اصفهان – خبرگزاری مهر: معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات وفناوری گفت: پارکهای علمی تحقیقاتی بهترین راه برای عملیاتی کردن حمایت از تولید ملی هستند که لازم است برای بهره‌وری بهینه از این پارکها برنامه عملیاتی تدوین شود.

به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر متکان ظهر پنجشنبه در مراسم افتتاحیه هشتمین جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی با بیان اینکه رشد علمی کشورهای دیگر بوده است، اظهار داشت: شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان یک شهرک بین‌المللی است و از نظر کمی و کیفی جزو شهرک‌های برتر کشور به شمار می‌رود، تصریح کرد: در سالی که از سوی رهبر معظم انقلاب با عنوان سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی نام‌گذاری شده باید پارک‌های علم و فناوری را برای صحیح مدیریت کنیم.

وی اظهار داشت: پارک‌های علمی تحقیقاتی بهترین راه برای عملیاتی کردن این شعار هستند که لازم است برای بهره‌وری بهینه از این پارک‌ها برنامه عملیاتی تدوین شود.

معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات وفناوری با اشاره به اینکه یکی از اقداماتی که وزرات علوم در حال حاضر در شهرک‌های علمی تحقیقاتی و مراکز رشد علوم و فناوری دنبال می‌کند ساخت تجهیزات دانشگاهی در این مراکز است، گفت: باید روند در پارک‌های علمی به گونه‌ای پیش رود که علم به ثروت تبدیل شود و ساخت تجهیزات دانشگاهی در این پارک‌ها توسعه یابد.

وی تاکید کرد: هر کس برنامه‌ای برای ساخت تجهیزات دانشگاهی در پارک‌های علم و فناوری داشته باشد وزارت علوم از او حمایت مادی و معنوی می‌کند.
 
متکان با اشاره به اینکه هر گونه ایجاد فضای کسب و کار بر مبنای علم و دانش بهره‌وری را افزایش می‌دهد، تصریح کرد: دولت برای برنامه‌های بر مبنای دانش سرمایه‌گذاری خوبی می‌کند و با دادن تسهیلات به دانش‌آموختگان موتور محرک تولید به حرکت می‌اندازد.

وی با اشاره به اینکه پس از پیروزی انقلاب با رشد جمعیتی خوبی در کشور روبه‌رو شدیم، اضافه کرد: به همان نسبت با افزایش جمعیت دغدغه اشتغال نیز قوت رفت و با وجود تمام برنامه‌های وسیعی که دولت در این زمینه دارد پارک‌های علمی و تحقیقاتی نیز به عنوان یکی از بهترین مکان‌ها باید به این مقوله وارد شوند.

معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه در ایجاد مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری نباید از الگوهای غربی استفاده کنیم، تاکید کرد: در حالیکه تولیدات علمی ایران بسیار زیاد است اما نتوانسته‌ایم به نحو شایسته رشد و تولید علم را به محصول تبدیل کنیم که باید در این موضوع تجدید نظر شود.

وی با بیان اینکه باید تولید علم ما در راستای نیازهای جامعه سامان‌دهی شود، گفت: از آن جایی که ساختن محصول برای خارج از کشور سود چندانی را عاید ایران نمی‌کنیم بنابراین ما در درجه نخست باید کشورمان را دریابیم.

متکان اظهار داشت: در راستای تولید مبتنی بر دانش به طور حتم نیازمند استفاده از تسهیلات دولتی و کمک‌های مادی هستیم و می‌توانیم بخش خصوصی را با دادن احساس امنیت سرمایه‌گذاری به این حوزه وارد کنیم.

معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بیان داشت: باید مدیریت صحیحی در حوزه بازاریابی تولیدات داخل در کشور و بازارهای جهانی صورت گیرد زیرا بخش خصوصی زمانی حاضر است سرمایه‌گذاری کند که مطمئن شود محصولات بازار خوبی دارد.