شهرری – خبرگزاری مهر: سابقه تاریخی و قدمت سکونت در شهرری به دوره قبل از اسلام مربوط می شود؛ شهری که با وجود آثار زیارتی و گردشگری متعدد و ویژگی مسافرپذیر بودنش، فاقد هتلی برای اقامت گردشگران است.

به گزارش خبرنگار مهر، برخی آثار شهرستان ری به عنوان جاذبه های مهم گردشگری استان شناخته می شوند تا جایی که این منطقه را می توان به عنوان قطب جاذبه های فرهنگی استان معرفی کرد که تمرکز جاذبه ها و مجاورت آنها با یکدیگر و سهولت دسترسی به شهر بر حجم گردشگری منطقه افزوده است.

شهرری به دلیل وجود حرم حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) سالانه میزبان حدود هشت میلیون زائر است. حضور این تعداد توریست در طول یک سال آرزوی بسیاری از شهرها و حتی کشورهای اروپایی است که با تمامی سرمایه گذاریها و تبلیغات متعدد باز هم نمی توانند تا به این اندازه در جذب گردشگر موفق باشند.

در چنین شرایطی به نظر می رسد دایره خدمات به زائران داخلی و خارجی می بایست روز به روز گسترش یابد، ولی شاهد آن هستیم که در تمام شهرری یک هتل نیز وجود ندارد.

به گفته رئیس سابق اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان ری، این منطقه دارای 198 آثار تاریخی است و 34 اثر آن به ثبت ملی رسیده است.

حمید عبدلی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص فقدان هتل در این مرکز توریستی بیان کرد: با توجه به وجود آستان حضرت عبدالعظیم(ع) که بیشترین موقوفه را داراست، جلساتی به این منظور در فرمانداری شهرستان ری برگزار شد، اما متأسفانه تا کنون موفق به جذب سرمایه گذار به دلایل مختلف نبودیم.

سرمایه گذار تمایل به ایجاد هتل در مرکز شهر دارد

وی افزود: سرمایه گذار تمایل دارد که در مرکز شهر هتل بسازد، اما متأسفانه مورد قبول آستان حضرت عبدالعظیم(ع) قرار نگرفته است.

این مسئول عنوان کرد: از طرفی اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان ری نیز اعلام کرده که می خواهد برای ایجاد هتل اقدام کند.

وی با بیان اینکه درب شرقی حرم آستان حضرت عبدالعظیم(ع) بهترین مکان برای ایجاد هتل است تا گردشگر بتواند اسکان پیدا کند، ادامه داد: متأسفانه ساخت هتل در این شهر تا کنون به تعویق افتاده و از طرفی هم شهرداری منطقه 20 چندین بار در قالب نصب بنر در میادین شهرستان حمایت خود را از سرمایه گذاران اعلام کرده است.

امنیت جانی گردشگران در نظر گرفته شود

این مسئول اظهار داشت: زمینهایی که قرار بود در اختیار سرمایه گذاران برای هتل قرار داده شود، خارج از بافت شهر است و سرمایه گذار نیز با توجه به اینکه امنیت جانی گردشگر و زائر برایش مهم بود، با این موضوع مخالفت کرد.

وی اضافه کرد: زائر هم به جای اینکه بخواهد در خارج از بافت شهر اقامت کند، با طی کردن 20 کیلومتر مسافت در بهرتین هتلهای تهران اقامت می کند.

عبدلی یادآور شد: نماینده آیت الله ری شهری(تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) نیز اعلام کرده است که خود آستان با توجه به بودجه ای که دارد در این راستا اقدام خواهد کرد، ولی تا کنون برای ایجاد هتل اقدامی صورت نگرفته است.

وی با اشاره به اقداماتی که میراث فرهنگی می تواند در این راستا ترتیب دهد، افزود: در صورتیکه سرمایه گذار مراجعه کند، میراث فرهنگی طرحش را مطالعه می کند، وام برایش در نظر میگیرد و زمین معرفی می میکند تا کارها بر روی روال بیافتد.

این مسئول عنوان کرد: اما بحثی که در این میان مطرح است، نبود تعامل و اتحاد بین نهادهای مختلف است.

نهادها با یکدیگر متحد شوند

وی با تأکید بر اینکه ساخت هتل در شهرری نیازمند همکاری اداره اوقاف، شهرداری، آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) و اداره میراث فرهنگی است، ادامه داد: در صورتی که بین نهادهای مذکور تعامل باشد و آنها هر کدام به نوبه خود پیگیر ساخت هتل باشند، قطعا شاهد اجرایی شدن این امر در شهرستان ری خواهیم بود.

عبدلی بیان داشت: متأسفانه این چهارگانگی باعث شده هنوز نتوانیم در شهرستان ری یک هتل شاخص ایجاد کنیم.

اقامت گردشگران ری در تهران ایجاد مشکل کرده است

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان ری نیز گفت: از جمله مشکلات شهرری در حال حاضر، نبود زائرسرا و هتل در این منطقه است و اقامت گردشگران ری را که مجبورند در تهران مستقر شوند، دچار مشکل کرده است.

حجت الاسلام آیت الله عباسیان افزود: با توجه به توریستی بودن این منطقه و رفت و آمد گردشگران از تمام نقاط دنیا به خصوص کشورهای عربی، وجود یک هتل محسوس است.

وی عنوان کرد: گردشگران این شهرستان مجبورند در هتلهای تهران اقامت داشته باشند و این باعث سختی زیاد برای توریستها شده و موجب شده آنها کمتر در شهرری بمانند.

این مسئول ادامه داد: اداره اوقاف نیز به نوبه خود برای ایجاد هتل در این شهرستان تاریخی گام برداشته است و تنها مشکل نبود سرمایه گذار است تا بتواند بخشی از هزینه ها تقبل کند.

پدیده گردشگری از جمله موضوعاتی است که کشورهای مختلف برای جذب هر چه بیشتر توریست برای آن سرمایه گذاریهای بسیاری می کنند تا با توسعه صنعت توریسم، ارز را نیز وارد کشور خود کنند.

شهرری منطقه ای در جنوبی ترین حوزه استحفاظی پایتخت است که به رغم وجود پتانسیل و ظرفیتهای بالا و همچنین قدمت چند هزار ساله اش، نتوانسته آن طور که باید و شاید در جایگاه اصلی خود قرار گیرد.

این در حالیست که همواره شهرری با تمامی کمبودهایش همچنان جزو مسافرپذیرترین مناطق به حساب می آید.

زائرانی که از شهرهای مختلف کشور یا بعضا از کشورهای دیگر برای زیارت به شهرری می آیند با مشکل نبود هتل و زائرسرا مواجه اند، چرا که این شهر با وجود این همه مسافر و زائر تنها چند مسافرخانه کوچک دارد و مسافران مجبورند محل اقامت خود را در بوستانهای اطراف حرم انتخاب کنند.

نبود هتل مانعی بر سر راه توسعه صنعت توریسم است

نبود هتل در شهرری مانعی بر سر راه توسعه صنعت توریسم است و در حال حاضر نیز متولی خاصی برای رفع این مشکل وجود ندارد.

متأسفانه این ضعف بزرگی است و نبود متولی برای رسیدگی به وضعیت هتل سازی در این استان بر طولانی شدن روند این مشکل دامن خواهد زد.

ایجاد فضاهای خدماتی و رفاهی از جمله ساخت هتل را می توان یکی از معیارها وشاخصهای توسعه شهری قلمداد کرد که به طور حتم به شادابی شهر نیز کمک خواهد کرد.

آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) از قرن سوم تا کنون، به عنوان یکی از مشهورترین اماکن زیارتی و سیاحتی ایران از دیرباز مورد توجه و عنایت دوست داران اهل بیت عصمت و طهارت(ع) بوده و در طول سال سیل عظیم زائران را از اقصی نقاط ایران و جهان به سوی خویش گسیل می دارد.

بازار 500 ساله ری، مرقد مطهر امام خمینی(ره)، آتشکده ری، تپه چشمه علی، بقعه ابن بابویه، مقبره بی بی شهربانو(س)، برج نقاره خانه، برج اینانج(گورستان سلطنتی)، کاروانسرای شاه عباسی، کاروانسرای کنارگرد، مسجد افضلیه، قلعه قاچاقاچ، بقعه جوانمرد قصاب، مقبره شیخ کلینی، یخچال طبیعی کُلِین، قلعه گبری، آب انبار آراد، امامزاده هاجر خاتون(س)، خاتم کاریهای امامزاده عبدالله(ع)، امامزاده بی بی زبیده(س)، دژ رشکان، زندان هارون، استودان گبرها، برج طغرل و دهها آثار دیگر از جاذبه های دیدنی این شهرستان محسوب می شود.

...........................................

مینا شمسی