قم - خبرگزاری مهر: عضو هیئت رئیسه جامعه مدرسین با بیان اینکه وظیفه روحانیت ارائه اسلام اصیل و مرزبانی از دین است، ایجاد لغزش و فرقه‌های انحرافی در کشور را نتیجه دوری از حوزه‌ عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری در دیدار تعدادی از دانشجویان دانشگاه امیرکبیر تهران که در دفتر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برگزار شد، در سخنانی گفت: دینداری کسانی که دینداری خود را از طریق تشویق‌های دیگران به دست آورده اند پایدار نیست و دچار اعوجاج خواهد شد اما کسانی که دین خود را از قرآن و کلام اهلبیت(ع) گرفته اند دینداریشان از قدرت کوه محکمتر خواهد بود.

وی اظهار داشت: اگر پذیرش دین بر اساس قرآن و کلام اهلبیت(ع) باشد کوه جابجا شود ایمان چنین فردی دستخوش تغییر نخواهد شد و اصلیترین وظیفه حوزه نیز ارائه دین اصیل به مردم است.

نماینده مجلس خبرگان رهبری در ادامه به تشریح برخی رسالت‌های حوزه پرداخت و اظهار داشت: حوزه بر خوان نعمت قرآن و اهلبیت نشسته است و هر فردی خودش را با این مجرا یعنی قرآن و اهلبیت و حوزه به عنوان عالمان دین مرتبط کند دچار انحراف نمی شود.

وی با اشاره به روایتی که اگر مردم محاسن کلام اهلبیت(ع) را بدانند خودبخود جذب آن می‌شوند، تصریح کرد: ما وظیفه داریم که محاسن کلام اهلبیت را به مردم دنیا برسانیم در این صورت اگر مردم آفریقا، اروپا و از هر نقطه جهان جذب آن شدند تعجبی ندارد.

علم آموزی و عرضه علم؛ دو رسالت حوزه

آیت الله حسینی بوشهری، رسالت حوزه را علم آموزی علوم اهلبیت(ع) و تعلیم آن برشمرد و اضافه کرد: حوزه علمیه که سابقه ایجاد آن به مسجدالنبی و دوران پیامبر باز می گردد از صدر اسلام این رسالت را داشته است و امروز هم این وظیفه بر دوش اوست.

وی یکی از کارکردهای مهم حوزه و روحانیت را ارایه اسلام اصیل به خصوص در عصر غیبت دانست و بیان داشت: مراجع امروز همان رسالتی را برعهده دارند که امام معصوم در عصر خویش برعهده داشته است و امروز هم اگر ائمه حضور داشتند به تربیت نخبگان و شاگردان می پردازند و علما و مراجع هم در طول تاریخ این کار را انجام داده اند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به لغزش‌ها و فرقه‌هایی که در کشور ایجاد می‌شود اضافه کرد: هر کجا چنین فرقه های انحرافی پدید آمده است ناشی از دوری از حوزه است؛ من نمی گویم روحانیت تمام دین است اما مطمئن ترین راه دینداری استفاده از حوزه و روحانیت است.

حوزه ها مرزبان عقیدتی جامعه هستند

وی مرزبانی از اسلام را از دیگر ویژگی‌های حوزه دانست و اظهار داشت: حوزه ها مرزبان عقیدتی جامعه هستند کسانی مانند شهید مطهری دیده بان بیدار روحانیت بود که از حوزه به سمت دانشگاه هجرت کرد تا بتواند این فضا را با تفکرات اسلامی سیراب سازد.

حسینی بوشهری، زمان شناسی را دیگر ویژگی حوزه برشمرد و اضافه کرد: عالمان دینی از میرزای شیرازی گرفته که فتوای تحریم تنباکو را صادر کرد تا دیگران همه در جهت مصالح اسلام موضع گرفته؛ گاهی سکوت کرده و گاهی جان خود را در این راه فدا کرده اند زیرا عالمان می دانند در کجا سخن بگویند و در کجا سکوت کنند.

وی با بیان اینکه تربیت نفوس از دیگر کارهای عالمان دین است، ادامه داد: نخبه پروری و تربیت انسان های شایسته از جمله کارهای عالمان دین است همچنین داشتن ارتباطات قوی با مردم از دیگر ویژگی‌هاست.

تاکید بر وحدت حوزه و دانشگاه

امام جمعه قم تاکید کرد: مراجع و روحانیت ارتباط عمیقی با مردم دارند و حوزه تنها مرکز آموزشی صرف نیست بلکه مرکز آموزشی است که دغدغه زندگی مردم را در کنار تعلیم دارد.

وی در ادامه با بیان اینکه حوزه باید متناسب با نیازهای زمان حرکت کند بیان داشت: حوزه خاستگاه نظام اسلامی است وباید پاسخگوی نیازهای روز نظام هم باشد.

آیت الله حسینی بوشهری با اشاره به تحولات صورت گرفته در حوزه عنوان کرد: امروز نزدیک به صد مجله در حوزه منتشر می‌شود که در غالب آنها مسائل مبتلابه جامعه از لحاظ دینی و فقهی بحث می‌شود و مشکلاتی که نهادهای مختلف کشور به آن مبتلا هستند با نگاه فقهی و شرعی مورد بررسی و پژوهش قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به طرح اردوهای جهادی دانشجویان اظهار داشت: بیش از سه هزار طلبه در قالب طرح هجرت به دورترین نقاط کشور مهاجرت می‌کنند و به تبلیغ دین می پردازند.

عضو مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر لزوم ارتباط بیشتر میان حوزه و دانشگاه تاکید کرد: قلب حوزویان با دانشجویان است و ما در دو فضای مجزا از هم زندگی نمی‌کنیم.