به گزارش خبرگزاری مهر، حجتالاسلام والمسلمین سیدسعید حسینی، مسئول بخش مجموعهنگاری دائرةالمعارف قرآن کریم دربارۀ «دانشنامه معارف عقلی» گفت: دانشنامۀ معارف عقلی، مجموعه مقالات معارف عقلی برگرفته از دائرةالمعارف قرآن کریم است. بخش دایرةالمعارفهای مرکز فرهنگ و معارف قرآن تصمیم گرفت که این مجموعه را برای گروههایی که دنبال بحثهای کلامی قرآن هستند، تنظیم و ارائه دهد که ان شاء الله مورد استفادۀ پژوهشگران قرار بگیرد.
وی افزود: جلد اول دانشنامۀ معارف عقلی، 140 مدخل دارد که از این 140 مدخل، 40 مدخل آن ارجاعی و 100 مدخل آن اصلی است که اگر جلد اول با موفقیت به چاپ برسد، مقالات زیادی وجود دارد که قرار است در جلدهای بعدی تنظیم و چاپ و ملحق به جلد اول شود.
وی بحث اسماء و صفات الهی را از مدخلها و موضوعات مهم این دانشنامه برشمرد و گفت: هم بحث کلی از خود اسماء و صفات و هم مقالات مرتبط با اسماء الهی به کار رفته در قرآن، در این دانشنامه آمده است؛ اسمایی مانند اسم جلالۀ الله، آخذ، آخر و اسم های دیگر حق تعالی.
وی اظهار داشت: بحثهایی مانند ذوالجلال و الاکرام، افق اعلی، امام مبین، امت، امتحان، امت قائمه، امت مقتصده، امت مسلمه، امت وسط، امداد غیبی، امر الهی، ام الکتاب، امی، انسان کامل، اولواالامر، اولواالعزم، اولیاءالله، اهل البیت، اهلالذکر، ایام الله و ائمةالکفر، اکمال دین و... موضوعات مهمی به شمار می روند که در این دانشنامه برای استفادۀ دانشجویان و اساتید علم کلام چه در حوزه و چه در دانشگاه گنجانده شدهاند.
وی تأکید کرد: جمعآوری این موضوعات در این مجموعه که مورد توجه و عنایت افراد خاصی که در این رشتۀ خاص، تحصیل یا تحقیق میکنند می باشد، به خاطر تسهیل استفادۀ اساتید و طلاب و دانشجویان، صورت گرفته است.
وی با توجه به این که مقالات این دانشنامهها علاوه بر این که از اتقان خوبی برخوردار است، برای عموم نیز قابل استفاده است، اظهار امیدواری کرد: امیدواریم این مقالات در این مجموعه، برای کسانی که در بحثهای کلامی تحقیق و پژوهش میکنند، راههایی را باز کند تا بحثهای کلامی قرآن در جامعه بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.
حجت الاسلام حسینی در ادامه به برخی از ویژگی های این دانش نامه اشاره کرد و گفت: ویژگی خاص این مجموعه این است که علاوه بر موضوعیبودنش، از نظام الفبایی نیز برخوردار است.
وی افزود: ویژگی مهم این اثر این است که مقالاتش در بخش فلسفه و کلام توسط اساتید زبده ای که سالیان سال در حوزه به تدریس علوم عقلی و عرفان مشغول بودند مستقلاً و یا زیرنظر آنها تنظیم و تألیف شده است؛ به همین خاطر از اتقان خوبی برخوردار است.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد: جلد اول دانشنامۀ معارف عقلی که حدود 1000 صفحه است در آینده ای نزدیک در قطع رحلی منتشر می شود و در صورت موفقیت در چاپ این جلد و توافقات بعدی با پژوهشگاه، جلدهای دیگر نیز در اسرع وقت آماده و تقدیم بازار کتاب خواهد شد.