به گزارش خبرگزاری مهر، رئیس ششمین کنگره بینالمللی سالانه کولورکتال دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این زمینه گفت: این کنگره از اول اردیبهشت ماه به مدت دو روز در سالنهای صدرا و سینای شیراز برگزار میشود که در نخستین روز آن، روشهای جدید اعمال جراحی به صورت عملی برای جراحان عمومی، در بیمارستان شهید فقیهی شیراز ارائه می شود.
دکتر احمد ایزدپناه افزود: محور این گردهمایی، بررسی بیماریهای التهابی روده است و در خصوص درمانهای دارویی، مباحث علمی مربوطه و روشهای جراحی این بیماری، کارگاه های آموزشی برگزار میشود.
وی اظهار داشت: جدیدترین مباحث علمی و روشهای تشخیصی، درمانی و جراحی در زمینه بیماریهای التهابی روده از اهداف عمده کنگره میباشد.
دکتر ایزدپناه بیان کرد: ششمین کنگره بیمار های روده ای با حضور اساتید دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور، دانشمندان و متخصصان صاحب نظر و 30 مهمان خارجی برگزار میشود.
وی گفت: در این کنگره حدود 20 سخنرانی و بحثهای گروهی طی دو روز به منظور ارائه تازه های علمی مربوطه ارایه میشود.
ایزدپناه همچنین از برگزاری مباحث مربوط به پرستاری و سه کارگاه آموزشی دیگر در این کنگره خبر داد.
متخصصان جراحی عمومی، داخلی، گوارش، کودکان و پزشکان عمومی و همچنین دانشجویان پزشکی عمومی میتوانند در این همایش شرکت کنند.
رشته علوم آزمایشگاهی باید جزو رشته های سخت و زیان آور محسوب شود
رئیس اداره امور آزمایشگاه های استان فارس از ارائه طرح زیان آور محسوب شدن رشته علوم آزمایشگاهی برای تصویب، خبر داد.
هومان روزبهی در مراسم روز علوم آزمایشگاهی افزود: رشته علوم آزمایشگاهی به دلیل سر و کار داشتن با مواد خطرناکی که باید مورد آزمایش قرار گیرد، باید جزو رشته های سخت و زیان آور محسوب شود.
وی اظهار داشت: علاوه بر این سعی داریم که روز علوم آزمایشگاهی که مصادف با 30 فروردین و تولد حکیم سید اسماعیل جرجانی است را در تقویم ملی ثبت کنیم.
روزبهی بیان کرد: به منظور افزایش سطح تحصیلات کارکنان علوم آزمایشگاهی و پاسخ به علاقه آنها، طرحی نیز ارایه شده که بر اساس آن درصدی از ظرفیت پذیرش تحصیلات تکمیلی به کارکنان این رشته اختصاص یابد.
وی گفت: طرحهای مختلفی از آزمایشگاه های شیراز آغاز شده و سپس به کل کشور گسترش یافته که تالاسمی و غربالگری نوزادان از جمله آنهاست.
روزبهی گفت: در اداره امور آزمایشگاه های فارس سعی شده با به کار گرفتن دانش آموختگان علوم آزمایشگاهی در آزمایشگاهها، امنیت شغلی در این رشته ایجاد کنیم.
صدیقه شریف زاده، معاون آموزشی دانشکده پیراپزشکی نیز گفت: در حال حاضر رشته علوم آزمایشگاهی نقشی حساس و سازنده در تشخیص، پیشگیری و درمان بیماریها دارد.
وی افزود : امروزه درمانی بدون اطلاعاتی که متخصصان علوم آزمایشگاهی در اختیار پزشکان قرار میدهند، انجام نمیشود.
دکتر شریف زاده بیان کرد: امیدواریم روز علوم آزمایشگاهی روزی برای وفاق و همدلی تمام گروه های جامعه آزمایشگاهی همراه با اعتلای شغلی و صنفی آنها باشد زیرا هدف همه ما ارایه خدمات بهتر به مردم جامعه است.
250 میلیارد ریال اعتبار به ورزش و جوانان فارس اختصاص یافت
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس گفت: مبلغ 250 میلیارد ریال به احداث و تکمیل پروژه های ورزشی فارس اختصاص یافت.
محسن اردکانی با اشاره به اینکه این پروژه ها از مصوبات سفرهای مقام معظم رهبری و هیئت دولت به فارس است، اظهار داشت: احداث سالن ورزش یک هزار و200 نفری در هشت شهر، احداث سالن اختصاصی بانوان در هفت شهر، احداث سالن تخصصی 450 متری در 16 شهر، ایجاد زمین چمن مصنوعی در سه شهر و تکمیل و احداث پیست دو میدانی و خوابگاه ورزشکاران، از جمله طرح هایی است که اعتبارات ویژه ای به آنها اختصاص یافته است.
وی افزود: از آنجایی که رویکرد محرومیت زدایی از چهره روستاها از اولویتهای دولت های نهم و دهم بوده، احداث 42 ورزشگاه روستایی در روستاهای با جمعیت بیشتر از هزار نفر استان، نقطه عطفی در اجرای پروژه های ورزشی در روستاها به شمار می آید.
مهندس اردکانی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: زورخانه بزرگ شهر، خانه کشتی، سالن یک هزار نفری، سالن اختصاصی تنیس، سالن شش هزار نفری و سالن یک هزار و200 نفری ژیمناستیک، از جمله طرحهایی است که در شهر مقدس شیراز به اجرا در خواهد آمد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار فارس اعلام کرد: از مجموع پروژه ها و طرحهای یاد شده چهار طرح به صورت ملی و مابقی در قالب ملی استانی شده، اجرایی خواهند شد.