به گفته قائم مقام دانشگاه پیام نور، با رای دیوان عدالت اداری، از این پس ادامه تحصیل دانشجویان ممتاز در دانشگاه پیام نور رایگان شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دفتر آموزش‌های آزاد، غیر دولتی و غیر انتفاعی وزارت علوم با صدور اطلاعیه‌ای ضمن تبیین ضوابط برگزاری انواع دوره‌های آموزش عالی رسمی – غیررسمی و معادل دانشگاهها و موسسات آموزش عالی اعلام کرد که برگزاری دوره‌های معادل در تمام مقاطع تحصیلی آموزش عالی ممنوع است و برای دوره‌های آموزش عالی غیررسمی نیز صدور گواهی در تمام مقاطع از جمله سطح کارشناسی ارشد یا در سطح دکتری‌ها خلاف مقررات بوده و مورد تأیید وزارت علوم نیست، در این دوره‌ها گواهی اشتغال به تحصیل نیز ارائه نمی‌شود.

دوره‌های آموزش‌عالی رسمی دارای برنامه مصوب شورای عالی برنامه ریزی است و از طریق آزمون سراسری انجام می گیرد و منجر به مدرک رسمی دانشگاهی می شود و شامل دانشگاههای دولتی، غیردولتی – غیرانتفاعی، آزاد اسلامی،  پیام نور و جامع علمی کاربردی است که به دانش‌آموختگان مدرک کاردانی/ کارشناسی/ کارشناسی ارشد و دکتری اعطاء می‌شود.

در ادامه این اطلاعیه اشاره شده است: دوره‌های آموزش عالی غیررسمی که در سطح آموزش عالی (بالاتر از سطح متوسطه) بوده و به منظور افزایش مهارتهای شغلی یا ارتقاء دانش تخصصی در زمان کمتر از یکسال طراحی شده و محتوای دوره منطبق با سرفصلهای دوره های رسمی نیست و بعنوان دوره کوتاه مدت خواهند بود و منجر به هیچ نوع مدرک رسمی دانشگاهی یا معادل یا همتراز یا مشابه نخواهد شد، بنابراین موسسات آموزش عالی آزاد و دانشگاهها صرفاً گواهینامه دوره را بصورت ساعتی مطابق ضوابط دفتر آموزشهای آزاد وزارت اعطا خواهند کرد در این دوره‌ها استفاده از عناوین دانشجو، نیمسال و واحد ممنوع و بجای آن از واژه‌های دانشپذیر، دوره، ساعت استفاده می شود.

همچنین عنوان صدور گواهی در تمام سطوح از جمله سطح کارشناسی ارشد یا در سطح دکتری برای این دوره ها خلاف مقررات بوده و مورد تأیید وزارت نیست و در این دوره‌ها گواهی اشتغال به تحصیل نیز ارائه نمی شود.

براساس این اطلاعیه، برگزاری دوره‌های فوق  بر اساس بخشنامه‌های وزارتی مورخ 11/1/81 و اصلاحیه آن در مورخ 24/2/87 با شرایط خاصی به دانشگاههای دولتی تفویض اختیار شده است.

همچنین مجوز برگزاری این دوره‌ها در موسسات آموزش عالی توسط اداره کل آموزش‌های عالی آزاد وزارت متبوع صادر می‌شود.

این اطلاعیه می‌افزاید: دوره‌های معادل در مقاطع کاردانی/ کارشناسی/کارشناسی ارشد و دکتری که قبلاً دایر بوده و مجوز برگزاری آنها با تصویب شورای عالی گسترش به دانشگاههای دولتی ابلاغ می‌شد، بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزاری این دوره ها ممنوع اعلام شده و از تاریخ 3/9/1377 تمام دانشگاههای دولتی و یا موسسات و مراکز وابسته به نهادها ( دانشگاه صنایع و معادن – مرکز مدیریت دولتی – مرکز مدیریت صنعتی و ...) حق برگزاری این دوره ها را نداشته‌اند و در صورت برگزاری این دوره‌ها هیچگونه مدرک معادل به دانشپذیران اعطاء نخواهد شد و صدور گواهینامه  معادل نیز مورد تأیید وزارت علوم نیست.

بر اساس اعلام این اطلاعیه، معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری امکان ادامه تحصیل دارندگان مدرک معادل اخذ شده قبل از مورخ 3/9/1377 بر اساس بخشنامه ذیل امکانپذیر است.

دانش آموختگان دوره‌های معادل کاردانی، کارشناسی پیوسته و ناپیوسته ( دارندگان مدارک معادل) به شرط آن که دوره فوق با مجوز شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و قبل از 3/9/1377 برگزار شده و مدارک معادل آنان مورد تأیید این وزارتخانه باشد، می توانند با همان مدرک معادل در آزمونهای سراسری سازمان سنجش آموزش کشور برای ادامه تحصیل در مقطع تحصیلی بالاتر شرکت کنند و در صورت پذیرفته شدن در آزمون سراسری ادامه تحصیل دهند.