اقلید - خبرگزاری مهر: دریاچه کافتر در استان فارس طی مدت اخیر آبگیری شد اما برای جلوگیری از خشکی دوباره دریاچه باید اراضی کشاورزی اطراف آن نیز مدیریت شود.

به گزارش خبرنگار مهر، دریاچه کافتر با وسعتی بیش از هفت هزار هکتار در بخش مرکزی شهرستان اقلید در شمال استان فارس قرار دارد.

این دریاچه در 35 کیلومتری جنوب اقلید فارس و در ارتفاع دو هزار و 300 متری از سطح دریا قرار دارد و طول آن در حدود 24 کیلومتر و عرض آن شش کیلومتر است و یکی از دریاچه های آب شیرین استان فارس و از زیستگاه های بسیار ارزشمند پرندگان مهاجر محسوب می شود.

کافتر در کنار روستای کافتر واقع شده و دومین دریاچه آب شیرین بعد از دریاچه پریشان است که زیستگاه طبیعی پرندگان مهاجر و محل پرورش ماهیهای کپور و آمور به شمار می رود. وجودچشمه سارها و قنوات متعدد علاوه بر ایجاد مناظر زیبا و دیدنی زمینه مساعدی برای پرورش ماهی قزل آلا فراهم کرده است.

تا قبل از خشکسالی سالانه حدود یک هزار تن ماهی کپور از دریاچه صید می شد و تا حدود دو سال پیش نیز صید ماهی در این دریاچه به 700 تا 800 تن در سال نیز رسید.

طی مدت اخیر با توجه به بارش برف و باران در شهرستان اقلید تا حدودی دریاچه کافتر آبگیری شده اما عمق آن بسیار ناچیز است.

هماهنگ کننده استانی طرح حفاظت از تالابهای ایران در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با آخرین وضعیت دریاچه کافتر گفت: در حال حاضر به دلیل بارش برف و باران مناسب در فصل زمستان حدود 200 هکتار از این دریاچه آبگیری شده اما عمق آن بسیار ناچیز است.

علمدار علمداری ادامه داد: این دریاچه یکی از دریاچه هایی است که از سیلاب برف پر می شود و دلیل اینکه بعد از گذشت چهار سال از خشکسالی پی درپی هم اکنون آبگیری شده فقط به بارش برف زمستان مربوط است.

وی با بیان اینکه وضعیت این تالاب نیز مانند دیگر دریاچه های استان نگران کننده است، بیان کرد: در حوالی این دریاچه زمینهای کشاورزی بسیاری وجود دارد که از آب ورودی به تالاب برای آبیاری آنها استفاده می شود از این رو ورودی آب به کافتر بسیار کم است و در صورتیکه این اقدام انجام نمی شد شاهد آبگیری بسیار دریاچه بودیم.

هماهنگ کننده استانی طرح حفاظت از تالابهای ایران اظهار داشت: با توجه به استفاده نامناسب از آب توسط کشاورزان و آغاز فصل گرما به طور حتم به زودی بار دیگر کافتر خشک می شود.

وی در ادامه سخنان خود خواستار مدیریت پیرامون استفاده از آب چشمه های اطراف دریاچه شد و تاکید کرد: در حال حاضر ورودیهای آب به دریاچه مربوط به آب شدن برفهاست که پس از آن به سیلاب تبدیل شده و وارد دریاچه کافتر می شوند.

علمداری بیان کرد: در صورت ادامه این روند و عدم مدیریت استفاده از آب نباید انتظار داشت که دریاچه کافتر آبگیری شود زیرا ورودی آن بسیار ناچیز است.

هماهنگ کننده استانی طرح حفاظت از تالابهای ایران در ادامه پیرامون وجود ماهی در این دریاچه گفت: در حال حاضر گونه ای ماهی در دریاچه وجود ندارد زیرا عمق آب بسیار کم است و امکان رشد و تکثیر ماهی در آن وجود ندارد.