسی "معارف اسلامی و فرهنگ ایرانی" در آثار سعدی خواهند پرداخت و فیلسوفان معاصران ایران بر خوان سعدی گرد می‌آیند تا به دیدگاه‌های فلسفی، حکمت نظری، حکمت عملی و عشق الهی او در آثارش بپردازند.

وی افزود: در نشستهای علمی امسال که در ساعت 9 صبح روز پنجشنبه 31 فروردین ماه در تالار همایشهای مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس برگزار خواهد شد، استادان رضا داوری اردکانی پیرامون "سعدی، مفتی ملت اصحاب نظر باز آمد"، غلامحسین ابراهیمی‌دینانی پیرامون "حکمت نظری و حکمت عملی در آثار سعدی"، "دکتر غلامرضا اعوانی" پیرامون "مذهب عشق الهی در غزلیات سعدی"، منصور رستگارفسایی پیرامون "جلوه‌های فرهنگی و اخلاق اجتماعی در آثار سعدی"، سیروس شمیسا پیرامون "علت سکوت سعدی" و محمدرضا خالصی پیرامون "نقد تطبیقی اخلاق در آثار سعدی و کانت" سخنرانی خواهند کرد.

 

کمالی افزود: در تهران نیز با همت بخش فرهنگی شهر کتاب و همکاری مرکز سعدی‌شناسی در ساعت 15 بعدازظهر روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه، 29 و 30 فروردین ماه ، با پژوهشگران ایران و روسیه نشست ویژه‌ای در شهر کتاب تهران با عنوان «سعدی و پوشکین» برگزار خواهد شد که در روز نخست استادان دکتر میرجلال‌الدین کزازی پیرامون «دلیری سعدی، بی‌باکی پوشکین»، میخائیل سینلنیکوف شاعر و پوشکین شناس روس پیرامون «سعدی در اشعار پوشکین»، حسن بلخاری پیرامون "مفهوم هنر در آثار سعدی" و زهرا محمدی پیرامون "دریچه‌های آشنایی پوشکین با شرق و ادبیات فارسی و مضامین مشترک اشعار پوشکین، سعدی و حافظ" سخنرانی می‌کنند.

وی ادامه داد: در روز دوم استادانکامران فانی پیرامون "پوشکین در ایران" ، سعید حمیدیان پیرامون "بت‌های شکستنی در خواندن غزل‌های سعدی" ، علیرضا دولتشاهی پیرامون "باغچه‌سرای، پیوندگاه ادب ایرانی و ادب اسلاوی" و آبتین گلکار پیرامون "عناصر درام مدرن در نمایش‌نامه‌های پوشکین" سخنرانی خواهند کرد.

کمالی در پایان افزود: انتشار دفتر پانزدهم سعدی‌شناسی و انتخاب کتاب‌سال سعدی‌شناسی از دیگر برنامه‌های نشست‌های علمی خواهد بود.

ستاد بزگراری مراسم یادروز سعدی متشکل از استانداری فارس، ادارة کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، بنیاد فارس‌شناسی، سازمان میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی فارس ، مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس و مرکز سعدی‌شناسی است.