نشست مطبوعاتی دوازدهمین جشنواره بینالمللی مقاومت (انقلاب و دفاع مقدس) صبح امروز با حضور محمد خزاعی دبیر، یزدان عشیری مدیر روابط عمومی جشنواره و جمعی از خبرنگاران در مجتمع فرهنگی هنری اسوه برگزار شد.
در ابتدای این نشست محمد خزاعی با گرامیداشت یاد شهید آوینی گفت: امروز بعد از گذشت چهار دهه باید به دنبال بازتعریف نیازها برای برگزاری جشنواره دفاع مقدس باشیم. آیا سینمای دفاع مقدس توانسته است نقش خود را در این سالها تبیین کند؟ اصلاً بهتر است چه تعریف جدیدی از دفاع مقدس ارائه کنیم تا نسل جدید نیز با آن ارتباط برقرار کند؟
وی افزود: شاید جنگ به پایان رسیده است اما اثرات آن ادامه دارد. کسانی که درباره جنگ و دفاع مقدس فعالیت میکنند باید دایره وسیعتری را در نظر بگیرند. قرار نیست فقط به موضوعات هشت سال دفاعمقدس بپردازیم جنس جنگ و دفاع ما متفاوت بود. همین تفاوت باعث شد که کلمه مقدس به آن وارد شود.
خزاعی ادامه داد: متاسفانه سینمای دفاعمقدس دچار تکرار شده است و سوژههای جدید به آن ورود پیدا نکردهاست. در حال حاضر انواع مشکلات در مسائل اقتصادی و اجتماعی وجود دارد. سینماگران دفاعمقدس میتوانند در این زمینه کار کنند آنها باید آرمانها و ارزشهای آن سالها را در امروز به کار برده و آن را وفق دهند.
وی در ارتباط با برگزاری جشنواره مقاومت عنوان کرد: این جشنواره امسال با رویکرد مقاومت، بصیرت و شکوفایی برگزار خواهد شد و این، شعار این دوره است. متولیان جشنواره بنیاد روایت، انجمن سینمای انقلاب و سازمان سینمایی معتقدند باید استراتژی را در این دوره تعریف کرده تا بتوانیم در دورههای بعدی از آن استفاده کنیم بر همین اساس انجمن انقلاب و دفاع مقدس تولیداتی را در جشنواره خواهد داشت.
دبیر جشنواره در ارتباط با بخشهای مختلف این رویداد گفت: دوازدهمین دوره جشنواره مقاومت در قالب مسابقه ایران، بینالملل، جلوهگاه نور، چشمانداز مقاومت و قلم طلایی برگزار میشود همچنین در بخش جنبی، نشستها و کارگاههای آموزشی نیز برپا خواهد شد.
دبیر جشنواره در ارتباط با بخشهای مختلف این رویداد گفت: دوازدهمین دوره جشنواره مقاومت در قالب مسابقه ایران، بینالملل، جلوهگاه نور، چشمانداز مقاومت و قلم طلایی برگزار میشود همچنین در بخش جنبی، نشستها و کارگاههای آموزشی نیز برپا خواهد شد.
وی افزود: در بخش شیدایی حقیقت (مسابقه ایران) آثاری که از سال 89 تولید شدهاند میتوانند در جشنواره شرکت کنند جوایز این بخش عبارتند از: بهترین فیلمنامه، بهترین کارگردانی، بهترین بازیگر زن و مرد، بهترین اثر و بهترین جلوههای ویژه. انجمن انقلاب و دفاع مقدس امسال مبلغ 300 میلیون تومان به فیلم برگزیده برای تولید اثر بعدی اهدا خواهد کرد.
خزاعی ادامه داد: در بخش آثار سینمایی – ویدئویی تلهفیلمهایی که از سال 89 تولید شدهاند به صورت آزاد و یا تولیدات نهادها و سازمانهای مختلف میتوانند شرکت کنند از جوایز این بخش نیز میتوان به بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین بازیگر زن و مرد، بهترین اثر اشاره کرد. آثار این بخش در جشنواره به نمایش در نمیآید و فقط داوری خواهد شد.
وی درباره بخش مسابقه فیلمهای کوتاه و مستند گفت: در بخش فیلمهای کوتاه داستانی سه جایزه به برگزیدگان تعلق میگیرد همچنین تایم این فیلمها باید 30 دقیقه باشد در بخش مستند نیز 3 جایزه به تولیدات سال 89 به بعد تعلق میگیرد.
خزاعی با اشاره به بخش بینالملل جشنواره فیلم مقاومت عنوان کرد: در دوره قبلی خوشبختانه ما در بخش بینالملل با استقبال خوبی روبرو شدیم. این بخش با عنوان (آفتاب حقیقت) به موضوعاتی همچون مقاومت و بیداری اسلامی، مبارزه با تروریست و ... میپردازد. بنیاد روایت فتح تولیداتی را در زمینه بیداری اسلامی به فیلمسازان خارج از کشور سفارش داده و امیداریم برای حضور در این جشنواره آماده شود.
وی بیان کرد: موضوعاتی مثل بحرین، بحث حقوق بشر و جنبش والاستریت میتواند از محورهای اصلی فیلمهای سینمایی تولیدات داخلی و خارجی باشد در این بخش نیز جایزه بهترین فیلم، بهترین فیلمنامه و بهترین کارگردانی به برگزیدگان تعلق خواهد گرفت.
خزاعی ادامه داد: در بخش بینالملل فیلمهای مستند، کوتاه و داستانی نیز مورد رقابت قرار میگیرند همچنین جایزه ویژه عماد مقنیه به آثار سینمایی با موضوع لبنان و مقاومت اسلامی تعلق میگیرد.
دبیر جشنواره فیلم مقاومت درباره بخش قلم طلایی گفت: این بخش متعلق به فیلمنامهنویسی است همه ما معتقد هستیم که ضعف عمده سینمای دفاعمقدس بحث فیلمنامه است. علاقهمندان میتوانند در این بخش طرحهای فیلمهای سینمایی و یا سینما ویدئو را به دبیرخانه ارسال کنند. موضوعات این بخش عبارتند از انقلاب و دفاعمقدس، تلاش و تبلور ارزشهای انسانی، جانبازان و خانواده شهدا، خودباوری، سازندگی کشور و... مهلت ارسال آثار در این بخش تا اول مردادماه است.
وی تاکید کرد: برای طرحهای سینمایی که برگزیده میشوند مبلغ 20 میلیون تومان برای نگارش فیلمنامه و در بخش سینما ویدئو 10 میلیون تومان تعلق میگیرد.
خزاعی ادامه داد: بخش جلوهگاه نور به موضوع شهدای ترور میپردازد ما بالغ بر 17 هزار شهدای ترور داریم اما هیچ وقت در این زمینه فیلم نساختهایم در این بخش آثاری که از اول انقلاب تا امروز ساخته شدهاند و تایم آنها تا 30 دقیقه باشد میتوانند شرکت کنند. مدیریت این قسمت برعهده پژمان لشگریپور است و مهلت ارسال تا پنجم مرداد ماه در نظر گرفته شده است.
وی افزود: یکی از ویژگیهای این دوره این است که هر فیلمی که به بخش مسابقه راه پیدا کند یک نیم سکه و یا مبلغ 300 هزار تومان به وی تعلق میگیرد.
دبیر جشنواره فیلم مقاومت درباره برگزاری جشنواره در کشورهای مختلف گفت: مانند دوره قبلی ما بحث برگزاری هفتههای فیلم در کشورهای مختلف را پیگیری میکنیم سینمای جنگ در عرصه بینالملل مهجور بوده است به همین دلیل امسال نیز برنامهریزی کردیم با رایزنیهای انجام شده در هشت کشور پس از پایان جشنواره فیلم مقاومت آثار را به نمایش بگذاریم. فیلمها برای نمایش در خارج از کشور دوبله میشوند یا با نسخه زیرنویس شده به نمایش درمیآیند.
خزاعی عنوان کرد: جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت از دوم تا ششم مهرماه همزمان با هفته دفاع مقدس در تهران و هشت استان و هشت کشور برگزار خواهد شد البته این تاریخ احتمالی است و ممکن است شب اختتامیه این جشنواره با تولد امام رضا(ع) همزمان باشد و آن دوره نیز زمان برگزاری جشنواره فرهنگی امام رضا(ع) است به همین دلیل ممکن است تغییراتی در آن ایجاد شود.
وی در پایان این نشست درباره حضور فیلم "یک خانواده محترم" ساخته مسعود بخشی که به نمایندگی سینمای ایران در جشنواره فیلم کن روی پرده رفته بود، در جشنواره فیلم مقاومت گفت: من فیلم ایشان را ندیدهام و باید صبر کنیم تا آقای آفریده تهیهکننده فیلم فرم حضور را پر کنند از طرف دیگر باید ببینیم آیا این فیلم با سیاستگذاری ما منطبق است یا خیر. از فیلمهایی که در این جشنواره به نمایش در میآیند میتوان به "شور شیرین"، "ملکه" و... اشاره کرد همچنین ممکن است فیلم "غریبه" نیز در این جشنواره به نمایش در بیاید.