به گزارش خبرنگار مهر، بهشت گمشده یا تنگ بستانک از جاذبه های شگفت انگیز طبیعی فارس است که در منطقه کامفیروز در فاصله 120 کیلومتری شمال غربی شیراز قرار دارد.
بهشت گمشده در منطقه ای به وسعت 20 هزار هکتار واقع شده و ارتفاع آن از سطح دریا یک هزار و 740 متر است.
این منطقه در حوزه آبخیز سد درودزن واقع شده و سالیانه 33 میلیون مر مکعب آب از آن می گذرد.
این دره سرسبز از کوه های نسبتا مرتفعی در مرز انتهای دهستانهای کامفیروز و بیضاء(شهرستانهای مرودشت و سپیدان) به طرف دشت کامفیروز کشیده شده است.
پوشش گیاهی مناسب، آبشارهای کم ارتفاع طبیعی و آب فراوانی که از مظهر چشمه ها از کوه در مسیر دره به طرف پائین سرازیر می شود موجب شده که این منطقه از زیبایی شگفت انگیزی برخوردار باشد.
پوشش گیاهی این منطقه شامل بنه، پسته کوهی، بادام، بخورک، کیالک، انجیر، چنار، به، گردو است.
گونه های جانوری این منطقه نیز شامل قوچ، میش، بز وحشی، خرس، سمور، کلاغ و گونه هایی از پرندگان شکاری است.
بخشدار کامفیروز در رابطه با وضعیت این منطقه گردشگری به خبرنگار مهر گفت: منطقه بهشت گمشده جزو چهار منطقه حفاظت شده استان فارس است که زیر نظر اداره کل محیط زیست استان بوده و از مناطق بسیار با اهمیت به شمار می رود.
روح الله نعمتی با بیان اینکه این منطقه یکی از مناطق هدف گردشگری در استان فارس به شمار میرود، اظهار داشت: به دلیل زندگی بومی جوامع محلی در ارتفاعات منطقه بهشت گمشده یکی از محدود مناطقی است که همواره گردشگران زیادی را به خود جذب کرده است.
وی ادامه داد: این منطقه از جمله تفرجگاه های بین المللی گردشگری به شمار می رود که گردشگران خارجی نیز از آن بازدید می کنند.
بخشدار کافیروز در رابطه با مشکلات بهشت گمشده گفت: این منطقه که از مهمترین مناطق گردشگری استان به شمار می رود از داشتن حداقل امکانات برای گردشگران محروم است از این رو ضروری است که مسئولان امر چاره اندیشی کنند.
وی ادامه داد: در بهشت گمشده در رابطه با سرویسهای بهداشتی، آب آشامیدنی، روشنایی تفرجگاه و... مشکلاتی وجود دارد که با وجود پیگیریهای صورت گرفته همچنان مشکلات پابرجاست.
نعمتی اظهار داشت: پیرامون رفع این مشکلات جلسات متعددی با ادارت ذی ربط گرفته شده و علاوه براین موضوع به فرمانداری نیز منتقل شده اما تاکنون اقدام مناسبی انجام نشده است.
وی با تاکید بر اینکه بهشت گمشده قسمتی از پروژه حفاظت از نتوع زیستی زاگرس است، یادآور شد: اگر این منطقه به داشتن حداقل امکانات مجهز شود می توان شاهد جذب گردشگران زیادتری بود و از آن استفاده اقتصادی نیز کرد.
بخشدار کامفیروز تاکید کرد: در حال حاضر امکانات موجود در منطقه بهشت گمشده با این مکان تفریحی همخوانی ندارد و در حال حاضر که در آستانه فصل تابستان و آغاز حضور گردشگران بسیار زیادی در این منطقه هستیم باید حاقل امکانات فراهم شود.
وی یکی از اصلی ترین موضوعات را سرمایه گذاری در منطقه تفریحی بهشت گمشده عنوان کرد و گفت: با دایر کردن رستوران، هتل و... می توان شرایط را برای حضور گردشگران بیشتری در این منطقه فراهم کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان فارس در خصوص وضعیت کنونی و اقدامات صورت گرفته برای بهشت در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: دو منطقه آبشار مارگون و بهشت گمشده دو پروژه سرمایه گذاری شده در استان فارس هستند که طرح ساماندهی و مشاور برای آنها مشخص و در سال جاری عملیاتی می شود.
فریدون فعالی اظهار داشت: در سال 90 معادل 400 میلیون تومان برای ساماندهی، محوطه سازی، ایجاد سرویسهای بهداشتی و راه دسترسی برای این منطقه در نظر گرفته شده که این اعتبار در سال جاری هزینه خواهد شد.
وی ادامه داد: برای سال 91نیز 500میلیون تومان از سوی میراث فرهنگی برای این اقدامات در نظر گرفته شده که هزینه خواهد شد.
مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان فارس با بیان اینکه این منطقه از جمله مناطقی است که با اقبال عمومی روبه روست، اظهار داشت: با توجه به این مسئله ساماندهی منطقه بهشت گمشده در اولویت کار میراث فرهنگی است.
فعالی گفت: اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان فارس برای ایجاد فضایی مناسب به منظور آسایش و آرامش گردشگران به همکاری سایر دستگاه ها نیازمند است که در این رابطه ضروری است تمامی ارگانها حمایت کنند.