اهواز - خبرگزاری مهر: باوجود توان داخلی در تامین لوله مورد نیاز برای طرحهای مختلف داخلی، واردات لوله از کشورهای هند، چین و آلمان همچنان ادامه دارد و این مسئله باعث شده تولیدکنندگان داخلی با مشکلاتی مواجه شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، شرکت لوله سازی اهواز که زمانی به علت بحرانهای مالی در آستانه ورشکستگی قرار گرفته بود اکنون به جایی رسیده که توان بالایی در تولید انواع لوله ها با کاربردهای متفاوت را دارد.

این شرکت در سال 1346 توسط شرکت نفت وقت برای تولید لوله از قطر 24 تا 42 اینچ تاسیس شد تا بتواند تولید لوله های مورد نیاز نفت را تامین کند. ظرفیت این شرکت در ابتدای کار 900 هزار تن لوله در سال بود که سپس با توسعه فعالیتهای نفتی در خوزستان و نیاز به لوله های بیشتر، تولید این کارخانه نیز افزایش یافت.

با گذشت یک دهه و به وقوع پیوستن اتفاقات و تحولات صنعتی در کشور، در سال 1379 در راستای طرح خصوصی سازی، مالکیت شرکت لوله سازی اهواز به بخش خصوصی واگذار و از زیر نظر وزارت نفت خارج شد.

این شرکت با تامین لوله برای پروژه های مهمی همچون فاز یک پروژه پارس جنوبی به سفارش شرکت پتروپارس، فازهای دو و سه پارس جنوبی به سفارش شرکت توتال فرانسه و نیز فازهای 4و5 پروژه پارس جنوبی به سفارش شرکت آجیپ ایتالیا توانسته است توانایی خود را به اثبات برساند .
 
این شرکت تنها تولید کننده لوله های مقاوم در برابر خوردندگی گاز ترش است و از سال 1372 تا  کنون 151 کیلومتر لوله برای انتقال گاز ترش به خصوص برای انتقال گاز ترش میدان گازی پارس جنوبی تولید کرده است.
 
با وجود این شرکت های ایرانی برای تامین لوله برخی طرحها مورد کم توجهی قرار می گیرند که تکرار این عمل و واردات انواع لوله در سال تولید ملی کم لطفی به تولید کنندگان داخلی به شمار می رود.
 
در همین خصوص علیرضا کاظمی مدیر عامل شرکت لوله سازی اهواز در گفتگو با خبرنگار مهر با انتقاد از روند واردات لوله از کشورهای چین، آلمان و هند گفت: بارها به مسئولان گفته ایم که با وجود امتیازات ویژه خارجیها از قبیل برخورداری از معافیتهای مالیاتی در مناطق آزاد و ... حاضریم با قیمتی ارزانتر از آنها لوله های گاز ترش را تحویل دهیم.
 
کاظمی با اشاره به تولیدات این شرکت و استفاده از آنها در فازهای یک تا پنج پارس جنوبی افزود: تولید لوله های گاز ترش با اینچهای بالا در این شرکت از سال 1372 آغاز شد و تا به امروز یک هزار و 51 کیلومتر از تولیدات این شرکت در پروژه های ملی کشور مورد استفاده قرار گرفته است.
 
وی با اشاره به اینکه در این خصوص جلسات متعددی را با مسئولان دولتی برگزار کرده، تصریح کرد: جلسات مختلفی را با مسئولان دولتی از مدیران وزارت نفت داشته ایم و از آنها درخواست کرده ایم که حداقل نصف این واردات را به شرکتهای تولید کننده داخلی بدهید هم راضی هستیم، اما متاسفانه در سال گذشته هزار کیلومتر لوله وارد کشور شده و امسال نیز ظاهرا قرار است 500 کیلومتر دیگر وارد شود.
 
مدیر عامل شرکت لوله سازی اهواز گفت: این شرکت استانداردهای مختلفی از شرکتهای آجیپ ایتالیا و توتال فرانسه و ... برای تولید لوله دارد و هنوز اصرار مسئولان برای واردات برای ما جای سئوال دارد در حالیکه این شرکت به تنهایی می تواند در سال 250 کیلومتر لوله با قطرهای بزرگ تولید کند.
 
کاظمی افزود: حتی به مسئولین گفته ایم که این لوله ها را با همان کیفیت و حتی ارزانتر از کشورهای چین و هند به شما تحویل می دهیم.
 
وی توسعه تولید و امر اشتغال و حرکت در مسیر خودکفایی را از ماموریتهای مهم شرکت متبوع خود برشمرد و اظهار کرد: با عنایت به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر توجه به تولید داخلی و نامگذاری امسال به سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی لوله سازی اهواز به عنوان پیشگام در تحقق این امر، گامهای مهمی برداشت که از جمله آن می توان به احداث کارخانه اسپیرال ( لوله های قطور ) و صرفه جوییهای ارزی و ریالی در ساخت برخی تجهیزات آن اشاره کرد.

کاظمی ادامه داد: یکی دیگر از اقدامات مهم و مثبت این شرکت، آغاز عملیات اجرای لوله سازی اروند است که باتوجه به قرارگرفتن در منطقه آزاد اروند و استفاده از معافیت مالیاتی و مجاورت با عراق، فرصت بسیار خوبی برای رونق تولید ملی و اشتغال در منطقه و استان ایجاد می کند.