به گزارش خبرنگار اعزامي " مهر" ، خاتمي با اشاره به سابقه تاريخي شهر مباركه از اين شهر به خاطرموقعيت استراتژيك و حاصلخيز بودن اين سرزمين به عنوان شهري باستاني ياد كرد و با اشاره به وجود قلعه سلطان در شهرستان مباركه آن را سرافراز و پابرجا خواند و گفت: اين قلعه سرافراز ما ند تا بگويد مباركه اي همواره ايستاده است و همواره زنده است ، تا بگويد مباركه اي در طول تاريخ برپاي شرف و ايمان وغيرت خود ايستاده است ، تا بگويد مباركه اي كشته مي دهد ،اسير مي دهد ، ولي زير بار زورگويي نمي رود.
خاتمي با بيان اينكه اين قلعه سرافراز ايستاده است تا بگويد مباركه ماند گار است تا آنگاه كه زنان و مردان و جوانان مباركه اي زنده ند گفت : امروز مباركه سرو خرا مان سايه گستري در بوستان دل آراي اصفهان بزرگ است.
رييس جمهور با اشاره به وجود مجتمع عظيم فولا د مباركه گفت: اين مجتمع عظيم كه شهرستان مباركه را متحول كرده است يكي از افتخاراتش اين است كه نام مقدس مباركه را با خود دارد.
خاتمي با اشاره به اينكه در ساليان گذشته شهرستان مباركه مركز و كانون علم و دين و دانش بوده، از فاضل هندي، سيد محمد علي مباركه اي و دهها چهره درخشان فرهنگي و علمي ديگر به عنوان پيش كسوتان عرصه علم و ادب و فرهنگ اين منطقه نام برد و گفت : وجود اين بزرگان نشان مي دهد كه مباركه پرورشگاه زنان و مردان حكيم و فرزانه است.
خاتمي گفت : قبل از اينكه قلب صنعت ايران در مباركه بتپد، سالهاي سال مباركه يكي از قطبهاي كشاورزي در ايران بوده و پس از پيروزي انقلاب بالاخص به خاطر راه اندازي فولا د مباركه و وجود مراكز دانشگاهي رشد قابل ملاحظه اي در عرصه صنعت داشته است.
خاتمي با تاكيد بر اينكه وجود دو واحد دانشگاه آزاد در مباركه و شهر جد يد مجلسي و تعداد زيادي از دانشجويان آينده بهتري را براي اين منطقه نويد مي دهند، از تاسيس دانشگاه جامع علمي و كاربردي و دانشگاه پيام نور در اين منطقه خبر داد .
وي افزود: علرغم رشد چشمگير صنعتي و دانشگاهي علمي مباركه عزيزامروز از مشكلات فراواني رنج مي برد و مثل لنجان و زرين شهر آمار كشاورزي منطقه به هيچ وجه خشنود كننده نيست چرا كه 17593 هكتار زمين كشاورزي مرغوب در سال 75 با كمال تاسف در سال 81 به 13433 هكتار رسيده يعني 64/23 در صد سطح كشاورزي مباركه كاهش يافته است.
وي ادامه داد: سطح زير كشت محصولات باغي نيز از 682 هكتار به 651 هكتار رسيده كه 7/0 درصد كاهش را نشان ميدهد اما نقطه اميدواركننده اين است بااين كاهش سطح زمين توليدات كشاورزي افزايش داشته يعني هرچند زمين زراعي كم شده اما محصول بيشتر شده است كه اين امر نشانه دهنده همت بلند كشاورز نوآور مباركه اي است و تحولي در شيوه هاي كشاورزي و بايد از اين مزيت نسبي استفاده كنيم.
خاتمي گسترش صنعت مباركه را فوق العاده توصيف كرد و گفت: متاسفانه عليرغم اين امتياز كاهش زمينهاي كشاورزي و ايجاد فضاي آلوده مشكلا تي را به دنبال داشته است ، هرچند در ذوب آهن و در فولا د مباركه تلاشهايي ارزنده اي براي حفظ محيط زيست صورت گرفته است .
رييس جمهوردر بخش ديگري از سخنانش خاطرنشان كرد : براي من به هيچ وجه قابل قبول نيست در شهري كه در قلب اقتصاد كشور است رقم بيكاري 4/14 درصد باشد.
رييس جمهور با بيان اينكه شهرستان مباركه تنها در كشاورزي سرآمد نيست گفت : مباركه اي ها در دينداري ، شعور سياسي و پاسداري از انقلاب و دفاع كشور جايگاهي ارزنده اي دارند.
خاتمي با اشاره به پايان يافتن كار انتقال گاز به شهر مجلسي گفت : طرح نيروگاه گازي مباركه هم در سال 85 به پايان خواهد رسيد.
وي با انتقاد از روند احداث و توسعه ورزشگاه كارگران مباركه كه از سال 73 شروع شده و تاكنون پايان نيافته است گفت: با تلاشي كه صورت خواهد گرفت جوانان مباركه اي در سال اينده از يكي از پيشرفته ترين ورزشگاههاي كشور برخوردار خواهند شد.
خاتمي افزود بااحداث آزاد راه ايران كوه حد فاصل اصفهان مباركه به طول 23 كيلومتر و 1600 تونل ، 13 كيلومتر طول مسير كاهش مي يابد و ترافيك سنگين اصفهان شيراز تسهيل مي شود.
وي همچنين از تامين آب شرب شهرستان مباركه با مشاركت 3 دستگاه شركت آب و فاضلاب، استانداري اصفهان و رياست جمهوري تا كمتر از 2 ماه آينده خبر داد و اعلام كرد : در اين سفر همچنين 10 ميليارد ريال تسهيلات بانكي براي اشتغال زايي منطقه در نظر گرفته شده است.
تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۸۲ - ۲۱:۰۹
خاتمي در پايان سفر يكروزه به اصفهان در اجتماع پرشور مردم مباركه تاكيد كرد : مجتمع فولاد مباركه نشانه توانمندي و شايستگي و دانش و فن آوري مهارت فرزندان اين مرز و بوم و پشتوانه اي قوي براي اقتصاد كشور است.