به گزارش خبرگزاری مهر، محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سه شنبه شب در برنامه زنده بیست و دو که از شبکه دو سیما پخش میشد در مورد اثر مجلس در ساختار قدرت در نظام جمهوری اسلامی، بخصوص حوزه هنر گفت: تمرکز بر دو حوزه قانونگذاری و نظارت است. اما عملاً نماینده ها در بخشهای دیگر هم وارد میشوند. مثل پیگیری مشکلات مردم و سعی در حل آن. وضع قانون بسیار مهم است. یعنی باید نماینده بتواند با آزادی عمل کارها را جلو ببرد.
این عضو کابینه گفت: اگر ورود نمایندگان از بعد نظارتی بر اساس این باشد که اشکالات را گوشزد کنند، بسیار خوب است. اما اگر با اغراض سیاسی آمیخته شود، مقداری کار را مشکل می کند. فکر میکنم باید در عمل مشخص شود که چگونه است.
حسینی خاطرنشان کرد: من در مجلس پنجم که بودم با وجود مخالف بودن با دولت وقت، کمتر کاری می کردیم که در کار دولت مشکل ایجاد شود. و باعث نمی شدیم این امر مورد استفاده دشمن قرار بگیرد. مهم است که مصالح کشور مد نظر باشد. در خیلی از موارد همراهی کامل داشتیم. اما اشکالات را هم گوشزد میکردیم.
وزیر ارشاد اظهارداشت: اگر واقعاً نکاتی را که رهبر فرزانه تأکید دارند در مورد حفظ حریم مجلس و نمایندهها، پیگیری شودکارها خوب انجام خواهد شد.
وی در مورد ذکر منبع خبر و محیط مجازی توسط خبرگزاریها افزود: متأسفانه در بعضی موارد فضایی در کشور ایجاد می شود که باعث موضع گیری فرد می شود. قانون را مجلس تصویب کرده نه ما.
این مقام مسئول معتقد است: دولت مکلف شد که آئین نامه اجرایی را تدوین کند، مثل ذکر منبع. اختلافات سیاسی باعث خبرسازی میشود و خبر اگر بدون منبع ذکر شود، مشکل ایجاد میکند.
وزیر ارشاد در ادامه با اشاره به تعامل و تقابل مجلس با رسانه ها گفت: اصل باید بر لایحه باشد. چون در لایحه کار کارشناسی می شود. بحثها بررسی می شود و بعد در کمیسیونهای خاص دولت مطرح می شود و بعد به هیئت دولت می آید و نهایتاً با پختگی به مجلس آورده می شود.
به گفته وزیر ارشاد، وقتی دولت آمادگی ارائه لایحه را داشته باشد، مجلس نمی تواند اصراری برای طرح داشته باشد. مثل طرحی که دولت برای رسانه(نظام جامع رسانهها) دارد و هنوز کامل نشده و به صحن مجلس نیامده است.
وی در مورد دغدغه حوزه فرهنگ و هنر در کمیسیون فرهنگی مجلس افزود: انقلاب ما انقلاب فرهنگی بوده و مدیران باید نگاه فرهنگی داشته باشند. اعضای کمیسیون فرهنگی در خط مقدم هستند و این انتظار وجود دارد که کل نمایندگان از این مسئله حمایت کنند.
حسینی همچنین در مورد اهمیت دور دوم انتخابات گفت: همانطور که مشخص است مجلس به پشتوانه مردم می تواند خیلی نقش آفرین باشد. بعد از دور اول انتخابات، گروه 1+5 آمدند برای مذاکره. آنها اصلاً انتظار چنین حضور گسترده مردم را نداشتند.
وزیر ارشاد گفت: باورشان نمی شد. برای اینکه نظام ما مثل بعضی از کشورها نیستند که یک خانواده بر کشورشان حکومت کنند. ما کشوری هستیم که آنها به دنبال نقطه ضعف علیه ما هستند تا ما را تحریم کنند.
حسینی خاطرنشان کرد: معمولاً در سفرهای خارج از کشور همه جا این صحبتها را می شنویم که برایشان پایداری و وفاداری مردم نسبت به نظام، عجیب و باور نکردنی است. لذا وقتی مردم در صحنه باشند و از نظام دفاع کنند تبعات خوبی خواهد داشت.
وزیر ارشاد با اشاره به ویژگی های کاندیداها گفت: کاندیداها باید نسبت به مصالح کشور آگاه تر باشند و واقعاً به دنبال رفع موانع باشند. نه اینکه از دولت انتقاد نکنند، اما اگر قوای مختلف، همگرایی و فضایی آرام داشته باشیم، خیلی کارها می شود انجام داد.
حسینی معتقد است،هر چه تمام نیروها نگاه فرهنگی داشته باشند، قطعاً می توانند در جهت تعالی نظام مؤثرتر باشند.
در مورد نمایشگاه بیست و پنجم کتاب گفت: با تجربهای که از 24 دوره نمایشگاه داشتیم باعث شد که نمایشگاه امسال هم از جهت کیفی و کمی ارتقا پیدا کند. اشکالات را برطرف کردیم و توانستیم به موقع کارها را انجام بدیم. امسال ما یک بخش عمده به نام "بیداری اسلامی" داریم که در آن دوستانی از لبنان و لیبی حضور دارند.
وی اضافه کرد: همچنین هیئت 80 نفره از مصر و همینطور هیئتهایی از کشورهای دیگر مثل وزیر فرهنگ تونس و اوکراین حضور دارند از این رو بخش بین الملل پررنگتر از سالهای قبل است. از بعضی از کشورها اولین بار شرکت کردند.
وزیر ارشاد همچنین از پرداخت یارانه امسال به دانشجوها، دانشگاهها و حوزههای علمیه خبر داد و در عین حال گفت: در همه استانها نمایشگاه استانی بر پا کردیم. در بخشهای مختلف نمایشگاه، کارنامه ای از ربع قرن انتشارات کشور را نشان دادهایم.
وی در ادامه درمورد تأثیر شعار امسال در حوزه فرهنگ گفت: خوشبختانه ما با روحیه خودباوری که داشته ایم، حرف برای گفتن داریم. در حال حاضر در حوزه های مختلف هنر صادرات نرم افزار داریم.
وزیر ارشاد گفت: در حوزه کتاب تا حوزه فیلم و سریال هم همینطور. سینمای ما در دنیا مطرح است. خیلی از کشورها تقاضا دارند که در کشورشان هفته فیلم برگزار کنیم و همچنین تقاضای خرید سریالهای ما را دارند. الان فرصت خوبی است که کارهای بیشتری انجام دهیم تا در تولیدات فرهنگی رونق بیشتری داشته باشیم.
وی با اشاره به ضرورت فرهنگ سازی در داخل کشور افزود: همه دستگاه ها باید فرهنگ سازی کنند. در جلسه ای که با مدیران مسئول مطبوعات و سایتها داشتیم این بحث مطرح شد که باید فرهنگ سازی شود، مثل فرهنگ ارتقاء کیفیت داخلی. باید به تولید سرعت داده شود.