به گزارش خبرگزاری مهر، محسن رحمتی از تهیه طرح مرمت و احیای مسجد جامع ساوه خبر داد و گفت: این طرح با اعتباری بالغ بر 500 میلیون ریال در سال 91 انجام میشود که گام مهمی در توسعه گردشگری استان مرکزی است.
وی با اشاره به اینکه امسال دو میلیارد ریال برای اجرای برنامههای مرمتی و حفاظتی به شهرستان ساوه اختصاص داده، افزود: طرح مرمتهای اضطراری با اعتباری بالغ بر یک میلیارد ریال به منظور حفظ بناها و اماکن تاریخی ساوه تهیه و انجام خواهد شد.
مسجد جامع ساوه از نخستین مساجدی است که در ایران و شهر ساوه ساخته شده است. این مسجد به طور کامل از خشت و گل ساخته شده و در نوع خود بینظیر است.
آغاز مرمت مسجد و تکیه ششناو تفرش
وی در ادامه از آغاز مرمت مسجد شش ناو تفرش خبر داد و گفت: این طرح مرمتی با 200 میلیون ریال بودجه آغاز شده است.
رحمتی افزود: مسجد جامع ششناو از قدیمیترین و مهمترین آثار تاریخی و معماری دوره سلجوقیان در شهرستان تفرش است.
وی افزود: این مسجد در محله تاریخی فم تفرش واقع شده و نام آن از شش ناودانی گرفته شده که آب قنات را به شش قسمت مساوی تقسیم میکردند و به محلههای تفرش میرساندند.
ضرورت توسعه گردشگری روستایی در استان مرکزی
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی استان مرکزی روستاهای استان را دارای قابلیت بالا در توسعه گردشگری است گفت: گردشگری روستایی از جاذبههای مهم استان است که مورد غفلت قرار گرفته است.
مجتبی رضوانی افزود: جاذبهها و منابع گردشگری در مناطق روستایی و عشایری استان به حدی متعدد و متنوع است که میتوان از آنها به عنوان سرمایههای مهم گردشگری استان یاد کرد.
وی گفت: به این منظور ثبت گسترده باورها، اعتقادات و رسوم محلی و برپایی جشنوارههای شاد با محوریت آیینهای محلی در دستور کار ادارهکل میراث فرهنگی استان قرار گرفته است.