قم - خبرگزاری مهر: رئیس موسسه آموزشی، پژوهشی امام خمینی(ره) با بیان اینکه نظریات بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران به عنوان صاحب نظر شاخص مورد قبول است، بر بررسی مناسب نظریات امام خمینی(ره) در زمینه تعلیم و تربیت اسلامی تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله محمد تقی مصباح یزدی ظهر دوشنبه در همایش ملی امام خمینی(ره) و تعلیم و تربیت اسلامی که در تالار شیخ مفید قم برگزار شد گفت: فرمایشات امام در خصوص تعلیمات اسلامی در سخنرانی‌ها و کتاب‌هایشان باید بررسی و مجموعه آن‌ها تنظیم و تدوین شود.

وی افزود: همچنین بحث تطبیقی و نظریات ایشان نسبت به دیگران نیز باید بررسی شود.

نماینده مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه باید به سیره تعلیم و تربیت امام(ره) به عنوان یک معلم و مربی توجه داشت اظهار کرد: باید دید که ایشان چگونه خود را ساخته و سپس جامعه و جهان را ساخته است از این رو باید رفتار و شیوه‌های ایشان را مورد توجه قرار داد.

وی با بیان اینکه تحقق این امر وقت و نیروی زیادی را می‌خواهد ابراز کرد: در اوایل رحلت امام راحل اقداماتی در این خصوص صورت گرفت و موسسه نشر آثار امام خمینی(ره) اقدام به این کار در سال‌های اخیر کرده است.

آیت الله مصباح یزدی نظریه امام خمینی(ره) را یکی از ویژگی‌های تعلیم و تربیت ایشان در این خصوص اعلام کرد و افزود: بین صاحب نظران این بخش نظریه امام راحل مورد توجه قرار گرفته و ایشان به عنوان صاحب نظر شاخص در این زمینه معرفی شده‌اند.

رئیس موسسه آموزشی، پژوهشی امام خمینی(ره) اضافه کرد: بررسی دیدگاه‌ها و اختلاف نظر‌های احتمالی در این زمینه نیز بررسی شود.

وی گفت: تعلیم و تربیت اسلامی مراحلی دارد که از کودکان شروع و به مراحل رسمی و گروه‌های خاص منتهی می‌شود.

نظریه گروه‌های انحرافی در خصوص تعلیم و تربیت اسلامی

آیت الله مصباح در خصوص نظریه گروه‌های انحرافی در خصوص تعلیم و تربیت اسلامی ابراز داشت: آنها می‌گویند کسانی که اهل گناه و لهو و لعب هستند معاشرت نکنند تا مانع پیشرفت کارشان نشوند و آنها راه رسیدن انسان به کمال را در این روش می‌بینند.

وی ادامه داد: نظریه آنها این است که کسی که می‌خواهد تحت تعلیم اسلامی قرار بگیرد باید خود را برای زندگی در انزوا و دور اجتماع آماده کند.

تأکید امام راحل بر فعالیت‌های اجتماعی

عضو جامعه مدرسین حوزه با بیان اینکه امام راحل بیشترین فعالیت اجتماعی را عهده دار بود گفت: ایشان به دیگران توصیه می‌کردند در فعالیت‌های اجتماعی حضور پررنگ و انسانی داشته باشند با این وصف می‌توان گفت که نظر امام با دیگران صاحب نظران در خصوص تعلیم و تربیت اسلامی تفاوت دارد.

وی رسالت انبیا را در رساندن انسان‌ها به قله کمال و معرفت الهی عنوان کرد و بیان داشت: گوشه نشینی و عزلت گزینی با پیام دعوت انبیا سازگار نیست.

آیت الله مصباح یزدی با بیان اینکه در دین اسلام بر رشد متوازن همه اعمال انسان است ابراز کرد: تربیت صحیح اسلامی یعنی‌‌ همان تربیت متوازن همه استعداد‌ها و این مسئله در گرو عمل به دستورات شرع مقدس است و قسمت اعظم آن مربوط به زندگی اجتماعی می‌شود.