به گزارش خبرنگار مهر، فرودگاه بین المللی امام خمینی(ره) اردیبهشت ماه سال 1383 به صورت ناقص مورد بهره برداری قرار گرفت و در سال 1386 کلیه پروازهای خارجی از فرودگاه مهر آباد به این فرودگاه انتقال یافت اما با وجود تاکید وزیران راه در این سالها، تاکنون طرحهای توسعه ای آن به پایان نرسیده است و همچنان فاز یک این فرودگاه در مرحله ساخت و ساز قرار دارد.
گرچه علی نیکزاد نخستین وزیر راه و شهرسازی هم در اظهار نظرهای زیادی اعلام کرده است که اولویت شرکت فرودگاه های کشور باید اتمام ساخت فرودگاه امام خمینی(ره) باشد و حتی در مراسم تودیع و معارفه مدیران عامل شرکت فرودگاه های کشور بر این موضوع تاکید کرد اما به نظر می رسد، روند کنونی ساخت این فرودگاه نمی تواند رضایت وزیر را جلب کند.
وی در این باره گفته بود: توسعه فرودگاهها با هدف افزایش سرویسدهی و استفاده بهینه از سرمایهگذاری در این امور، مدنظر ما است؛ ضمن آنکه بازنگری در نحوه ساخت و سازها در فرودگاه امام خمینی(ره) و افزایش توانمندی این فرودگاه باید با جدیت دنبال شود.
همچنان پیشرفت زیادی در ساختمانها و باند فروگاه امام خمینی (ره) بوجود نیامده است و حتی برخی از ایرلاینهای بزرگ، آشیانه خود را در این فرودگاه پس از گذشت حدود 5 سال به پایان نرسانده اند.
تاخیر در ساخت ترمینال زیارتی
براساس این گزارش، ترمینال زیارتی فرودگاه مهرآباد که یکی از عوامل ترافیک و شلوغی این فرودگاه در ایام حج است، هم قرار بود که با ساخت ترمینال زیارتی در فرودگاه بین المللی امام خمینی(ره) از مهرآباد منتقل شود، این در حالی است که هنوز پس از گذشت این سالها، ساخت این ترمینال در مراحل اولیه قرار دارد و امیدی به انتقال ترمینال زیارتی تا دو سال آینده هم نیست.
از سویی ساخت باند جنوبی فرودگاه هم یکی از پروژه هایی است که باید با جدیت از سوی پیمانکار انجام می شد اما با گذشت این سالها، این فرودگاه که نام بین المللی را هم یدک می کشد، یک باند پرواز دارد که موجب تاخیرات پروازی و سردرگمی مسافران در فرودگاه می شود.
صفهای طولانی دریافت ارز و تشویش مسافران
موضوع دیگری که به خصوص در نوروز امسال، شرایط ناگواری را برای مسافران این فرودگاه بوجود آورده بود، گرانی ارز و سخت گیری بانکها برای ارایه ارز مسافرتی بود. بر این اساس، مسافران باید با تهیه حواله از بانکهای سطح شهر، ارز خود را در فرودگاه دریافت می کردند که همین امر موجب صفهای طولانی قبل از پرواز در جلوی شعب بانکی عرضه ارز میشد.
این موضوع در موارد متعددی باعث درگیری لفظی و حتی زد و خورد میان مسافرانی می شد که نگران دیر رسیدن به پرواز بودند و حتی در مواقعی برخی از مسافران از پرواز جا می ماندند که اعتراض مسافران را به مسئولان فرودگاه در پی داشت. گرچه مسئولان فرودگاه اعلام می کنند که این مشکل مربوط به عملکرد فرودگاه نمی شود اما بین المللی بودن نامی است که باید کیفیت خدمات را هم در آن مدنظر داشت.
اعتبار فرودگاه امام خمینی (ره) کافی نیست
در این خصوص محمود رسولی نژاد مدیرعامل شرکت مادرتخصصی فرودگاههای کشور به مهر گفت: اگر به این فرودگاه اعتبار کامل بدهند، قطعا پیشرفت خوبی خواهد داشت اما اعتبارات امسال بیشتر از سال گذشته نیست ؛ بنابراین به بخش عمده ای از پروژه ها امسال به پایان نمی رسد.
وی با بیان اینکه سال آینده سه پروژه در فرودگاه امام خمینی (ره) افتتاح می شود، بیان کرد: پروژه ترمینال زیارتی، توسعه باند جنوبی و بخشی از توسعه فرودگاه از پروژه هایی است که در سال آینده به بهره برداری می رسد.
رسولی نژاد با اشاره به اینکه این پروژه ها مربوط به فاز یک فرودگاه امام است و فاز دوم هنوز شروع نشده است، اظهار داشت: اعتباری که امسال برای توسعه این فرودگاه اختصاص یافت، 60 میلیارد تومان بوده است در حالی که برای احداث این فرودگاه حداقل در فاز یک 500 میلیارد تومان هزینه لازم داریم. در فاز دوم هم نیاز به 2 هزار میلیارد تومان اعتبار است، ضمن آنکه همه این طرحها هم باید در 4 سال آینده به پایان برسد.
وی در پاسخ به این پرسش که این پروژه در طرح مطالعاتی اولیه چند ساله باید به پایان می رسید، گفت: قرار بوده که 2 ساله به پایان برسد و درحال حاضر وارد سال دوم شدیم و احتمال دارد که یکسال بیشتر طول بکشد.
وی همچنین با تاکید بر اینکه ساخت این فرودگاه بر عهده این شرکت فرودگاههای کشور نیست، افازود: بخش عمده ای از پروژه های فاز یک در هفته دولت به بهره برداری می رسد که هتل فرودگاهی، ساختمانهای اداری CIP و VIP از جمله این پروژه ها است و 70 درصد از طرحهای فاز یک را شامل می شود.