کنگره جهانی «به سوی وحدت اسلامی در سایه چالش‌های معاصر» توسط اتحادیه دانشگاه‌های اسلامی و انجمن وحدت اسلامی لندن و الازهر برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، "دکتر جعفر عبدالسلام" دبیر کل اتحادیه دانشگاه‌های اسلامی و رئیس این کنگره گفت: هدف برگزاری کنگره جهانی «به سوی وحدت اسلامی در سایه چالش‌های معاصر» بررسی اهمیت وحدت اسلامی در دوران حاضر، بررسی عناصر لازم برای ایجاد وحدت اسلامی، ارائه گام‌های ضروری در حوزه‌های اقتصادی و آموزشی و پرورشی برای شکل‌گیری وحدت اسلامی و مطالعه موانع پیش روی وحدت اسلامی و راه‌های مبارزه با آن است.

"کمال الهلباوی" دبیر کل انجمن وحدت اسلامی لندن و دبیرکل این کنگره نیز تأکید کرد: در این کنگره 5 محور تقویت رابطه بین امت اسلامی، عوامل تقویت وحدت اسلامی از جمله وحدت جغرافیایی، بررسی الگوهای وحدت بخش در حال حاضر و سازمان‌های منطقه‌ای مد نظر، بررسی آثار انقلاب‌های اخیر منطقه بر جهان اسلام و چالش‌های آن برای وحدت اسلامی و گام‌های لازم برای رسیدن به وحدت اسلامی بررسی می‌شود
 
وی با بیان اینکه 40 موضوع برای این کنگره در نظر گرفته شده است؛ افزود: علما و پژوهشگران از کشورهای اسلامی در 5 جلسه و یک کارگاه به بررسی مباحث مورد نظر خواهند پرداخت و در پایان "سند وحدت اسلامی" را صادر می‌کنند.
 
در کنگره جهانی «به سوی وحدت اسلامی در سایه چالش‌های معاصر»که در روزهای 6 و 7 می(17 و 18 اردیبهشت) در هتل "گراند حیات" قاهره برگزار می‌شود، گروه‌هایی از 30 کشور جهان حضور دارند.