به گزارش خبرنگار مهر، مهدی چمران در همایش شوراها و مدیریت محلی در افق چشم انداز که روز چهارشنبه برگزار شد با اشاره به نقش شوراها و مدیریت شهرها گفت: عملکرد شوراها تا اندازه ای موثر بوده و سبب جلب اعتماد شده که در شهر تهران اعضای شورای شهر بیشتر از نمایندگان مجلس رای آوردند. در شورای شهر برخی از اعضا 800 هزار رای داشتند که نمایندگانی که به مجلس آینده ورود پیدا میکنند بیش از 200 هزار رای داشتند که این نشان دهنده اعتماد مردم به اعضای شورای شهر است.
وی با اشاره به نقش نظارتی شوراها گفت: باید مشخص شود این نقش نظارتی چگونه اعمال میشود. وقتی شوراها اجازه کار اجرایی ندارند این نظارتها چگونه عملیاتی شود، نتایجش در کجا نمود پیدا کند. آیا صرفاً باید کار اطلاع رسانی انجام شود؟ اگر قصد ما اطلاع رسانی بود یک روزنامه یا سایت میزدیم، چرا این همه هزینه انتخابات و کار فکری و... انجام دهیم. این موضوع یکی از مشکلات اساسی کار شوراهاست.
رئیس شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه براساس قانون شوراها حق تصمیم گیری دارند، گفت: این تصمیم گیری از جنس اجرایی نیست و تصمیم گیری شورایی است و شوراها از ارکان تصمیم گیری هستند.
چمران با اشاره تقدیر شهردار تهران از همکاریهای مجلس هشتم در مدیریت شهری گفت: مجلس به جز همکاریهای خوبی که با ما داشت مصوباتی داشت که اختیارات شوراها را به شدت کاهش داده بود. به طور مثال دو عضو شورای شهر را که عضو شورای برنامه ریزی استان نیز بودند به یک نفر کاهش و سپس حق رای را هم از او گرفت. حق رای این یک نفر خار چشم چه کسی بود؟ چرا باید شوراها در جایی که به وجود آنها بسیار نیاز است راه نیابند. دلیل این امر این است که مراجع تصمیم گیری ثابت کنند که ما هستیم که تصمیم میگیریم و مردم باید به آن گوش کنند.
وی حق رای رئیس شورای شهر در کمیسیون ماده 5 را نمونه دیگری از محدودیتهایی دانست که مجلس بر شوراها تحمیل کرده است.
چمران با بیان اینکه برخی شوراها میترسند از یوغ فرمانداریها بیرون بیایند، گفت: در سر برگ برخی از شورها ابتدا نام استانداری یا فرمانداری را نوشته و در زیر نامه اسم شوراها آمده که این نشان میدهد برخی شوراها نمیخواهند از زیر سایه فرمانداریها بیرون بیایند.
وی تاکید کرد: ما به دنبال تولیگری نیستیم بلکه به دنبال تصدیگریها در سطح محلات هستیم.
چمران با اشاره به مشکلاتی که در راه اجرایی شدن مدیریت یکپارچه شهری وجود دارد گفت: انتقال مسئولیتها بدون اعتبار و حق تصمیم گیری و نظارت سخت است و باید به جزئیات این واگذاری نیز دقت شود.
وی اضافه کرد: باید برای اجرایی شدن مصوبات شورا ساز و کاری غیر از تایید فرمانداریها اندیشید زیرا برخی از این مصوبات آنقدر در فرمانداریها معطل میماند که دیگر کارآیی خود را از دست می دهد و به قولی قانون از دهان می افتد.