وزير امور خارجه رژيم صهيونيستي از تداوم تلاش هاي اين رژيم براي عادي سازي روابط با 10 كشور عربي خبر داد.

به گزارش خبرگزاري مهر، سيلوان شالوم وزير امورخارجه رژيم صهيونيستي در گفتگو با راديو سراسري اين رژيم بار ديگر تلاش تل آويو براي برقراري روابط ديپلماتيك با ده كشور عربي را تكرار كرد .

شالوم گفت : ما روابط ديپلماتيك را درسطح سفراء با كشورهاي مصرو اردن و موريتاني برقرار كرديم و در تماس با كشورهاي عربي ديگري هستيم و ممكن است دستكم با ده كشور عربي ديگر روابط ديپلماتيك برقرار كنيم.

شايان ذكراست روزنامه عكاظ چندي پيش نام اين چند كشور عربي كه تا پايان سال جاري ميلادي سفراي خود را به تل آويو اعزام خواهند كرد، فاش كرد كه شامل كشورهاي قطر، عمان ، تونس، ليبي، الجزاير، مغرب، موريتاني ، فلسطين، مصر و اردن خواهند بود كه البته مصر، اردن، تشكيلات خودگردان ‌فلسطين و موريتاني كاملا روابطشان را با اسرائيل عادي كرده اند.

شالوم در نشست كابينه امنيتي اسرائيل گفته بود تا پايان سال جاري تعدادسفراي كشورهاي عرب در تل آويو به 10 سفير خواهد رسيد.

وي افزود:  اين ارزيابي هاي خوشبينانه بر اساس تماس هاي تلفني كه با برخي مقامات عربي طي روزهاي اخير برقرار كرده است و ديدارهايي كه با آنها در آمريكا و اروپا انجام داد صورت مي گيرد.

شايان ذكر است  روزنامه هاآرتص اسرائيل چندي پيش فاش كرد كه تل آويو در زمينه افتتاح دفتر نمايندگي در پايتخت امارات متحده عربي وارد مراحل پيشرفته مذاكره با دولت امارات شده وهم اكنون گفتگوها برسر مكان، مساحت و امنيت دفتر نمايندگي اسرائيل درابوظبي، در جريان است.

رژيم صهيونيستي فرستادگاني را با هدف عادي سازي روابط به كشورهاي عربي اعزام خواهد كرد علاوه بر اين، رژيم اسرائيل تلاش دارد تا از اين طريق وبا استفاده از تصميم كابينه رژيم صهيونيستي در قطع ارتباط با فلسطينيان براي عادي سازي روابط با كشورهاي عربي گام بردارد.

يادآورمي شود رژيم صهيونيستي هم اكنون با سه كشور عربي اردن، مصر و موريتاني روابط ديپلماتيك رسمي دارد اما روابط خاصي را با بسياري از كشورهاي عربي و بويژه قطر تحت عناويني همچون دفتر همكاريهاي اقتصادي بر قرار نموده است . اين روابط پس از آغاز انتفاضه در ظاهر بشدت تنزل يافته است .

سال گذشته نيز چند ماه پس از اشغال عراق،  وزير امور خارجه رژيم صهيونيستي ابراز اميدواري كرده بود  كه فروپاشي رژيم صدام اعراب را به سوي عادي سازي روابط با تل آويو بكشاند.

سيلوان شالوم  تحولات منطقه را اميدوار كننده توصيف كرد و احتمال داد كه اين تحولات به كشانده شدن رهبران ميانه رو منطقه به سوي عادي سازي روابط با اسراييل و عقد پيمان صلح منجر شود.

شالوم افزود: پيش ازفروپاشي رژيم صدام ، رهبران منطقه از اين اقدام مي ترسيدند اما اكنون با نابودي صدام اميدوارم همگي از هم اكنون گفتگوهاي صلح با اسراييل را با هدف صلح فراگير در منطقه آغاز كنند.