عضو هیئت علمی جامعة ‌المصطفی(ص) العالمیة با بیان اینکه "تحدیث" در لغت به معنای سخن گفتن از ناحیه غیب است، گفت: اشراقات و الهامات غیبی به روح مطهر حضرت زهرا(س) جاری بوده و از این جهت آن حضرت(س) را محدثه گفته‌اند. ایشان عالمۀ معلّمۀ محدّثه بودند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسن غرویان، عضو هیئت علمی جامعة ‌المصطفی(ص) العالمیة، در گفتگو با خبرنگار مهر، در مورد جایگاه و مقام حضرت فاطمه زهرا(س) گفت: خداوند به زن به عنوان یک مخلوق الهی در کنار مرد استعداد ارتقای علمی و معنوی را اعطا کرد که می‌ تواند آخرین و بالاترین مدارج علمی و عرفانی را کسب کند.
 
وی افزود: در خصوصیات حضرت زهرا(س) این نکته وجود دارد که ایشان عالمۀ معلّمۀ محدّثه بوده‌اند. "تحدیث" در لغت به معنای سخن گفتن از ناحیه غیب است و اشراقات و الهامات غیبی به روح مطهر حضرت زهرا(س) جاری بوده است و از این جهت آن حضرت(س) را محدثه گفته‌اند.
 
غرویان در ادامه سخنانش اظهار داشت: به حکم فلسفی "حکم الامثال فیما یجوز و فیما لا یجوز واحد" زنان می ‌توانند به این مقامات علمی و معنوی و عرفانی نائل شوند و از همین جهت حضرت زهرا(س) می‌توانند الگو برای سایرین باشند.
 
وی با اشاره به عمر کوتاه و پربار حضرت زهرا(س) تصریح کرد: حضرت فاطمه زهرا(س) هجده سال بیشتر عمر نکردند و در جوانی به شهادت رسیدند، اما در همین سنین جوانی توانستند با تهذیب و سیر سلوک و کنترل نفس خودشان به مقامات بلند عرفانی نائل شوند.
 
عضو هیئت علمی جامعة‌ المصطفی(ص) العالمیة تأکید کرد: روایات زیادی وجود دارد که بعد از فوت پیامبر گرامی اسلام(ص)، حضرت زهرا(س) بسیار محزون و غمگین بودند و حضرت جبرئیل در مدت هفتاد و پنج روز بعد از وفات حضرت رسول(ص) دائما با حضرت زهرا(س) مراودات علمی داشته است.
 
وی با اشاره به سخنان حضرت امام خمینی(ره) در این مورد افزود: حضرت امام خمینی(ره) می‌فرمودند که در مورد هیچ پیغمبری و در مورد هیچ امامی جز انبیای بزرگ الهی این تعبیر را ندیدم که حضرت جبرئیل مراودات مستمر علمی و معرفتی داشته باشد.
 
حجت‌الاسلام غرویان در پایان سخنانش گفت: این از خصوصیات بزرگ حضرت زهرا(س) به عنوان یک بانوی جوان هجده ‌ساله بوده است که جبرئیل به محضر آن حضرت(س) نازل می‌شدند، این‌ها نکات بسیار بلند و عمیقی است که در شخصیت حضرت زهرا(س) وجود دارد که می ‌تواند برای همه ما الگو باشند.