استاد فلسفه دانشگاه وندربیلت آمریکا با اشاره به اینکه خصوصی کردن دانشگاهها الزاماً به ضعف علوم انسانی منجر نمی شود گفت: دیدگاه چامسکی مبنی بر اینکه خصوصی سازی دانشگاهها به علوم انسانی لطمه می زند برای من قابل قبول نیست.

به گزارش خبرنگار مهر، خصوصی شدن آموزش عالی و بالا رفتن شهریه در دانشگاهها می تواند تبعاتی برای حوزه‌های مطالعاتی علوم انسانی و حوزه‌هایی که بازار محور نیستند داشته باشد.

همین موضوع، نظر اوباما رئیس جمهور آمریکا را در روزهای اخیر معطوف خود کرده است. همچنین در مقاله ای که نوآم چامسکی اخیراً به نگارش در آورده درباره خصوصی شدن آموزش عالی هشدار داده است.

پروفسور جان لچز استاد فلسفه دانشگاه وندربیلت آمریکا در مورد این موضوع که خصوصی شدن آموزش عالی می‌تواند تأثیری بر حوزه‌های علوم انسانی و علوم اجتماعی داشته باشد به خبرنگار مهر گفت: در ابتدا باید بگویم که من با دیدگاه نوآم چامسکی در مورد اینکه خصوصی شدن آموزش عالی می تواند لطمه‌ای به علوم انسانی و رشته‌هایی که مبتنی بر بازار نیستند بزند موافق نیستم.

وی افزود: دیدگاه چامسکی در این مورد برای من قابل قبول نیست. در ابتدا و برای پاسخ به این پرسش باید ابتدا تعریف دقیقی از خصوصی سازی ارائه داد.

مؤلف "ذهن و فلسفه" تصریح کرد: همچنین باید توجه داشت که این خصوصی سازی در چه جامعه‌ای رخ می‌دهد. اینکه ساختار و بافتار جامعه‌ای که خصوصی سازی در آن رخ می‌دهد چگونه است خیلی مهم است.

این فیلسوف تکنولوژی معاصر در ادامه یادآور شد: بر این اساس نمی توان گفت که اگر خصوصی سازی در یک جامعه رخ دهد حوزه‌های علوم انسانی و حوزه هایی که غیر مرتبط با نیاز بازار هستند رو به افول خواهند گذارد.

وی یادآور شد: در یک جامعه ممکن است خصوصی سازی منجر به شکوفایی علوم انسانی شود و در جامعه دیگر ممکن است سبب افول آن شود.

مؤلف "ارتباط فلسفه با زندگی" تأکید کرد: آنچه در آمریکا رخ می دهد این است که برای حوزه‌های علوم انسانی و فارغ التحصیلان آن جایگاه مشخصی وجود دارد.