میمند - خبرگزاری مهر: گلاب مازاد منطقه میمند فارس امسال به دلیل مشکلات ناشی از کاهش صادرات و بحرانهای دیگر روی دست تولید کنندگان ماند تا روزهای پائیزی گلخانه فارس در فصل بهار نیز ادامه داشته باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، بازهم فصل گلاب شد و منطقه میمند در فارس که از آن به عنوان گلخانه فارس یاد می شود برداشت گل محمدی را آغاز کردند.

مشکلات این چند سال با وجود اینکه جلسات مختلفی برای گلاب میمند برگزار شد بازهم پابرجاست.

همچنان گلاب میمند با نام قمصر کاشان در دست مصرف کننده قرار می گیرد و همچنان مشکلات ناشی از صادرات، گلاب گیران را در میمند رنج می دهد.

موقوفه بودن زمینهای میمند همچنان برایشان مشکل زاست تا نتوانند  از تسهیلات مناسب بهره مند شوند.

 امسال نیز همچنان این مشکلات گلخانه فارس را رنج می دهد تا روزهای پائیزی اش در بهار همچنان پابرجا باشد.

رئیس اتحادیه گلاب گیران میمند نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه از چند  روز گذشته برداشت گل محمدی در میمند آغاز شده، گفت: در گذشته سطح زیر کشت گل محمدی در میمند حدود یک هزار و 100 هکتار بود اما طی چند سال گذشته به دلیل خشکسالی این میزان به حدود 600 تا 700 هکتار رسیده است.

محمد رئیسی در رابطه با مشکلات گلاب داران در میمند اظهار داشت: مشکلات مربوط به گلاب گیران در میمند همانند گذشته پابرجاست و تاکنون اقدام مناسبی برای رفع مشکلات از جمله موقوفه بودن آن و ... انجام نشده به گونه ای که تولید کنندگان با مشکلات زیادی رو به رو هستند.

وی ادامه داد: در سالهای گذشته حدود 60درصد گلاب میمند به دیگر کشورها به ویژه کشورهای حوزه خلیج فارس صادر می شد اما در سال گذشته فقط حدود 10 تا 15 درصد صادرات گلاب داشته ایم.

رئیس اتحادیه گلاب گیران میمند بیان کرد: از چند روز گذشته برداشت گل محمدی و گلاب گیری در این شهر آغاز شده اما با توجه به عدم صادرات گلاب در سال گذشته مخزنها همچنان پر بوده و تولید کنندگان مانده اند که چه بلایی بر سر گلابهای گذشته بیاورند.

وی با اشاره به قیمت گلاب در سال جاری گفت: در سال گذشته گلاب کیلویی دو هزار و 250 خریداری می شد در حالیکه در سال جاری با افزایش ناچیز به دو هزار و 300 رسیده که با این وضعیت به طور حتم در سال جاری گل محمدی مازاد است.

رئیسی در خصوص کارخانه های گلاب گیری و عرقیجات در میمند اظهار داشت: در این شهر حدود هفت کارخانه صنعتی وجود داشت که چهار کارخانه در زمینه صادرات فعالیت داشته اما در حال حاضر از این تعداد کارخانه فقط یک کارخانه آنها به صورت نیمه فعال در زمینه صادرات فعالیت دارد.

وی در ادامه با اشاره به بارندگیهای اخیر در استان فارس گفت: در سال گذشته و اوایل سال جاری به دلیل بارندگیهای مناسب غنچه گلهای محمدی افزایش یافته از این رو با مازاد گل محمدی روبه رو هستیم.

رئیس اتحادیه گلاب گیران میمند ادامه داد: 80 درصد از مواد اولیه مربوط به عرقیات، گیاهان دارویی، گل محمدی، نسترن و بید مشک کشور در میمند تامین می شود اما هیچ نام و نشانی از این شهر نیست.

وی یکی دیگر از مشکلات این حوزه را عدم وجود کارخانه با برند معروف در این استان دانست و افزود: گلهای محمدی میمند به کاشان صادر می شوند و پس از تبدیل به گلاب با برندهای کارخانه های کاشان در بازار عرضه می شودکه این مایه تاسف است.

وی افزود: نزدیک بودن کاشان به تهران و تبلیغات وسیع و گسترده ای که پیرامون عرقیات این منطقه صورت می گیرد باعث شده که تقاضا برای گلاب کاشان زیاد باشد در صورتیکه گلاب کاشان از گلهای محمدی میمند تولید می شود.

رئیسی در ادامه پیرامون صادرات بهار نارنج از میمند به سایر نقاط کشور اظهار داشت: میمند تامین کننده بهارنارنج در کشور است و شبانه حدود پنج تا شش تن از بهارنارنج مازاد از این شهر خارج می شود در صورتیکی می توان با حمایت از تولیدکنندگان زمینه مناسبی برای کسب درآمد و... به دست آورد.

رئیس اتحادیه گلاب گیران میمند با تاکید بر ضرورت حمایت از تولیدکنندگان گفت: بیشتر مواد اولیه مربوط به عرقیات و گلاب از استان فارس و شهر میمند تامین می شود که به عنوان نمونه می توان به عرق نعناع، نسترن، آویشن، شاطره، کاسنی و... اشاره کرد.

وی افزود: تمام مواد اولیه مربوط به این عرقیات از فارس و میمند تامین و سپس به کاشان صادر و پس از آن به نام عرق کاشان عرضه می شود.