شیراز - خبرگزاری مهر: مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس با اعلام برگزاری پیش همایش کنگره بین المللی سلمان فارسی گفت: مهمترین ویژگی سلمان فارسی جانفشانی وی برای ولایت است.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمود عالیشوندی گفت: برگهای زرین تاریخ همواره نام شخصیتهایی را که با عقاید و افکار دینی خود چهره ماندگار آن شدهاند، توصیف کرده و به خوبی آشکار است که اصحاب و یاران پیامبر آخرالزمان جاودانگان تاریخند.

وی افزود: یکی از این یاران سلمان فارسی صحابی ایرانی و غیر عرب پیامبر اسلام است که در جستجوی حق سالها رنج و مشقت برد تا گمشدهاش را بیابد که عاقبت نیز به مرادش نایل شد.

عالیشوندی گفت: برای او زیباترین صحنههای زندگی دنیوی در کنار پیامبر بودن است و این حضور را در صحنههای مختلف حفظ و دنبال میکند.

وی ادامه داد: این صحابی بزرگ پس از رحلت پیامبر عظیم الشأن اسلام (ص) نقش خود را از دست نمیدهد و در یاری دین پیامبر(ص) کنار نمینشیند و اگر تا قبل از رحلت پیامبر(ص) سرباز مطیع و جان بر کف رسالت بود، بعد از آن جان فشان ولایت میشود.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس گفت: سلمان فارسی به فرمان مولایش علی (ع) عازم زمامداری و فرمانداری مدائن میشود و در همین مأموریت الهی به دیدار معبود می شتابد.

این مقام فرهنگی با بیان اینکه در راستای تجلیل و یادآوری جایگاه عظیم سلمان فارسی کنگره ای بین المللی در این زمینه در شهرستان کازرون برگزارمی شود، گفت: پس از رایزنی های صورت گرفته و با توجه به اهمیت کار تصمیم گرفته شد تا پیش همایشی با این عنوان و قبل از همایش اصلی در شهرستان کازرون برگزار شود.

وی اضافه کرد: این پیش همایش که محرم حریم نور نامگذاری شده روز پنج شنبه 14 اردیبهشت ماه جاری در دانشگاه آزاد اسلامی کازرون برگزار خواهد شد.

عالیشوندی همچنین از حضور چند تن از مقامات برجسته کشوری و استانی در این مراسم خبر داد و افزود: این برنامه با همکاری نهادهای گوناگون استانی و شهرستانی در کازرون اجرایی شده است.

بزرگداشت استاد رضوی سروستانی 12 اردیبهشت برگزار می شود

رئیس انجمن موسیقی فارس گفت: بزرگداشت استاد رضوی سروستانی 12 اردیبهشت برگزار می شود.

محسن خباز در خصوص این بزرگداشت توضیح داد: رضوی سروستانی برای گسترش و شناساندن موسیقی اصیل ایرانی و شیوه صحیح آواز از سال ۱۳۵۲ با همکاری گروه‌های موسیقی شیدا، سماعی، درویش، مولوی، کنسرتهایی را با بزرگانی چون استاد فرامرز پایور و حسین علیزاده برگزار کرد.

وی افزود: برخی از تصنیف‌های قدیمی موسیقی ایرانی، از جمله تصانیف عارف و شیدا و صدای رضوی سروستانی با اجرای گروه پایور و گروهی به سرپرستی رضا شفیعیان از جمله شناخته‌شده‌ترین کارهای او به شمار می‌روند که از جمله آنها تصنیف «بیا تازه نگار من» و سلسله موی دوست هست.

خباز در پایان گفت: در این بزرگداشت شاگردان مرحوم استاد رضوی سروستانی (استاد روزیطلب و مصلی نژاد ) که همه از ردیف خوانان بنام کشور هستندبه ردیف خوانی خواهند پرداخت.

سید نورالدین رضوی سروستانی خواننده آواز و ردیف‌دان،21 فروردین 1314 در سروستان شیراز به دنیا آمد.

وی از سن ۲۰ سالگی یادگیری موسیقی را در شیراز نزد استاد مشیر معظم افشار آغاز کردو صدای او برای نخستین بار در سال ۱۳۳۷ از رادیو شیراز پخش شد.

رضوی سروستانی در سال ۱۳۳۶ برای تکمیل آموخته‌های خود به تهران رفت و از محضر استادان بزرگی چون مرتضی محجوبی، احمد عبادی، رضا فروتن، سلیمان امیرقاسمی، علی اکبر شهنازی، اصغر بهاری و نورعلی خان برومند بهرههای فراوان برد.

پس از انقلاب اسلامی وی همکاری با گروه موسیقی به سرپرستی و آهنگسازی محمدجلیل عندلیبی را آغاز کرد که حاصل آن کنسرت بنمای رخ بود، این کنسرت بعدها با صدای شهرام ناظری در آلبومی با همین نام انتشار عمومی پیدا کرد.

از جمله تصنیفهای معروفی که او در دستگاه سه‌گاه خواند، تصنیف معروف "در به سماع آمده است" ساخته مهدی آذر سینا با شعری از حسین منزوی که شهرت خوبی برایش به ارمغان آورد.

این هنرمند مطرح استان فارس هشت اردیبهشت 1379 درگذشت.