لافت - خبرگزاری مهر: بندر گردشگری لافت به عنوان دروازه عجایب هفتگانه قشم، از بسیاری کمبودهای زیرساختی و گردشگری رنج می برد.

به گزارش خبرنگار مهر، روستای تاریخی لافت با داشتن بافت قدیمی و بادگیرهای منحصر به فرد و کوچه های باریک و بلند و سایه دار در سال 85 در فهرست آثار ملی به ثبت رسید. این روستای تاریخی در ساحل شمالی جزیره قشم و در دو کیلومتری سرزمین اصلی قرار دارد.

هر ساله و در ایام نوروز بیش از یک میلیون نفر مسافر با خودرو از طریق بندر پهل وارد بندر لافت و این شهر می شوند، که بر خلاف تصور مسئولان جزیره قشم نتوانسته اند خدمات مناسبی را فراهم کنند.

جنگلهای حرا و کارگاه های سنتی ساخت لنج و چاه های آب مشهور به چاه های تلا از جاذبه های دیدنی روستای لافت است.

امام جمعه بندر تاریخی لافت در گفتگو با خبرنگار مهر می گوید: با وجود تبلیغاتی که از سوی منطقه آزاد برای جذب توریست می شود لافت فاقد هر گونه امکانات و تشکیلات خدمات رسانی به مسافران نوروزی است.

سید احمد پوازی می گوید: ظاهرا مسئولان لافت را فراموش کرده اند و در قبال تبلیغات گسترده ای که برای جذب گردشگر به این شهر می کنند کسی از ما نمی پرسد چه مشکلاتی وجود دارد و یا گردشگرانی که به این شهر می آیند به چه خدماتی احتیاج دارند.

وی در مورد رسیدگی مسئولان می گوید: فرماندار یک بار بیشتر به لافت نیامده در حالیکه این شهر سالانه در ایام نوروز پذیرای بیش از یک میلیون مسافر نوروزی است ولی مسئولان توجهی به ایجاد و بهسازی زیرساختهای این شهر ندارند.

امام جمعه بندر تاریخی لافت معتقد است: با وجود سایتهای گردشگری در لافت، مسئولان منطقه آزاد کمترین توجهی به این بخش ندارند و تنها به نصب چند تابلوی گردشگری و راهنمایی و رانندگی اکتفا می کنند.

امام جمعه لافت می گوید: مردم در بخش آب، بهداشت و جاده مشکل دارند، معابر خاکی و گِل آلوده است، هنوز معابر این شهر تاریک است و هیچگونه اقدامی برای روشنایی معابر نشده است.

پوازی به اتفاق تلخ روزهای پایانی اسفند که تاریکی معابر منجر به برخورد یک موتورسوار با دختر نوجوان دبیرستانی این ولایت شده بود، اشاره می کند و علت حادثه را مشکلات سطح معابر و تاریکی آن می داند.

وی به عدم اختصاص مکانهای ظرفشویی، آب شرب و مکان های اسکان برای مسافران اشاره می کند که نبود این امکانات باعث هجوم مسافران به مساجد شهر شده و مساجد را با مشکلاتی مواجه کرده است.

پوازی بیان داشت: ما با روی باز در مساجد را به روی مهمانان گشوده ایم ولی با توجه به ساختار سنتی و قدیمی مساجد، مهمانان دچار مشکلاتی در این زمینه هستند زیرا اکثر مسافران انتظار مکانهای بهتری برای اسکان دارند و این مردم لافت هستند که باید جور این شرمندگی ها را بکشند و متاسفانه ما هیچ جایی بهتر از مساجد نداشته ایم که در اختیار مهمانان نوروزی قرار بدهیم.

امام جمعه لافت با اظهار اینکه گمان نمی کنم مسافران از این وضعیت بغرنج راضی بوده باشند، اظهارداشت: طبیعت بکر لافت یکی از جاذبه های گردشگری این جزیره است، در حالیکه منطقه آزاد قصد دارد این طبیعت بکر را دستخوش تغییرات غیر طبیعی کند.

وی با اظهار اینکه کسی از مردم لافت در مورد آینده شهر آنها سوال نمی کند، اضافه کرد: ولی کسی ما را به رسمیت نمی شناسد و منطقه آزاد باید بداند این ملت هم حق و حقوقی دارد.

سید پوازی در مورد نصب تابلوهای ورود ممنوع در جاده های منتهی به لافت افزود: نصب علائم رانندگی در ایام نوروز بر مشکلات مردم لافت افزوده است.

مسئولان راهنمایی و رانندگی قشم برای کاستن از بار ترافیکی و جلوگیری از حوادث جاده ای، هرساله در ایام نوروز، اقدام به یک طرفه کردن جاده های منتهی به لافت می کنند که این جاده ها از نظر کارشناسی قابلیت یک طرفه شدن را ندارد.

امام جمعه لافت ادامه می دهد: بومیان که در طول سال در این جاده تردد می کنند برای ایام کوتاه نوروز قاعدتا نمی توانند مسیر طولانی قشم به فرودگاه و فروگاه به لافت را طی کنند که متحمل افزایش پنجاه کیلومتری مازاد بر معمول می شود و اگر بخواهند از محور 10 کیلومتری منتهی به اسکله لافت استفاده کنند به دلیل ترافیک سنگین ناگزیر از توقف چهار و پنج ساعته در دهانه ورودی به اسکله هستند.

وی می گوید: ما به توصیه مسئولان راهنمایی و رانندگی بارها و بارها به مردم و جوانان سپرده ایم که در این مورد قوانین مربوطه را رعایت و با نیروهای خدوم و زحمتکش انتظامی در این زمینه همکاری کننند، ولی مردم که در طول سال به این مسیر عادت کرده اند ظاهرا نمی توانند راه طولانی 50کیلومتری را دور بزنند بالاخره موتورسواران و جوانانی هستند که به دلیل صرفه جویی در وقت و بنزین قادر به دور زدن جاده به سمت فرودگاه نباشند و در اثر جوانی و یا اضطرار به توصیه های مسئولان توجه نکنند و این بی توجهی باعث حوادثی بشود.