مهندس محمد حسين مقيمي در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر، افزود: اظهارنظرهايي كه در ارتباط با مديريت بحران در دنيا نسبت به ايران صورت مي گيرد بسيار مثبت است.
وي در عين حال با مطرح شدن اين بحثها در داخل موافق بوده و گفت: مطرح شدن مكرر اين قبيل موضوعات در داخل باعث مي شود كه مقداري از نقاط ضعف رفع شود.
مقيمي در خصوص ايجاد نهادي به مراتب بزرگتر از يك ستاد براي اداره بحران در كشور افزود: هر تغييري كه باعث ارتقاي كيفي موضوع شود حتما بايد انجام شود و دولت نيز به طور دائم دنبال اين قبيل برنامه ها است.
دبير ستاد حوادث غير مترقبه كشور گفت: بعد از زلزله بم يك ستاد پيشگيري و مديريت بحران در سطح عالي تر زير نظر معاون اول رييس جمهور با حضور تعدادي از وزرا، فرماندهان و رييس ستاد كل نيروهاي مسلح تشكيل شد.
وي افزود: در واقع هدف از تشكيل اين ستاد ارتقاي مسائل علمي و پيشگيري ، بسيج امكانات و سياست گذاري براي مديريت بحران است كه با توجه به بحث هايي كه در حول محور زلزله بم پيش آمد ، اين ستاد شكل گرفت و تا امروز پنج كميسيون زير مجموعه آن فعال بوده اند و تصميمات خوبي نيز گرفته شده است.
مقيمي گفت: از نظر اجرايي وزارت كشور كه مسئوليت آمادگي و مقابله با بحران را دارد با توجه به تجربه هايي كه از زلزله هاي قبلي به خصوص زلزله بم داشته ، در زلزله زرند سعي كرد بهتر وارد عمل شود و آمار و ارقام مي تواند اين مساله را آشكار سازد.
دبير ستاد حوادث غير مترقبه كشور ضمن موافقت با ايجاد سازمان ملي بحران به جاي ستاد حوادث غير مترقبه افزود: از ابتدا بحث ما اين بود كه ستاد بيشتر حالت فرماندهي داشته باشد تا اينكه به صورت ستادي و هماهنگ كننده عمل كند. يعني به عنوان يك مجموعه اجرايي امكانات كشور را بسيج كند.
وي ادامه داد: علي رغم نقاط قوت و ضعف اين طرح به خصوص در ارتباط با هزينه ها و بودجه ، با تشكيل ستاد موافقت شد. اما وقتي آيين نامه آن در هيات دولت تصويب شد و قرار بر تشكيل كميسيون ها و كارگروهها شد، زلزله بم اتفاق افتاد و فرصت براي پياده شدن اين مديريت در كل كشور فراهم نيامد.
مقيمي گفت: طرح جامع مديريت بحران تا حدود زيادي مي تواند كارساز باشد، هرچند اشكالاتي بر آن وارد است كه بايستي در عمل به رفع آنها پرداخت.
دبيرستاد حوادث غير مترقبه با اشاره به مدت زماني كه براي تصويب اين طرح صرف شده و عمر كوتاهي كه از آن مي گذرد، افزود: بايد فرصت اجراي طرح داده شود تا بتوان به نقاط ضعف و قوت آن دست يافت.
وي در عين حال گفت: البته اگر مجموعه كشور به يك جمع وبندي رسيد و نوع ديگري از مديريت بحران را تعريف كرد، بايد آن را اجرا كنيم.
مقيمي با توجه به تصويب طرح جامع امداد و نجات در فروردين سال گذشته افزود: هنوز در ابتداي راه هستيم و بايد اين فرصت داده شود كه بتوان نقاط ضعف و قوت اين طرح آشكار شود و اگر نياز شد طرح ديگري را جايگزين كنيم.