به گزارش خبرنگار مهر، این همایش که با مشارکت فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، انجمن مدیریت ایران شعبه اردبیل، موسسه مکتب الصادق و... برگزار شد، به دلیل ضعف عمده در برنامه ریزی و مدیریت نتوانست توجه مدعوین استانی و کشوری را به خود جلب کند و تنها به ارائه آمار از سوی مسئولان فرهنگی استان و کشور همراه شد.
علاوه بر تاخیر در شروع برنامه که با گذشت بیش از یک ساعت از زمان اعلام شده آغاز شد، تلاش متولیان برای نصب بنر همایش بر روی سن در زمان شروع برنامه و در حضور میهمانان بی نتیجه ماند و بنر همایش برنامه قبلی که مربوط به هلال احمر استان بود، همچنان بر روی سن خودنمایی کرد.
این حرکت که با بی نظمی توام بود طبق اظهارات مجری برنامه به دلیل خرابی سیستم هیدرولیک سالن فدک بوده و بر خلاف سایر برنامه ها به کام متولی نچرخید و طبق روال همیشه با عذر خواهی مختصری از مهمانان برنامه آغاز شد. اینکه متولیان برنامه چرا پیش از آغاز برنامه بنر را نصب نکرده بودند سئوالی بود که بی پاسخ ماند.
توزیع مجلات دو سال پیش به مشتاقان حوزه مدیریت/حق اشتراک دو برابر هزینه
یکی از جالب ترین اتفاقات این همایش توزیع مجلات مدیریت سال 89 بود که به تعبیر مشتاقان حوزه مدیریت خانه تکانی انبار انجمن مدیریت استان اردبیل بوده است.
یکی از شرکت کنندگان در همایش با بیان اینکه نیت وی برای حضور در همایش آشنایی با اساتید حوزه مدیریت و انجمن مدیریت ایران است، معتقد بود تجربه همایشهای ترکیبی بارها ثابت کرده که این دست برنامه ها نه تنها فایده کاربردی ندارد بلکه هزینه بی مورد از بیت المال است.
شادی مستعد در خصوص سخنرانی مدعوین حوزه مدیریت شامل دبیر کل انجمن مدیریت ایران و استاد دانشگاه حوزه مدیریت گفت: این برنامه می توانست بسیار غنی تر برگزار شود و مجری به خاطر تاخیر پیش آمده مرتب از زمان سخنرانیها کم نکند.
وی تصریح کرد: از رویکرد متولیان حوزه مدیریت اینطور استنباط می شد که به جای توجه کارشناسی به چشم داشتهای دیگری متمرکز هستند بطوریکه در برگه اشتراک سالانه مجله مدیریت مبلغ اشتراک دو برابر مبلغ حقیقی درج شده بود که کاملا غیر متعارف است.
ضعف کیفی برنامه های قرآنی در اردبیل
طبق اظهارات مجری برنامه تاخیر پیش آمده باعث شد سخنرانی ها جابه جا شده و برخی سخنرانان به روی سن دعوت نشوند که در این خصوص یکی از مهمانان مدعوین کشوری و از مسئولان وزارتی برنامه نیز با گلایه از این موضوع خواستار برگزاری برنامه هایی در شان مخاطبان خود شد.
جانشین رئیس مرکز هماهنگی و توسعه و ترویج فعالیتهای قرآنی کشور در شروع سخنرانی خود با گلایه دوستانه از تغییر روال سخنرانی ها، از کیفیت برنامه ها و برنامه ریزیهای صورت گرفته در حوزه قرآنی انتقاد کرد.
بسیاری از شرکت کنندگان در این همایش با انتقاد از ضعف اطلاع رسانی برای برگزاری همایش تاکید داشتند که با توجه به اینکه بخشی از برنامه مربوط به علوم قرآنی و فعالیتهای قرآنی است، برای حفظ شان قرآن باید برنامه ای شایسته اجرا می شد.
صرف بیت المال بدون نیازسنجی مخاطب
صرف هزینه های گزاف برای برگزاری برنامه ها، همایشها و سمینارها که هم اکنون در اردبیل رشد چشمگیری داشته است، به دلیل نداشتن درون مایه کاربردی و عدم ایجاد خطوط ارتباطی با مخاطب نتواسته است جذابیتی در بر داشته باشد.
یکی از اساتید دانشگاه مدعو در این همایش با اشاره به این موضوع تاکید دارد هزنیه های در نظر گرفته شده برای برنامه های این چنینی از بیت المال است و باید با وسواس و با استفاده های چند منظوره صرف شود و نباید بی محابا حیف و میل کرد.
رسولی تصریح کرد: تفکر در طراحی، برنامه ریزی و اجرای برنامه ها در موسسات و سازمانها لازمه حیات آن است و در صورتی که مدیران سازمانها حرکت خالصانه نداشته باشند شهروندان به خوبی متوجه شده و در مقابل آن سازمان قرار خواهند گرفت.
وی خواستار دقت بیشتر و عملکرد صادقانه از سوی مسئولان و مدیران موسسات برای بهبود خدمات رسانی و در ادامه تحقق اهداف سازمانی آنها شد.
گلایه های کارشناسان و شهروندان در حالی است که سالانه ده ها و صدها همایش، سمینار، نشست و برنامه های پر زرق و برق به جای توجه به مخاطب و افزایش سطح دانش و فقط در راستای افزایش عملکرد سازمانی در اردبیل برگزار می شود که به تعبیری هر کدام از این همایشها بالغ بر 100 میلیون ریال هزینه دارد.
ضعف کیفی برنامه نتیجه عدم حضور متولیان قرآنی
ضعف کارشناسی و عملکرد غیر آگاهانه و بدون مطالعه و نیاز سنجی باعث شده شهروندان به جای تشویق به حضور در برنامه ها از شرکت در آن خودداری کرده و در صورت مدعو بودن در میانه برنامه صندلی خود را ترک کنند.
علاوه بر این برگزاری همایش مدیریت فعالیتهای قرآنی بدون حضور مسئولان و کارشناسان سازمان تبلیغات اسلامی و دارالقرآن استان اردبیل به عنوان متولیان برنامه ها و موسسات قرآنی نکته ای بود که برای علاقمندان به فعالیتهای این حوزه مبهم و قابل درک نبود.
به اعتقاد بسیاری از شهروندان حاضر در این همایش همین دخالت نکردن سازمانهای متولی باعث شده بود که همایش مدیریتی با بی مدیریتی مواجه بوده و برگزاری آن توسط انجمن مدیریت ایران شعبه استان و موسسه مکتب الصادق (ع) اردبیل که یک نفر مدیریت می شود و هیچ تناسبی نیز به لحاظ الگوهای مدیریتی ندارند، نتواند دستاوردی به کمبودهای این بخش اضافه کند.
............................
گزارش: ونوس بهنود