به گزارش خبرگزاری مهر، مسئول اندازه گیری مخازن نفتی شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران از ساخت و عملیاتی شدن ششمین دستگاه چاه پیمایی پیشرفته در این شرکت خبر داد.
ابراهیم مرادی گفت: ساخت این دستگاه به طور کامل بومی و به تعداد نیاز داخلی تولید خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه هزینه ساخت این دستگاه 11 میلیارد ریال است، افزود: با توفیق تولید این دستگاه در کشور 38 میلیارد و 500 میلیون ریال صرفه جویی شده است.
مرادی، کاربرد دستگاه چاه پیما را سنجش مخازن، حرارت، فشار و ثبت ویژگیهای درون چاه های نفت برشمرد و اضافه کرد: هفتمین دستگاه چاه پیمای بومی نیز هم اکنون در دست ساخت است.
نصب 65 تلمبه درون چاهی در مناطق نفتخیز
از سوی دیگر مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب گفت: در سال جاری 65 دستگاه تلمبه درون چاهی در چاه های نفت و گاز تحت پوشش این شرکت نصب و راه اندازی می شود.
هرمز قلاوند، با بیان اینکه تثبیت و نگهداشت تولید مهمترین رسالت این شرکت است، اظهار داشت: تامین دکلهای حفاری، نصب تلمبه های درون چاهی و افزایش ضریب برداشت از مهمترین اقدامها برای حفظ سطح تولید نفت از میادین تحت پوشش این شرکت است.
قلاوند همچنین تامین تلمبه های درون چاهی را از دیگر راهکارهای حفظ و افزایش سطح تولید عنوان کرد و گفت: در سالهای آینده 90 دستگاه تلمبه درون چاهی نصب و راه اندازی می شود که تاکنون سه قرارداد برای رسیدن به این هدف منعقد شده است.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با بیان اینکه در سال گذشته 10 دستگاه تلمبه درون چاهی نصب و راه اندازی شد، ادامه داد: امسال 65 دستگاه تلمبه درون چاهی تهیه و در چاههای کشور نصب و راه اندازی می شود.
وی افزایش ضریب برداشت از چاهها را از اهداف مناطق نفت خیز جنوب ذکر کرد و گفت: حدود 70 درصد از چاههای ما از نوع کربناته هستند و افزایش ضریب بازیافت آنها نیازمند بهره گیری از فناوری روز است.
پایان ارزیابی زیست محیطی در پنج میدان نفتی
در عین حال اداره ایمنی، بهداشت و محیط زیست ( HSE) شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب از پایان ارزیابیهای زیست محیطی در پنج میدان نفتی آغاجاری، مارون، مسجد سلیمان، گچساران و اهواز خبر داد.
بر اساس اعلام این اداره کار پایش و ارزیابی زیست محیطی این میادین ابتدا به مشاور طرح واگذار شد که با موفقیت پایان یافت و هم اکنون به منظور کسب سایر مجوز ها و الزامات مرتبط در سازمان حفاظت محیط زیست در دست بررسی قرار دارد.
در این زمینه پس از دریافت مجوزهای لازم از این سازمان، عملیات اجرایی توسعه میادین پیش گفته شامل حفاری چاه های جدید، احداث تاسیسات فرآورشی و خطوط لوله انتقال نفت و گاز آغاز خواهد.
یادآور می شود پیش از این، کارشناسان اداره ایمنی، بهداشت و محیط زیست شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، طرحی را برای مکان یابی دفن پسماندهای حفاری موسوم به لند فیل ( Landfill)، در میدان نفتی اهواز با در نظر گرفتن آخرین استانداردهای ایمنی و زیست محیطی و همچنین رعایت جوانب اقتصادی آن اجرا کردند.
شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، بزرگترین شرکت تابع شرکت ملی نفت ایران است که روزانه حدود سه میلیون بشکه نفت و 100 میلیون متر مکعب گاز از حدود 45 مخزن هیدروکربوری استحصال می کند.