معصومه ابتکار در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به فعالیت شورای شهر تهران در حوزه زنان، گفت: ما از دو محور موضوع زنان را پیگیری می کنیم؛ یکی برنامه پنجساله شهرداری در حوزه زنان است که پیشنهاد داده بودیم شهرداری برنامه ای برای بهبود و پیشبرد وضعیت زنان شهر تهران تدوین کند تا در شورا به تصویب برسد.
وی ادامه داد: این برنامه هر سال از سوی شورا درخواست می شود اما همچنان گزارشی ارائه نشده است. اما کارهای خوبی از سوی مدیریت شهری در حوزه زنان انجام شده که بسیاری از آنها در مسئولیت شهرداری نیست. مانند حمایت از زنان سرپرست خانواده و توسعه فضاهای ورزشی.
ابتکار با بیان اینکه احداث پارک های بانوان و ورزشگاه های ویژه زنان در شهر قابل توجه است، گفت: در بازدیدهایی که کمیته محیط زیست از سطح مناطق انجام می دهد بجز مسائل زیست محیطی موضوع زنان محلات را نیز دنبال می کنیم. خوشبختانه سراهای محله نقش بسیار خوبی در ارتقاء آموزشی و توانمندسازی زنان ایفا می کنند که این سراهای محله در حال توسعه است و خدماتی نیز که در این سراها ارائه می شود دارای رشد کیفی بوده است.
عضو شورای شهر تهران احداث پارک های ویژه بانوان و مراکز شهربانو را از اقدامات مفید مدیریت شهری در جهت مناسب سازی فضای شهر برای بانوان عنوان کرد و گفت: در کنار این اقدامات همچنان مشکلاتی در این حوزه باقی مانده است. مانند اینکه ما انتظار داشتیم مسئولیت های مدیریتی در حوزه فرهنگی و اجتماعی بیشتر به زنان سپرده شود. اما متاسفانه چنین اتفاقی نیفتاده و در سطح تصمیم گیری کمتر شاهد حضور خانم ها هستیم.
وی ادامه داد: توانمندسازی زنان به ویژه زنانی که مسئولیت اقتصادی دارند و سرپرست خانواده هستند از دیگر مشکلاتی است که همچنان محل چالش است. مسئول اصلی این زنان با دولت است اما شهرداری نیز می تواند در حل مشکلات زنان خانواده اقدامات لازم را انجام دهد هر چند کارهایی کرده اما در مقابل وسعت مشکلات قابل توجه نیست.
دبیر کمیته محیط زیست شورای شهر تهران با گلایه از بی توجهی به سازمان های مردم نهاد امور زنان از سوی مدیریت شهری، گفت: انتظار ما این بود که توانمندی زنان سرپرست خانواده و سایر زنان توسط سازمان های مردم نهاد و خیریه های امور زنان انجام شود. اما نه شورای شهر اقدامات لازم را در این زمینه انجام داد و نه شهرداری از این سازمانها حمایتهای لازم را به عمل آورد.
ابتکار با تاکید بر اینکه کارنامه دولت در حوزه زنان کارنامه ضعیفی است، گفت: اگر فعالیت های دولت در حوزه زنان را نه در سطح ملی و تنها در شهر تهران بررسی کنیم کارنامه قابل قبولی نیست و فشار و تورم و مشکلات معیشتی خانواده ها رابسیار آسیب پذیر کرده است و اگر ما خانواده را بر اساس قانون اساسی و نگرش دینی از نهاد اصلی اجتماع بدانیم جامعه به شدت آسیب پذیر شده زیرا خانواده ای سالم است که بتواند یک معیشت سالم و حلال داشته باشد.
عضو شورای شهر تهران اضافه کرد: با وجود این مشکلات ما شاهد سقوط و تنزل جایگاه زنان در جامعه خواهیم بود.
این عضو شورای شهر تهران با اشاره به مناسب سازی فضاهای شهری برای بانوان، گفت: این موضوع به صورت جدی در شورای شهر دنبال شد که نیازمند تعامل با نیروهای انتظامی و امنیتی بود که منجر به تدوین طرح پیشگیری، کاهش و کنترل آسیب های اجتماعی در شورای شهر شد.
وی ادامه داد: در این طرح تمامی آسیب های اجتماعی بررسی و راه های کنترل آن پیشنهاد شد که پیگیری آن به عهده کمیسیون اجتماعی شوراست و بودجه بسیار خوبی نیز در بودجه سال جاری به شهرداری اختصاص داده شده که قطعا پس از اجرای آن وضعیت زنان بهتر از گذشته است.
به گفته ابتکار، مصوبه ساماندهی روشنایی فضاهای شهری نیز می تواند به ایمن سازی فضاهای شهری برای زنان کمک کند و شورا پیگیر اجرایی شدن این مصوبه است.