به گزارش خبرنگار حوزه و دانشگاه "مهر" پيشرفت وسيع فن آوري اطلاعات (IT) و اثر آن بر خلق كسب و كارهاي جديد مبتني بر فن آوري اطلاعات (e-Business) باعث بروز تحولات عظيمي در صحنه رقابت و فعاليت هاي سازماني شده و نحوه كسب و كار موجود در جهان دستخوش تغييرات عديده اي شده است.
به همراه اين تغييرات، فرصت ها و تهديدهاي جديدي فراروي سازمان ها قرار گرفته است و تنها سازمان هايي توان ادامه حيات و حضور در فضاي رقابتي آينده را دارند كه بتوانند اهداف و گزينه هاي استراتژيك مبتني بر فن آوري اطلاعات (e-Strategic Options) را در مدل كسب و كار خود بشناسند و گزينه مناسبي را انتخاب نمايند.
از طرفي صنعت خوردوي جهاني هم اكنون درگير با چالش هايي است كه تغيير در ساختار، آن را به صورت جدي تحريك مي كند. فشار از طرف مشتريان براي كالاهاي متنوع تر، بهتر و ارزانتر، اضافه ظرفيت توليد خودروسازان و جنگ قيمت ها، مشكلات زيست محيطي، رشد جمعيت و تنش هاي سياسي و جنگ در مناطق نفت خيز جهان چالش هاي عمده اي است كه در صنعت خودروسازي جهان وجود دارد. بنابراين انتظار مي رود ساختار سازماني صنعت خودرو به شدت دستخوش دگرگوني شود.
با مطالعه آينده قابل تصور در سازمانهاي صنعت خودرو كه منتهي به سازمان هاي الكترونيكي مي گردند، روند تغييرات ساختاري اين صنعت و تحولات جاري و آتي آن تشريح مي شود.
آينده صنعت خودرو بر مبناي بكارگيري خلاقانه فن آوري اطلاعات است كه اين امر براي باز تعريف عناصر كسب و كار و روابط بين آنها صورت مي گيرد. براين مبنا آينده صنعت خودرو را بايد " گسسته و برجسته " (unbundled) دانست.
شواهد موجود و نظر خبره هاي موضوع، اين نظريه را اثبات مي كند و نحوه گسسته شدن صنعت خودرو و متمركز شدن بازيگرانش بر فعاليت هاي تخصصي در حوزه هاي "مديريت برمشتري"، "مديريت بر خلق محصول" و "مديريت بر زير ساخت هاي توليد " را توضيح مي دهد.
اين گسسته شدن را مي توان "انقلاب چهارم" صنعت خودرو ناميد كه اثرات اين تحولات برمدل كسب و كار و بازيگران اين صنعت تبيين مي گردد.
منبع : چكيده پايان نامه مهدي ساعدي دانشجوي دكتري مهندسي صنايع دانشگاه تربيت مدرس با عنوان استراتژيك تحول مبتني بر فن آوري اطلاعات؛ چارچوبي مفهومي در صنعت خودرو