به گزارش خبرگزاری مهر، مجتبی رضوانی با اشاره به اینکه همایش سنگ نگاره ها و سنگ نوشته ها در اراک برگزار می شود، افزود: این همایش یک روزه و به مناسبت هفته میراث فرهنگی با حضور اساتید برجسته کشور برگزار خواهد شد.
وی گفت: به دلیل وجود سنگنگارههای ارزشمندی نظیر تیمره و دره غرقاب شهرستان خمین و سنگنوشته های دره چکاب شهرستان اراک این نشست تخصصی برگزار خواهد شد.
اجرای مصوبات دولت در حوزه میراث فرهنگی استان
رضوانی گفت: بیشتر مصوبات دور اول و دوم سفر دولت به استان مرکزی در این بخش اجرایی شده اند.
وی افزود: احداث زیر ساختهای پارک ملی گردو و احداث تونل غار نخجیر، موزه مرکزی و ساماندهی بافت تاریخی بازار اراک، خورهه محلات، نراق و مسجد جامع ساوه با اعتبار حدود 19 میلیارد ریال از مصوبات دور اول سفر هیئت دولت به استان هستند، همچنین در دور دوم سفر نیز ، انجام مطالعه ایجاد بازارچه و شهرک صنایع دستی در اراک، مرمت و استحکام بخشی بیت امام( ره ) ، مسجد جامع ساوه ، بافت نراق، بازار اراک و محوطه خورهه، انجام مطالعه احداث موزه بزرگ و طرح جامع گردشگری بیت امام خمینی(ره) و امکان سنجی مناطق نمونه گردشگری با اعتبار 37 میلیارد و 500 میلیون ریال به تصویب هیات دولت رسیده است.
مصوبات دور دوم وسوم سفر
وی اضافه کرد: از مجموع 9 مصوبه دور اول و دوم سفر هیات دولت به استان مرکزی تنها طرح انجام مطالعه احداث موزه بزرگ مرکزی با 30 درصد پیشترفت فیزیکی به طور کامل اجرا نشده و اقدامات مطالعاتی و تملک زمین این مجموعه انجام شده و در مراحل نهایی اخذ مجوز تخصیص اعتبار است.
رضوانی اظهار کرد: دور سوم سفر نیز 10مصوبه شامل کمک به اجرای زیر ساختهای مناطق نمونه گردشگری با اولویت سرچشمه محلات، غار نخجیر، پارک گردو، بوجه خمین و پنجعلی شازند، تهیه طرح جامع احیا، حفاظت و طبیعت گردی تالاب میقان، تملک بناهای تاریخی، بهسازی مسجد جامع ساوه و بازار اراک و بافت تاریخی و مرمت ساختمان های امامزاده گان استان داشته است.
محوطهسازی مسجد جامع ساوه برای رفاه گردشگران مذهبی
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی از آمادهسازی محوطه مسجد جامع ساوه برای رفاه حال گردشگران مذهبی در تابستان خبر داد.
وی با بیان این که مسجد جامع ساوه به قطب گردشگری مذهبی تبدیل میشود، اظهار داشت: این مسجد از نخستین مساجدی بوده که در ایران و شهر ساوه ساخته شده و در دورههای مختلف به دست هنرمندان ایرانی تزئین و مرمت شده است.
وی افزود: مسجد جامع ساوه که حدود چهار هزار و 200 مترمربع وسعت دارد در سال 1310 به عنوان نخستین مکان تاریخی استان مرکزی در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
واگذاری منطقه نمونه گردشگری دره گردو اراک به سرمایهگذار
رضوانی در ادامه، از واگذاری منطقه نمونه گردشگری دره گردوی اراک به سرمایهگذار در سال 91 خبر داد و گفت: در صورت موافقت شهرداری پذیرهنویسی برای جذب سرمایهگذار نیز انجام خواهد شد.
سرپرست میراث فرهنگی استان مرکزی، با بیان این که زیرساختهای منطقه نمونه گردشگری دره گردو آماده شده، افزود: این منطقه از مصوبات دور اول سفر هیئت دولت به استان مرکزی در سال 85 است وامکانات اقامتی، خدماتی، پذیرایی، رفاهی، تفریحی و ورزشی از تاسیسات قابل اجرا در این منطقه به شمار میآیند.
منطقه نمونه گردشگری دره گردو با وسعت 100 هکتار در جنوب شهر اراک قرار دارد و از آب و هوای مناسب، طبیعت بکر و مسیر دسترسی آسان برخوردار است.