به گزارش خبرنگار مهر، "رادیو جوانه" عنوان برنامهای زنده است که جمعهها از ساعت 16 به مدت یک ساعت روی آنتن شبکه جوان قرار میگیرد. سودابه طهوری تهیه کننده این برنامه درباره ماهیت آن گفت: "رادیو جوانه" در واقع برای معرفی برندگان دوره اول جشنواره جوانه و اطلاع رسانی برای جشنواره دوم راه اندازی شده است و آیتمهای متفاوتی دارد.
وی افزود: در این برنامه با افرادی که در دوره اول جشنواره برنده شدهاند مصاحبه میشود و آنان در ارتباط با انگیزه وهدفشان از شرکت در جشنواره صحبت میکنند و عوامل موفقیتشان را بازگو میکنند. این کار در واقع دو سود عمده و اساسی دارد. هم انگیزهای میشود برای افرادی که قصد شرکت در جشنواره دوم را دارند و هم باعث میشود که یادی از شرکت کنندگان دوره اول شود و آنان در ارتباط با تجربهای که از دوره اول به دست آورده اند با دوستانشان صحبت کنند.
این تهیهکننه با بیان اینکه "رادیو جوانه" علاوه بر اطلاع رسانی دقیق و درست تا حد امکان به سوالات فنی و غیر فنی افراد پاسخ میدهد، اظهار کرد: ممکن است فردی در ارتباط با زمان برگزاری جشنواره و یا موضوعات مورد بحث در آن سوال داشته باشد و یا شخص دیگری در ارتباط با متدهای برنامه سازی سوالی داشته باشد که به او هم در حد امکان پاسخ داده میشود. سوالات دسته اول را با مسئولین برگزار کننده جشنواره در میان میگذاریم و در برنامه بعد همه پاسخ ها داده میشود.
طهوری تصریح کرد: البته برنامه ما برای پاسخ به سوالات فنی مخاطبان مثل نوع برنامه سازی برای رادیو، یا چگونگی ورود به رادیو و از این دست سوالات پاسخ نمیدهد اما سعی میکنیم در صورت سوالات این چنینی نیز پاسخ مناسبی در حد برنامه به او بدهیم.
وی درباره بخشهای دیگر برنامه گفت: داوران و هیئت انتخاب آثار دوره اول جشنواره نیز از دیگر مهمانان ما هستند که در برنامه با آنها صحبت میکنیم و در ارتباط با ملاکهای داوریشان سوال می پرسیم. این آیتم نیز کمک شایانی به شرکت کنندگان میکند و در واقع آنان را با مواردی که باید در آثارشان رعایت کنند آشنا میکند.
طهوری مصاحبه با برندههای دوره اول جشنواره را محور اصلی برنامه عنوان کرد و افزود: اینکه این افراد چگونه ایده گرفتهاند و روش کارشان چیست در برنامه طرح میشود. در واقع هدف ما این است که این استعدادها را معرفی کنیم.
گوینده باید اقیانوسی از اطلاعات با عمق کم باشد
سعید خورسندی گوینده برنامه "رادیو جوانه" نیز درباره این برنامه گفت: من با توجه به روحیهام اجرای برنامههای شاد را بسیار دوست دارم و این اجراها را میپسندم. این برنامه را هم با توجه به فضای شادی که باید ایجاد میشد و ارتباطی که با برنامه سازان آینده رادیو میگرفت پذیرفتم.
وی که برنامههایی چون "پلاسما" ، "کوپه هفتم" و "کلاس جوونی" را بر روی آنتن شبکه رادیویی جوان دارد، در ارتباط با تفاوت اجرای این برنامه و سایر برنامههایی که گویندگی آنها را برعهده دارد، اظهار کرد: شناخت گروه مخاطب برای گوینده و مجری بسیار ضروری است، ممکن است من اجرای برنامهای درگروه دانش را بر عهده داشته باشم آن برنامه مطمئنا قالب علمی دارد لذا سبک اجرای جدیتری را میطلبد و به علاوه لازم است که سطح اطلاعات و دانش شما در حوزههای علمی و فناوری روز بالاتر باشد.
این گوینده تصریح کرد: اما "رادیو جوانه" یک برنامه شاد است که المانهای مربوط به خود را دارد. من باید سعی کنم علاوه بر سوالاتی که شنوندگان مطرح میکنند خودم را جای فردی بگذارم که قصد شرکت در جشنواره را دارد و امکان ارتباط با برنامه به هر دلیلی برای او وجود نداشته باشد لذا باید سوالات او را هم در برنامه مطرح کنم.
خورسندی ادامه داد: مورد دیگری که در اجرای این برنامه باید به آن توجه داشته باشیم این است که صحبتها و به طور کلی گفتگوها باید به گونهای باشد که به دور از هر گونه هجو و زیاده گویی تاثیرگذار هم باشد به این معنا که هم باید لحن جدی را در صحبت با مسئولین داشته باشم و هم فضایی شاد و خودمانی را با مخاطب داشته باشم.
وی مهمترین عامل توفیق هر گوینده را دانش بالا، به روز رسانی و مطالعه فراوان در کلیه حوزهها دانست و گفت: آنچه که هماره از جانب کارشناسان رسانه به ما توصیه میشود این است که یک گوینده باید اقیانوسی از اطلاعات با عمق کم باشد. به نظر من در ایران تعداد گویندههای خوش صدا کم نیست ولی آنچه که وجه تمایز یک گوینده خوب با سایرین محسوب میشود، سطح اطلاعات و آگاهی افراد است.
گوینده "رادیو جوانه" ادامه داد: گوینده و مجری خوب کسی است که آگاهی و اطلاعات به روزی داشته باشد که به نظر من خواندن روزنامه، مجله و دنیای مجازی در این زمینه بسیار موثر است.
خورسندی که دانش آموخته برق قدرت است و هفت سال پیش کار خود را با گویش تیزرهای تبلیغاتی و رادیو مرکز گلستان آغاز کرده، یادآور شد: به نظر من جشنواره جوانه فرصتی مناسب برای علاقمندان در حوزه رسانه ماندگار رادیو به شمار میآید.