قم - خبرگزاری مهر: دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور ایجاد کرسی نظریه‌پردازی تفسیر و درس خارج تفسیر را از ضروریات حوزه علمیه عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حمید محمدی در دومین هم اندیشی پژوهشگران بر‌تر حوزه‌های علمیه که قبل از چهارشنبه در محل اردوگاه فاطمیه قم برگزار شد طی سخنانی با اشاره به نقش و جایگاه قرآن کریم در زندگی انسان ابراز داشت: شناخت و محبت و عمل سه رکن اساسی در قرآن کریم است که اگر محبت بدون ایمان موجب عدم تاثیرگذاری قرآن در زندگی فرد خواهد شد.

وی ادامه داد: ایمان مانند دالان پرنوری است که اگرجامعه‌ای از آن عبور کند قطعا به سعادت ابدی خواهد رسید.

دبیر شورای توسعه فرهنگ و قرآنی کشور در ادامه با بیان اینکه ‌چنانچه معرفت و ایمان منتهی به عمل در زندگی فردی و اجتماعی نشود ارزشی در پی نخواهد داشت عنوان کرد: ایمان، معرفت و عمل باید در کنار یکدیگر با رشد متوازن همراه باشد وگرنه افرادی که به دنبال تحصیل علو دینی و حوزوی هستند به موجودات کاریکاتوری خنده دار تبدیل خواهند شد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه کسی می‌تواند به بهشت وارد شود که مهدی قرآن باشد عنوان کرد: قرآن باید هدایت گر انسان باشد که اگر اینگونه باشد انسان را به ولایت الله رهنمون می‌سازد.

تنها مقدمه تفسیر قرآن در حوزه ارائه می‌شود

محمدی در ادامه با تاکید بر جایگاه ویژه تفسیر در حوزه‌های علمیه عنوان کرد: ‌آنچه امروز در حوزه‌های علمیه به عنوان تفسیر قرآن کریم ارائه می‌شود تنها مقدمه تفسیر است.

وی گفت: حوزه‌های علمیه باید قرآن بنیان باشند و بایستی تمام مسائل جامعه به قرآن عرضه و جواب نیز از قرآن گرفته شود.

قائم مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در علوم قرآنی طرح سئوالات و مباحثی که در نظام‌های معرفتی، نظام‌های زندگی و تعاملات اجتماعی و مسائل مستحدثه وجود دارد و عرضه این سئوالات به قرآن کریم را مورد اشاره قرار داد و گفت: ‌ اگر در این زمینه‌ها بتوان نظرگاه‌های قرآن را استخراج کرد در آن زمان است که می‌توان بسیاری از مشکلات و مسائل را حل کرد.

وی با اشاره به اینکه در تفسیر متاسفانه تنها به ظاهر آیات اکتفا کرده‌ایم گفت: باید در این زمینه یک بازنگری اساسی صورت گیرد و برگزاری کرسی‌های نظریه‌پردازی تفسیر قرآن کریم و ایجاد درس خارج تفسیر از ضروریاتی است که باید در حوزه ایجاد شود.

دبیر شورای توسعه فرهنگ و قرآنی کشور در ادامه با تاکید بر ایجاد روحیه پژوهشگری در طلاب اظهار داشت: نباید نگاه به طلبه به شکل حوضی باشد که تنها معلومات را در آن وارد کرد بلکه باید به آن‌ها مانند چشمه‌های جوشانی نگریست که جوشش و سوالات آن‌ها با روحیه پژوشگری و توسط قرآن پاسخ داده شود.

وی تاکید کرد: آموزشی که در کار آن ایجاد و ترویج روحیه پژوهشگری نباشد ارزشی ندارد.