محمد بهزاد در گفتگو با مهر درباره مهمترین برنامههای اولویت دار صنعت برق ایران در دومین سال از اجرای برنامه پنجم توسعه، گفت: درسالجاری هم همچون سال گذشته افزایش ظرفیت تولید برق در دستور کار وزارت نیرو قرار دارد.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با اعلام اینکه تا پایان اسفند ماه سال گذشته ظرفیت تولید برق ایران به بیش از 65 هزار مگاوات افزایش یافت، تصریح کرد: قطعا تا پایان فعالیت دولت دهم این ظرفیت به 73 هزار مگاوات افزایش می یابد.
این مقام مسئول با یادآوری اینکه هم اکنون ساخت و تکمیل 23 واحد نیروگاهی در قالب طرحهای مهر ماندگار در اولویت برنامههای دولت دهم قرار گرفته است، با راهاندازی این نیروگاهها تا تابستان سال آینده ظرفیت مازادی برای تولید برق به منظور صادرات این انرژی پاک به کشورهای مختلف منطقه فراهم می شود.
وی همچنین در خصوص برنامههای تامین برق برای تابستان سالجاری توضیح داد: پیش بینی میشود تا تابستان سالجاری پیک مصرف برق کشور به 44 تا 46 هزار مگاوات افزایش یابد.
بهزاد با تاکید بر اینکه در حال حاضر تعمیرات شبکه انتقال و نیروگاههای کشور به پایان رسیده است، بیان کرد: در مجموع امسال هیچگونه خاموشی گسترده و برنامهریزی شدهای در سطح شبکه سراسری ایجاد نخواهد شد.
افزایش ذخایر سوخت استراتژیک نیروگاهها
معاون وزیر نیرو همچنین یکی دیگر از برنامه های سالجاری وزارت نیرو را افزایش ظرلفیت ذخیره سازی سوخت مایع در نیروگاه ها عنوان کرد و ادامه داد: در سالجاری با ساخت مخازن جدید ذخیره سازی گازوئیل و نفت کوره در مجموع ظرفیت ذخیره سوخت مایع نیروگاهها حدود 500 میلیون لیتر افزایش می یابد.
وی با اشاره به برنامه ریزی برای افزایش یکهزار مگاواتی ظرفیت تولید برق در واحدهای مقیاس کوچک و تولید پراکنده، گفت: بر این اساس سال گذشته هم حدود 258 مگاوات به ظرفیت تولید پراکنده برق در کشور اضافه شد.
این مقام مسئول با یادآوری اینکه امسال ارتقای راندمان نیروگاهها به 40 درصد، بهینهسازی شبکههای توزیع و انتقال برق در دستور کار وزارت نیرو قرار دارد، تاکید کرد: با اقدامات در دست اجرا پیش بینی میشود تا پایان سال 1391 تلفات شبکه برق به 14 درصد کاهش یابد.
بهزاد همچنین یکی از مهمترین سیاستهای کلان صنعت برق در برنامه پنجم را شکسته شدن انحصار در بخش توزیع برق دانست و اعلام کرد: در حال حاضر ایران با داشتن بیش از 700 هزار کیلومتر شبکه فشار متوسط و 450 هزار دستگاه ترانسفورماتور و 27 میلیون مشترک یکی از بزرگترین شبکههای توزیع برق خاورمیانه را در اختیار دارد.
معاون وزیر نیرو با بیان اینکه شکسته شدن انحصارها در بخش توزیع برق منجر به بهبود ارائه خدمات به مشترکان، صرفهجویی در هزینه تامین برق و کاهش تلفات خواهد شد، تصریح کرد: هم اکنون به دلیل گستردگی جغرافیای کشور و پراکندگی مناطق مسکونی، نسبت طول شبکه به مشترک در ایران بسیار بالاتر از متوسط جهانی است.