امیرحسین فردی معتقد است، کانون خانواده در کشورمان اهمیت بالایی دارد و هنرمندان و اهالی ادبیات باید به این مساله توجه داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری مهر، مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری با تاکید بر این که ایرانی، پایبند خانواده است، خاطرنشان کرد: ایرانی تعلق خاطر به خانواده دارد و در طول زندگی اش این محبت و پایبندی را ثابت می‌کند.

وی ادامه داد: خانواده از منظر ایرانی جایگاه بالایی دارد و فرد تمام دغدغه‌ها و خستگی‌ها را در خانواده تسکین یافته می‌بیند و تا پایان عمر پایبند خانواده است. از سوی دیگر می‌بینیم که نهاد خانواده در فرهنگ مدرن غرب جایگاه ضعیفی دارد و ارتباطات بیشتر سرد و مکانیکی است تا گرم و پویا.

فردی با بیان این که نهاد خانواده در ادبیات و فیلم‌های مختلف مشخص است، خاطرنشان کرد: نقش خانواده در کشورمان بسیار مهم است و اهالی ادبیاتی که تحت تاثیر غرب هستند از این مسئله غافل می‌مانند.

او افزود: بزرگترین رنجی که کودکان و نوجوانان در کشورهای غربی می‌کشند فقدان خانواده مستحکم است، بچه‌ها در کشورهای غربی حسرت خانواده گرم را می‌کشند و ارتباطات سرد بین افراد خانواده متوجه بچه‌ها می‌شود و آن‌ها اولین قربانیان هستند و همیشه این حسرت برای داشتن کانون گرم خانوادگی برایشان وجود دارد.

نویسنده کتاب اسماعیل با تاکید بر این که در جامعه شرقی و ایرانی بچه‌ها در کانون گرم خانواده بزرگ می‌شوند، خاطرنشان کرد: حتی گاهی لفظ فرزند سالاری را به کار می‌بریم که این لفظ، نشان از توجه خانواده به فرزندان دارد. این‌ها را باید قدر بدانیم و به شدت از آن حراست کنیم و هر عاملی که موجب تضعیف امنیت خانواده می‌شود را از بین ببریم.

فردی با بیان این که مشکل  غرب از دیدگاه فلسفی شروع می‌شود، گفت: در تفکر و فلسفه مدرنیسم نهاد خانواده کمرنگ و ضعیف است و مشکل آنها از جایی که نوعی بی راهه در جلوی پای بشریت باز می‌شود که به بن بست می‌رسد شروع می‌شود و البته در شاهکارهای ادبی گذشته شان تعلق به خانواده خیلی بهتر از امروز به تصویر کشیده می‌شد، اما انسان امروز در هنر و ادبیات غرب سرگردان است و نه در کلیسا، نه خانواده هیچ جایگاهی ندارد و همه چیز در شک و تردید است و مطمئنا نمی‌تواند الگوی ایرانی و شرقی باشد.

مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری درباره تغییر برخی ساختارهای جامعه و حرکت به سمت توسعه یافتگی و زندگی شهری و مدرن و تاثیر آن بر خانواده‌ها، گفت: با حساب و کتاب و دویدن‌ها مخالفتی ندارم، انسان باید دور اندیش و فعال باشد و همه این‌ها مثبت و خوب است اما این مسئله نباید باعث شود که ارزش‌ها را زیر پا بگذاریم و خودمان را اسیر سود و منفعت دنیا کنیم.

وی ادامه داد: همانطور که ما در فقر خوشبختی پیدا نمی‌کنیم، درغنای بیش از حد هم نمی‌توانیم خوشبختی پیدا کنیم. در غرب سرمایه و سود حاکم است و منفعت جای هر چیزی را گرفته است و باید توجه داشته باشیم که آن‌ها به لحاظ انسانی به کجا رسیده اند و مخصوصا در هنرهایمان بتوانیم این را نشان دهیم.

او با بیان این که هنرمند ما باید به این درک برسد که الگوی زیستی جامعه در حال کمرنگ شدن است، گفت: مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری وقتی صحبت از آثار متعهد و ایرانی اسلامی می‌کند، یعنی خانواده هم در این آثار جا دارد و امکان ندارد در این مرکز علیه خانواده کاری صورت بگیرد و اثری خلق شود.