به گزارش خبرگزاري " مهر" به نقل از روابط عمومي جهاد دانشگاهي، بتن گوگردي از اختلاط مصالح با سيمان گوگردي تهيه مي شود . اين نوع بتن در مقايسه با بتن سيمان پرتلند ( بتن معمولي) ويژگي هاي قابل توجهي از جمله مقاومت بالا در محيط هاي خورنده، قابليت استفاده مجدد وعدم استفاده از آب در توليد بتن، برخوردار است و توليد آن تحول شگرفي در استفاده از بتن براي كاربردهاي خاص محسوب مي شود .
خانم " نرمين بهرامي آده " مجري اين طرح پژوهشي در مورد كاربرد اين بتن گفت : بتن گوگردي به عنوان جايگزين سيمان پرتلند نبوده بلكه در مواردي كه كاربرد بتن پرتلند با محدوديت هايي همراه است به كار مي رود .
وي افزود : پودر گوگرد به شكل آلفا ( ارتورومبيك ) است كه در اثر حرارت ذوب شده و به شكل بتا ( منوكلينيك ) متبلور مي شود . در اثر اين تغيير به دليل تفاوت شكل هندسي فرم هاي آلفا و بتا در ساختار بتن خلل و فرجي ايجاد مي شود . براي رفع اين مشكل، افزودني هاي خاصي كاربرد دارد كه درايران توليد نمي شوند . از طرفي قيمت بالاي آنها، استفاده در داخل كشور را توجيه ناپذير مي كند ولي افزودني مناسبي كه در پژوهشكده توسعه صنايع شيميايي جهاد دانشگاهي شناسايي و استفاده شده است در داخل كشور توليد مي شود .
وي با تاكيد بر وجود منابع عظيم گوگرد در ايران و مزاياي قابل توجه اين نوع بتن گفت : در اين پروژه ضمن آزمودن افزودنيهايي كه بتوانند خواص گوگرد را بهبود بخشند و از تغيير آلوتروپي آن در مراحل ذوب و انجماد مجدد جلوگيري نمايند، افزودني مناسب انتخاب شد و در ساخت سيمان گوگردي به كار رفت و در حال حاضر از اختلاط اين نوع سيمان با مصالح، ساخت نمونه هاي ملات به منظوربهينه سازي شرايط و اثبات خواص مكانيكي نمونه ها در دست انجام است .
محقق پژوهشكده توسعه صنايع شيميايي جهاد دانشگاهي با برشمردن كاربردهاي گوناگون بتن گوگردي در كشور افزود : اين نوع بتون در سازه هاي دريايي، شبكه هاي فاضلاب، مخازن نگهداري اسيد و مواد شيميايي، كانالهاي آبياري، ساختمان سازي در سرما، ريلهاي راه آهن، كف سازي و فونداسيون، روكش پلها و عايق بندي تونلها، و توليد جداول و تجهيزات بتني بزرگراهها كاربرد دارد .
شايان ذكر است اين پروژه توسط خانم نرمين بهرامي آده و خانم " ميترا مهتدي حقيقي " به نتيجه رسيده است .
تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۸۲ - ۱۹:۰۵
بتن گوگردي با استفاده از افزودني بومي براي اولين بار توسط محققان پژوهشكده صنايع شيميايي ايران وابسته به جهاد دانشگاهي ساخته شد .