یک پایگاه اینترنتی-تحلیلی غربی در گزارشی با اشاره به تداوم اشغالگری غرب در افغانستان به اهداف غرب پس از امضای توافقنامه راهبردی واشنگتن-کابل پرداخت و ادامه حملات هواپیماهای بدون سرنشین را در پاکستان پس از سال 2014 دور از ذهن ندانست.

به گزارش خبرگزاری مهربه نقل از آنتی وار، "رایان کراکر" سفیر آمریکا در افغانستان روز گذشته اعلام کرد: امضای پیمان راهبردی آمریکا و افغانستان به واشنگتن این اجازه را می دهد تا حملات موشکی خود را در پاکستان پس از سال 2014 ادامه دهد.

وی افزود: در صورتیکه کشوری آمریکا را مورد هدف قرار داده باشد می توانیم از حق خود دفاع کرده و این توافقنامه ما را از این حق محروم نمی کند.

آنتی وار در این گزارش می نویسد: لحن سخنان کراکر تند بود ، این در حالی است که طبق این توافقنامه آمریکا نمی تواند از حضور خود در افغانستان استفاده کرده و از خاک این کشور برای تجاوز به دیگر کشورها استفاده کند.

به نوشته این پایگاه اینترنتی غربی، درحالیکه دولت اوباما ادعا می کند این حملات تنها جنبه دفاعی دارد و افراد القاعده را هدف قرار می دهد، بر اساس گزارش های منتشر شده در حملات هواپیمای بدون سرنشین آمریکا بیشتر افرد غیر نظامی پاکستانی قربانی می شوند.

در همین حال دوشنبه گذشته در پی حمله این هواپیماها به یک مدرسه دخترانه در شمال غرب پاکستان سه نفر کشته شدند .  سازمانهای حقوق بشری بارها نسبت به کشته شدن غیرنظامیان در پی این حملات اظهار نگرانی کرده اند.

آنتی وار در ادامه این مطلب تاکید می کند: اگرچه در این توافقنامه به صراحت اعلام نشده اما می توان حدس زد که عملیات و حضور ارتش آمریکا در افغانستان تا پس از سال 2024  نیز ادامه یابد.

بر اساس این پیمان راهبردی نیروهای آمریکایی حتی پس از خروج نظامیان غربی از افغانستان پس از سال 2014 در این کشور با هدف آموزش نیروهای افغانی و شناسایی القاعده باقی می مانند.

اوباما پس از امضای این توافقنامه تاکید کرد: ده هزار نظامی آمریکایی را از افغانستان خارج کردیم و 23 هزار نظامی دیگر تا پایان تابستان جاری به وطن خود بازمی گردند که این اقدام مقدمه کاهش شمار نظامیان در افغانستان است.

این توافقنامه، اصول و نیازهای اساسی را که تبین‌ کننده‌ حضور درازمدت، فعالیت‌ها و هماهنگی‌های نیروهای آمریکایی در افغانستان است، مشخص می‌کند.

بدین منظور آمریکا می‌تواند در مناطق شورابک، قندهار، بگرام و خوست افغانستان پایگاه دائمی ایجاد کند. ایالات متحده همچنین در صورت نیاز و طبق بررسی و اعلام نیاز کمیته مشترک نظامی در سایر نقاط افغانستان اقدام به تأسیس پایگاه موقت، دائمی و یا عملیاتی خواهد کرد.