حجت الاسلام دکتر محمد ثقفی درمورد آسیبهای گذراندن وقت به بیهودگی و بطالت به خبرنگار مهر گفت: اراده و تصمیمگیری یکی از خصلتهای هر انسانی است که از صفات احسن الخالقین خداوند به عاریت برده؛ یعنی خلاقیت و فعالیت و تصمیم گیری مثبت را خداوند در او به ودیعه گذاشته است. لذا اگر اراده از انسان گرفته شود تبدیل به موجود بی خاصیتی میشود.
وی افزود: هیچ آدمی نباید دو روزش مانند هم باشد بلکه فردایش باید بهتر از دیروز و امروزش باشد. آدمی، شخصیت و هویت خود را تأکید میکند که اینچنین باشد. بنابراین بهترین راه اظهار وجود استفاده بهینه و مناسب از وقت و زمان و این سرمایه خدادادی است که او را خلاق میسازد.
استاد جامعه شناسی دین دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: در قرآن در سوره والعصر خداوند به زمان و وقت قسم میخورد. میفرماید که اگر انسان از وقتش درست استفاده نکند دچار خسران یعنی ضرر مادی میشود.دنبال آیه میگوید مگر کسانی که ایمان آوردهاند و عمل صالح انجام میدهند. انسان باید در فعالیتش همیشه حق و صبر را برای خودش سفارش کند.
درمورد اینکه از نظر اسلام یک مسلمان باید چگونه وقت خود را بگذراند هم یادآورشد: دراسلام برای گذراندن وقت سه بخش درنظر گرفته شده اول کار و فعالیت بدنی است. کار موجب تندرستی و سلامتی میشود و انسانی که بیشتر کار میکند مانند انگشت شصت پا است که وزن بیشتر بدن روی آن است بنابراین بزرگتر و زیباتر از بقیه انگشتان است.
استاد جامعه شناسی دانشگاه آزاد اذعان کرد: دوم انسان باید وقتش را به عبادت خدا بپردازد.یعنی معنویت هم برای انسان ضروری است. سوم هم باید به قوم و خویش و خانواده خود برسد و از لذتهای مباح بهره ببرد. یعنی از زمین و زمان و طبیعت تا جائی که کار حرامی انجام نگیرد استفاده کند.
این محقق و پژوهشگر حوزه جامعه شناسی به ضرورت برنامه ریزی در زندگی تأکید کرد و گفت: برنامه ریزی برای انسان مانند اتوبان و جاده برای ماشین است. یعنی کوتاهترین راه و با سرعت بالا با کمترین امکانات بیشترین بهره را از سرمایه وقتش خواهد برد.انسان بدون برنامه به بن بست و هرج و مرج میرسد.اما انسان برنامه ریز بهترین نتیجه را از زمان خواهد برد.