رئیس سابق سازمان اطلاعات پاکستان با تاکید بر اینکه آمریکا بزرگترین دشمن پاکستان است خاطر نشان کرد: تا زمانی که ناتو در افغانستان حضور دارد، نا آرامیها و ناامنی ها همچنان هست و آرامش برقرار نمی شود.

به گزارش خبرگزاری مهر،  ژنرال" اسد دورانی"  رئیس سابق سازمان اطلاعات پاکستان(ISI) که از سال 1989 تا 1992  سفیر پاکستان در آلمان نیز بوده است در گفتگو با روزنامه آلمانی "تاگس اشپیگل" اظهار داشت: مناسبات بین پاکستان و ناتو بعد از ده سال جنگ هنوز خصومت آمیز است. البته این خصومت آشکارا دیده نمی شود بلکه به صورت پنهانی جریان دارد. این پنهانی بودن دشمنی آمریکا و پاکستان از این جهت است که اهداف ایالات متحده در افغانستان و پاکستان متفاوت است.

وی افزود: در سال 2001 هدف از مداخله نظامی در افغانستان برای آمریکا تنها این نبود که بن لادن و حامیان آن را نابود کند بلکه می خواست به زعم خود خصلت و طبیعت این کشور را تغییر داده تا بتواند مدت طولانی تری پایگاههای نظامی خود را در آنجا مستقر کرده  و یک رژیم وفادار از نظر خود را در این کشور تثبیت کند.

این ژنرال پاکستانی در ادامه  به بررسی مشکلاتی که جنگ افغانستان برای پاکستان به همراه داشته است پرداخته و تصریح کرد:  این جنگ نه تنها مسئله هجوم پناهندگان افغانی در پاکستان را تشدید کرد بلکه طالبان و دیگر گروههای شورشی در افغانستان را به مرزهای بین این دو کشور هل داد. ما در ابتدا تلاش کردیم که از این امر جلوگیری کنیم. اما ساکنان مناطق مرزی  و قبیله نشینها مخالف این اقدام ما بودند. ما نتوانستیم ( بر خلاف خواست مردم) به این اقدامات نظامی در مرزها  ادامه دهیم. اما آمریکاییها از ما درخواست می کردند که شورشیانی را که آرامش در افغانستان را از آنها ربوده اند بکشیم. چون ما این کار را برای آنها انجام ندادیم این برای ایالات متحده به مفهوم این بود که ما از شورشیان حمایت کرده و آنها را تامین می کنیم.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: افغانها همسایگان ما هستند و خواهند بود اما آمریکا و ناتو بالاخره باید از منطقه عقب نشینی کنند. ما در هر صورت امیدواریم این امر انجام شود و در این راستا کار می کنیم.تا زمانی که ناتو در افغانستان حضور دارد شورش و نا آرامی هم هست و هیچ صلح و آرامشی برقرار نمی شود. ما  در زمینه مذاکرات با طالبان می توانیم نقش پررنگتری ایفا کنیم البته در این راستا کمکی از ما خواسته نمی شود، مرتبا از ما درخواست می شود که با طالبان مبارزه کنیم.

ژنرال "اسد دورانی" در ادامه خاطر نشان کرد:  ناآرامیها و تنش ها  در افغانستان همچنین یک چالش برای پاکستان هم محسوب می شود. پناهندگان به کشور ما هجوم می آورند. در دو طرف مرزهای پاکستان و افغانستان پشتوها زندگی می کنند که در درگیرهای افغانستان وارد می شوند. از طرف دیگر افغانستان با توجه به شرایط جغرافیایی آن و از آنجایی که در یک منطقه غنی از مواد معدنی در آسیای مرکزی  قرار دارد اهمیت بسیاری برای ما دارد که از جمله می توان به خط لوله انتقال گاز که از ایران ،افغانستان و پاکستان عبور می کند اشاره کنیم.

وی در ادامه همچنین به بهبود روابط بین پاکستان و هند اشاره کرده و با تاکید بر اینکه برای هندیها هم آشکار است که آمریکاییها بالاخره باید از منطقه عقب نشینی کنند اظهار داشت ، ما می توانیم بگوییم که هندیها در سختیها همواره پاکستان را حمایت کرده اند. امروزه پاکستان دیگر هند را بزرگترین دشمن خود نمی داند بلکه آمریکا را در این جایگاه قرار می دهد.

وی افزود: به اعتقاد ما واشنگتن می خواهد دهلی را به عنوان یک قدرت مخالف پکن آلت دست خود قرار دهد. البته هند بسیار بزرگ و باهوش است و اجازه چنین بازی را به آمریکا نمی دهد. طبیعتا دهلی علایق منطقی خود را در برابر رقیبش ،چین دنبال می کند اما نه آنگونه که ایالات متحده می خواهد.

وی در پایان این مطلب هر گونه حمله نظامی آمریکا و یا اسرائیل روی تاسیسات هسته ای ایران را عامل ایجاد ناپایداری در تمام منطقه ارزیابی کرد.