علی اکبر وحدتی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: این محوطه باستانی قدیمیترین اثر شناخته شده در خراسان شمالی بوده و مشاهدات اولیه حاکی از تعلق این محوطه به عصر مفرغ (حدودا پنج هزار و 500 سال پیش) است.
وی که خود سرپرستی گروه اکتشاف و باستان شناسی جیران تپه را بر عهده دارد اظهار داشت: در پیش نویس طرح باستان شناسی این تپه حدود 350 میلیون ریال بودجه پیش بینی شده بود که از این مبلغ 200 میلیون ریال مصوب شد.
این مسئول با بیان اینکه انجام آزمایشات کربن 14 برای تخمین دقیق طول عمر آثار بجا مانده و قدمت اثر تاریخی بسیار مهم است، تصریح کرد: با کاهش بودجه مصوب عملا امکان برخی آزمایشات دقیق و ارسال نمونههای آزمایشگاهی به مراکز مهم داخلی و خارجی با مشکل روبرو میشود.
وی افزود: این میزان بودجه بیشتر صرف مصارف معمولی باستان شناسی، هزینههای کارگری، حمل و نقل و ... شده وانجام تحقیقات علمی را سخت میکند.
معاون میراث اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی اظهار داشت: عملیات لایه نگاری و باستان شناسی در محوطه مذکور از اوایل هفته آینده شش خرداد ماه آغاز میشود.
بر اساس آمار رسمی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی تاکنون حدود هزار و 250 اثر در این استان شناسایی شده که 444 مورد اثر تاریخی، 9 اثر طبیعی و سه اثر معنوی آن در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.