رشت - خبرگزاری مهر: رئیس اتحادیه خواروبار و لبنیات شهرستان صومعه سرا از ازدیاد سوپر مارکتها در این شهرستان گلایه کرد.

علی جاهدی مرکیه در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه این اتحادیه از سال 67 تشکیل شده است، افزود: خرده فروشی فرآورده های لبنی و خواروبار، خرده فروشی عسل، تنقلات، سوپر مارکتها و خرده فروشی سیگار از رسته های اتحادیه خواروبار و لبنیات است.

وی همچنین به وظایف و اختیارات این اتحادیه اشاره کرد و اظهارداشت: صدور پروانه کسب پس از دریافت تقاضا و مدارک متقاضیان با رعایت قوانین و مقررات مربوطه و ارائه پیشنهاد درباره امور اصناف زیر پوشش این اتحادیه به مجمع امور صنفی استان از جمله این وظایف است.

رئیس اتحادیه خواروبار و لبنیات صومعه سرا در مورد روند صدور پروانه کسب گفت: با ارائه درخواست مدارک از سوی متقاضیان، بازرسیها و اقدامات لازم توسط اتحادیه انجام می گیرد.

وی همچنین به دریافت استعلامهای از اماکن، دارایی، شهرداری و بهداشت اشاره کرد و افزود: در صورت مثبت بودن جواب تمامی استعلامها، پروانه 10 ساله صادر و در سایت ثبت می شود.

جاهدی ادامه داد: در صومعه سرا 900 نفر عضو اتحادیه خواروبار و لبنیات هستند که از این تعداد 503 نفر دارای پروانه کسب، 247 نفر در دست اقدام و150 نفر نیز شناسایی شده اند.

وی تصریح کرد: برخی واحدهای صنفی پروانه کسب ندارند، متصدیان این گونه واحدها هر چند نسبت به تشکیل پرونده خود اقدام کرده اند بنابراین به دلیل عدم ارائه صلاحیت از سوی اداره بهداشت، پروانه آنان همچنان بلاتکلیف است.

رئیس اتحادیه خواربار و لبنیات صومعه سرا همچنین ساماندهی واحدهای صنفی و نظارت بر قیمتها را از دیگر فعالیتهای این اتحادیه نام برد و گفت: در حال حاضر بازرسیها در جهت شناسایی افرادی که پروانه کسب ندارند و همینطور نظارت مبنی بر نصب بر چسب قیمتها روی کالاها و ارائه فاکتور به مشتریان انجام می گیرد.

اکثر اعضای صنف خواروبار و لبنیات در صومعه سرا مستاجر هستند

وی اظهارداشت: اکثریت اعضای این صنف مستاجر بوده و بنابراین با اتمام مدت قرارداد خود باید محل کسب خود را تغییر دهند، در صورت جابجایی مکان، طبق قانون باید‌ نسبت به اخذ پروانه کسب دوباره اقدام شود.

جاهدی افزود: به دلیل نیاز به سرمایه اندک تعداد سوپرمارکتها در این شهرستان بسیار زیاد است به طوری که در هر خیابان شش تا 10 سوپر مارکت وجود دارد.

وی گفت: نوسان قیمت کالاها از سوی و ازدیاد سوپر مارکتها موجب کاهش درآمد برای اعضای اتحادیه خواروبار و لبنیات در این شهرستان شده است.

رئیس اتحادیه خواروبار و لبنیات صومعه سرا یادآورشد: در گذشته برای صدور پروانه کسب، در سال سقفی مشخص بود اما امروزه عدم ایجاد سقف جهت صدور پروانه باعث بروز مشکلاتی برای اتحادیه می شود.

وی در ادامه با اشاره به اینکه اتحادیه خوارو بار و لبنیات از فعالترین اتحادیه های شهرستان صومعه سراست خواستار تسریع در امور بیمه کارفرمایان این اتحادیه از سوی مسئولان شد.