یاسوج - خبرگزاری مهر: استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: برنامه بنیادی برای سازندگی و تحول اساسی این استان در سفر مقام معظم رهبری در 17 خرداد ماه سال 1373به این استان رقم خورد.

به گزارش خبرنگار مهر، اکبر نیکزاد عصر چهارشنبه در آیین افتتاح اداره کل ارتباطات و فنآوری اطلاعات استان، افزود: حرکت استان به سمت توسعه و سازندگی به گونه‌ای شتاب گرفت که می‌توان مبنای تاریخ عمران و سازندگی استان را به بعد و قبل از 17خرداد ماه سال 1373تقسیم بندی کرد.

نیکزاد اظهار داشت: پروژه‌های عظیم  و ملی که هم برای استان و هم کشور حیاتی است،همچون محور های ارتباطی پاتاوه - دهدشت، یاسوج - بابامیدان ، فرودگاه یاسوج و گچساران ، سد عظیم کوثر در این سفر مصوب و از آن روز عملیات اجرای آنها آغاز شد.

وی تصریح کرد: تا قبل از سفر مقام معظم رهبری یک راه پر پیچ و خم در دل کوهستان ها وجود داشت و در حقیقت استان در یک بن بست ارتباطی بود، ولی با این سفر پر خیر و برکت تلاش‌ها برای رفع این مشکلات حل شد به طوری که محور ارتباطی یاسوج - بابامیدان با 110میلیارد تومان اعتبار در دو سال گذشته افتتاح و محور دهدشت - پاتاوه با 220میلیارد تومان اعتبار در سال آینده به بهره برداری می‌رسد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: این دو محور به دلیل کاهش چشمگیر زمان و طول مسافرت، ملی بودن آنها و افزایش امنیت سفر یکی از شاخص‌های توسعه و حلقه اتصال جنوب به مرکز کشور را ایجاد کرده و خواهند کرد.

وی از دیگر برکات سفر مقام معظم رهبری برای استان را سد کوثر عنوان کرد و افزود: این سد که آب پنج استان جنوبی کشور را تامین می کند، در تامین آب بخش های کشاورزی، صنعت، گردشگری و آب آشامیدنی مردم استان نقش حیاتی داشته به طوری که شش هزار هکتار از زمین های دیم دشت لیشتر گچساران را به آبی تبدیل کرد.

نیکزاد بیان داشت: ساختن یک هتل پنج ستاره ، فرودگاه یاسوج ، یک هزار واحد مسکونی رزمندگان، هفت کارخانه و واحد صنعتی، بهبود شرایط شبکه‌های صدا و سیمای مرکز استان نیز از دیگر دستاوردهای این سفر پر خیر و برکت برای آبادانی استان بود.

وی با بیان اینکه، این سفر بیش از 335 پروژه عمرانی و زیربنایی و همچنین 600 طرح تولیدی را برای استان به ارمغان آورد، افزود: در بخش عمران روستایی 47 روستا بهسازی و آسفالت ، 158 روستا برق رسانی، 90 روستا آبرسانی و سه هزار واحد مسکونی ساخته شد.

استاندار یادآور شد: در حوزه عمران شهری نیز ساختار آبرسانی شهرهای یاسوج، گچساران، دهدشت، باشت و چرام اصلاح شد و پروژه‌های دیگری همچون احداث برق 33 کیلووات شهر دهدشت، گاز رسانی به طول 80 کیلومتر در شهر گچساران و طرح فاضلاب شهری گچساران نیز به اجرا درآمد.

وی درباره دستاوردهای سفر مقام معظم رهبری در بخش آموزش و بهداشت نیز گفت: 35 پروژه مدرسه سازی و خوابگاه شبانه روزی ، 12 پروژه بهداشتی، درمانی و کمک به ساختن دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه پیام نور از مصوبات سفر مقام معظم رهبری بود که همه آنها اجرایی شده است. 

نیکزاد با بیان اینکه، این استان یک میلیون و 800 هزار هکتار جنگل و مرتع دارد، گفت: به همین خاطر 100 طرح مرتعداری و آبخیزداری از مصوبات آن سفر به اجرا گذاشته شد.

وی با بیان اینکه دامداران استان دو میلیون راس دام پرورش می‌دهند که بخش زیادی از این کار توسط عشایر انجام می‌شود، گفت: همچنین با توجه با قابلیت‌های استان در زمینه منابع فراوان آبی،500 طرح در زمینه دامپروری، آبزی پروری و گسترش صنایع روستایی به اجرا گذاشته شد.

استاندار این سفر را بی‌نظیر و بزرگترین سفر تاریخی استان که حاصل دستاوردها و خدمات بزرگ و ارزنده‌ای برای مردم داشت، عنوان کرد و گفت: تمام طرح ها با کار دقیق کارشناسی همراه بود که به همین دلیل توانست تاثیر بسزایی در آبادانی استان داشته باشد.