کتابی درباره کتبیه‌های خطاطی نستعلیق در معماری ایرانی با تحقیق و پژوهش مهدی مکی‌نژاد تهیه و تدوین می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، همان‌طور که از عنوان موضوع این کتاب برمی‌آید درباره کتیبه‌های نستعلیق و عمدتا در معماری ایرانی است. خوشنویسی همان‌طور که طی سال‌ها و اعصار روی کاغذ سیر تحولی داشته در بناها، معماری و کتیبه‌ها هم سیری تحولی را طی کرده است.

نستعلیق تنها خطی است که هیچ ریشه غیرایرانی ندارد. البته دیگر رسم‌الخط‌های رایج در کتابت‌ها و کتیبه‌های فارسی توسط خطاطان ایرانی ابداع شدند اما حوزه رشد اقلیم آن‌ها در ایران نبوده است. به عنوان مثال خط ثلث، در دولت عثمانی رشد و نمو داشته است اما نستعلیق کاملا خواستگاهی ایرانی دارد.

تحقیقات و در کنارش نگارش کتاب توسط مکی‌نژاد در حال حاضر ادامه دارد. از حدود 5 فصل کتاب، نگارهش چند فصل پایانی آن باقی مانده است. نوشتن این کتاب تحقیقات میدانی زیادی می‌طلبد و تصاویر هم از اهمیت زیادی در آن برخوردار خواهند بود چون با تحقیق و جمع‌آوری نمونه‌ها، نوعی مستندسازی و جمع‌آوری اسناد هم به صورت توام در کنار نگارش این کتاب انجام می‌شود.

این کتاب در نهایت حجمی حدود 250 الی 300 صفحه خواهد داشت و زمان پایان نگارش آن بستگی به فعالیت نگارنده آن دارد. اما به نظر می‌رسد کار تدوین این کتاب تا 6 ماه دیگر به پایان برسد. مکی‌نژاد که تا به حال با ناشرانی مانند انتشارات سمت و فرهنگستان هنر همکاری داشته است، هنوز ناشری برای این کتاب انتخاب نکرده است و تا به حال تحقیقات مربوط به این کتاب را به صورت شخصی پیش برده است.