شیزاز - خبرگزاری مهر: رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز از افزایش روز افزون تعداد بیماران مبتلا به بیماریهای التهابی روده ای ابراز نگرانی کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمد هادی ایمانیه در ششمین کنگره بین‌المللی بیماریهای روده بزرگ در شیراز افزود: شاید دلیل این موضوع افزایش صنعتی شدن کشورها باشد به طوریکه به تناسب کاهش بیماری‌های عفونی شاهد افزایش مبتلایان به مشکلات روده ای بوده‌ایم.

وی اظهار داشت: افزایش این بیماریها در کودکان و در سنین کمتر از 18 سال موضوعی نگران کننده است که دقت و توجه بیشتری می‌طلبد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز بیان کرد: شمار این بیماریها در مناطق مختلف متفاوت است اما حدود 10 تا 15 درصد از کودکان مبتلا به این بیماریها قبل از رسیدن به سن 18 سالگی به آن مبتلا شده‌اند که با توجه به آن که این دوران سنین رشد کودکان است ابتلا به بیماری‌های التهابی روده بزرگ می‌تواند فرایند رشد کودکان را مختل کند و ما با پدیده کوتاه قدی در کودکان مواجه شویم.

وی افزود: در این زمینه‌ها ما کمتر توصیه به انجام اعمال جراحی می‌کنیم و بهتر است از داروها و به ویژه داروهایی که استفاده از آن برای کودکان آسان‌تر است استفاده شود.

رئیس ششمین کنگره بین‌المللی بیماریهای روده بزرگ در شیراز نیز گفت: 25 تا 40 درصد از مبتلایان به بیماری‌های التهابی روده بزرگ نیاز به جراحی دارند اما باید مرز بین درمان‌های دارویی و جراحی شناخته و در این زمینه پروتکل تخصصی تدوین شود.

دکتر احمد ایزدپناه افزود: متأسفانه روند فزاینده ای برای ابتلا به این نوع بیماری‌ها شروع شده و درمان آن نیاز به تدوین و تصویب پروتکل بومی با مشارکت متخصصان کشورمان دارد.

وی گفت: در سایر کشورها هم این پروتکل تدوین شده ولی ما نیاز به تدوین پروتکل بومی داریم و استفاده از پروتکل‌هایی که در سایر کشورها رواج دارد برای ما کفایت نمی‌کند.

تشکیل بازارچه خیریه غذا در دانشکده دندانپزشکی شیراز

با هدف جمع آوری هدایای مردم برای کمک به درمان بیماران سرطانی استان و با همکاری معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشکده دندان‌پزشکی و بنیاد امید، انجمن خیریه کمک به بیماران سرطانی استان فارس، بازارچه خیریه غذا در دانشکده دندانپزشکی راه‌اندازی شد.

این بازارچه از 10 غرفه تشکیل شده بود که شش غرفه آن به تهیه و پخت انواع غذاهای ایرانی و خارجی، نوشیدنی‌ها، دسر، سالاد، ترشیجات، شیرینی‌ها، مربا و ... و چهار غرفه آن به ارائه انواع صنایع دستی و هنری، عکاسی، خدمات دندانپزشکی و غیره اختصاص داشت.

این بازارچه با مشارکت فعالانه و خودجوش دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشکده دندانپزشکی برگزار شد و استقبال عموم مردم شیراز از آن چشمگیر بود.

درآمد خالص حاصل از برگزاری نمایشگاه افزون بر 60میلیون ریال با واریز به حساب‌های بانکی مربوط به «بنیاد امید» اهدا شد و از همکاری کارکنان بنیاد مذکور نیز با اهدای لوح سپاس تشکر و تقدیر به عمل آمد.