اهواز - خبرگزاری مهر: مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب از سفارش ساخت و خرید بیش از 11 هزار و 400 قلم کالای مورد نیاز این شرکت در بخشهای مختلف به ارزش هفت هزار و 500 میلیارد ریال در سال جاری خبر داد.

هرمز قلاوند در حاشیه دومین گردهمایی متخصصان جوان صنعت نفت در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: با توجه به اینکه شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب به عنوان محور تولید نفت در کشور مطرح است به منظور رسیدن به خودکفایی و عمل به منویات مقام معظم رهبری در راستای تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی، تقویت ساخت داخل و رسیدن به خودکفایی در زمینه تجهیزات نفتی از رویکرد شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب است.

وی با بیان اینکه واحد «ساخت کالا در داخل» در مناطق نفتخیز جنوب تقویت شده است، افزود: سال گذشته بیش از هشت هزار قطعه از طریق این واحد سفارش داده شده و در سال جاری نیز برای سفارش ساخت و خرید بیش از 11 هزار و 400 قلم کالای مورد نیاز در بخش حفاری، ماشین آلات فرآیندی، انواع لوله های جریانی، شیرآلات و اتصالات از منابع داخلی به ارزش تقریبی هفت هزار و 500 میلیارد ریال برنامه ریزی شده است.

قلاوند با بیان اینکه بسیاری از مشکلات تامین کالای مناطق نفتخیز جنوب در سال 91 با توجه به برنامه ریزیهای صورت گرفته، مرتفع می شود، گفت: اواخر سال گذشته برخی شرکتهای توانمند داخلی برای ساخت قطعات کمپرسورها که از تجهیزات استراتژیک به شمار می روند، شناسایی شده و قرار است در سال 91 قرارداد ساخت دو هزار قلم از قطعات کمپرسورهای صنعت نفت و گاز به صورت قرارداد باز به آنها واگذار شود.

وی یادآور شد: همچنین تفاهمنامه چهارجانبه ساخت قطعات یدکی انواع دستگاه های مورد نیاز مناطق نفتخیز جنوب میان شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، استانداری خوزستان، شرکت شهرکهای صنعتی خوزستان و انجمن سازندگان تجهیزات نفت، گاز و پتروشیمی خوزستان به ارزش حداقل یک هزار میلیارد ریال نیز از دیگر دستاوردهای بومی سازی است.

مدیرعامل شرکت مناطق نفتخیز جنوب با تاکید بر اهمیت نگهداشت توان تولید و اشاره به اینکه اکثر مخارن در محدوده مناطق نفتخیز در نیمه دوم عمر خود قراردارند، افزود: براساس برنامه پنجم توسعه باید به دنبال راهکارهایی برای تولید پایدار نفت باشیم.

وی استفاده از تلمبه های درون چاهی، افزایش ناوگان حفاری و همچنین حفر چاه های جدید را راهکاری برای کاهش افت طبیعی تولید از مخارن نفتی عنوان کرد و گفت: هم اکنون به دنبال افزایش ضریب برداشت از مخازن هستیم هر چند استحصال نفت از مخازن کربناته بر خلاف ماسه سنگ مشکل تر است.

وی با بیان اینکه ارتباط بین صنعت و دانشگاه حلقه  مفقوده است و تاکنون ارتباط تنگاتنگی با دانشگاه برقرار نشده است، تصریح کرد: برنامه ریزی ویژه ای در این راستا صورت گرفته و برای ایجاد ساختارهای صحیح بین صنعت و دانشگاه تلاش می شود.