به گزارش خبرنگار مهر، وحید جلال زاده ظهر چهارشنبه در جریان بازدید از مرکز تحقیقات آرتمیای ایران در ارومیه افزود: همه سعی و تلاش مجموعه مدیریت عایل استان برای زنده نگه داشتن آرتمیا ارومیانا بوده که متاسفانه شرایط اقلیمی دریاچه ارومیه حیات تنها موجود زنده آن را تحت تاثیر قرار داده است.
وی با بیان اینکه در این مرکز اقدامات تحقیقاتی و پژوهشی خوبی در رابطه با تکثیر و پرورش آرتمیا ارومیانا صورت گرفته که می تواند زمینه ساز برخی اقدامات عملی باشد، ادامه داد: میزان اعتبار تخصیص یافته برای اجرای طرح های تحقیقاتی این مرکز با توجه به اهمیت موضوع بسیار ناچیز است.
استاندار آذربایجان غربی با اشاره به اینکه آذربایجان غربی مقام اول تولید آبزیان را در بین استانهای غیر ساحلی کشور به خود اختصاص داده عنوان کرد: در دولت دهم اعتبارات قابل توجهی به حوزه های پژوهشی اختصاص یافته که مرکز تحقیقات آرتمیای ایران باید با تلاش مضاعف نسبت به جذب اعتبارات بیشتر از وزارت جهاد کشاورزی اقدام کند.
کشت مصنوعی آرتیمیا در حواشی دریاچه ارومیه
جلال زاده از کشت و پرورش آرتمیا به صورت مصنوعی در برخی نقاط آذربایجان غربی و همچنین پرورش آرتمیا به صورت پایلوت در برخی از حواشی دریاچه ارومیه خبر داد و عنوان کرد: امیدواریم با تلاش کارشناسان این مرکز و تدابیری که محیط زیست انجام می دهد بتوان گامی ارزنده در راستای حفظ آرتمیا و بهره گیری از صرفه اقتصادی و ارز آور بودن آن برداریم.
وی اظهار داشت: در جریان بازدید از این مرکز در رابطه با طرحهای تحقیقاتی آرتمیا و سایر آبزیان استان بحث و بررسی هایی صورت گرفت که برای حل مشکلات این مرکز به واسطه ملی بودن آن باید وزارت جهاد کشاورزی و موسسه تحقیقات شیلات کشور وارد عمل شوند.
نکویی فرد رئیس مرکز تحقیقات آرتمیای ایران نیز در جریان این بازدید تعداد پروژه های تحقیقاتی اجرا شده در این مرکز را 51 طرح و تعداد طرح های در دست اجرا را 13 طرح عنوان کرد و افزود: برای سال جاری 24 طرح تحقیقاتی با 300 میلیون تومان اعتبار پیشنهاد شده است.
استاندار آذربایجان غربی از بخش های مختلف مرکز تحقیقات آرتمیای ایران در ارومیه از جمله آزمایشگاه کشت جلبک، بخش ارزیابی ذخایر و بوم شناسی، آزمایشگاه هیدروبیولوژی و آزمایشگاه تکثیر و پرورش آبزیان بازدید و در جریان مسایل و مشکلات این مرکز قرار گرفت.