به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محمدباقر لیاقتی ظهر یکشنبه در نشستی خبری در بجنورد بیان کرد: در کل کشور حدود 450 ناظر شرعی بر ذبح و کشتار دام و همچنین مراکز فرآوری گوشت نظارت میکنند.
وی با بیان اینکه در کشور حدود 650 کشتارگاه دام و طیور وجود دارد، اظهار داشت: بر این اساس تعداد ناظران شرعی با تعداد کشتارگاهها متناسب نبوده و در این زمینه لازم است تعداد ناظران افزایش یابد.
حجت الاسلام لیاقتی در ادامه با بیان اینکه در سال گذشته حدود 100 هزار تن گوشت از کشورهای خارجی وارد شد تصریح کرد: تمامی گوشتهای وارداتی در مبدا، با حضور ناظر شرعی و مطابق با دستور دین مبین اسلام ذبح و بسته بندی شده است.
وی از اعزام 100 روحانی ناظر به کشورهای مبدا واردات گوشت در سال گذشته خبر داد و گفت: تمامی شرکتهای وارد کننده گوشت باید قبل از اقدام به واردات گوشت، گواهی سلامت شرعی فرآوردههای دامی را کسب نمایند.
این مسئول در مورد واردات گوشت ماهی به کشور نیز تصریح کرد: بیش از 100 نوع ماهی حلال در دنیا شناسایی شده و مشخصات آنها برای واردات در اختیار واردکنندگان گذاشته شده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر واردات فیله خالص ماهی ممنوع است افزود: در این مورد به علت عدم توانایی تشخیص حلال یا حرام بودن ماهی حضور ناظر شرعی در مبدا تهیه فیله ضروری است.
حجت الاسلام لیاقتی تصریح کرد: در صورت عدم گواهی ناظر شرعی و نیز عدم امکان تشخیص فلس دار بودن ماهی، واردات فیله آن ممنوع است.
مسوول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان دامپزشکی کشور در ادامه به وجود برخی فرآوردههای گوشتی حرام در کشور اشاره کرد و گفت: این فرآوردهها به صورت قاچاق و از مبادی غیر رسمی وارد کشور شده است.
وی با تایید این موضوع که هم اکنون کنسرو و چیپس خرچنگ در سطح بازار یافت میشود افزود: این فرآوردهها حرام بوده و در صورت گزارش فروش این نوع مواد، با مرتکبین برابر قانون برخورد میشود.