به گزارش خبرنگار مهر، روزگذشته در مراسمی از برگزیدگان جشنواره عکس "بوی عیدی" که با هدف ثبت جلوهها و تصاویری از آئین و رسوم نوروز برگزار شده بود، تجلیل شد.
در این مراسم از جمشید فرجمندفردا از بیجار کردستان، عبدالرضا کاکایی از کرمانشاه و نوید عزیزی از ارومیه بهعنوان نفرات اول تا سوم تقدیر شدند که به ترتیب یک و نیم میلیون، یک میلیون و پانصدهزار تومان جایزه دریافت کردند. 30درصد تخفیف شرکت در کلاسهای شرکت "فرهنگ فیلم" نیز جایزه دیگری بود که به این هنرمنان گرفت. همچنین با حضور داوران این جشنواره از آثار این هنرمندان رونمایی شد.
در این مراسم که با حضور هیات انتخاب و جمعی ازهنرمندان شرکتکننده برگزار شد، از علیرضا عباسی از شیراز و ابوذر بندری دریاسری از گیلان تقدیر به عمل آمد. علی زارعی نجف دری؛ مدیرعامل انتشارات علمی و فرهنگی در این مراسم دقایقی طولانی در مورد پیشرفتها و دستاوردهای عظیم مدیریت متبوع خود سخن گفت.
در ادامه امیرعباس تقیپور، مدیرعامل "فرهنگ فیلم تهران" و دبیر این جشنواره روی صحنه رفت و گفت: حضور 130 هنرمند از 51 شهر و شهرستان سراسر کشور نشان دهنده وجود استعدادهای بیشمار درعرصه عکاسی است.
وی بر لزوم توجه به استعدادهای جوان در این رشته تاکید کرد و گفت: حوزه عکاسی در عرصه فرهنگ و هنر بیش از هر بخش دیگری متاثر از فناوری است.
به گفته وی، حوزه عکاسی از آن بخشهایی است که به شدت از این فنآوریها استفاده میکند و اگر این بهره، آگاهانه نباشد قطعا آسیب خواهد دید، لذا اگر در این عرصه آموزشهای کافی و درست داده شود چه بسا که هر آماتوری یک روز به هنرمندی حرفهای بدل میشود. کسانی که موبایل دوربیندار دارند و به فناوریهای عکس آگاه نیستند در آیندهای نزدیک یک آسیب جدی برای جامعه خواهند شد.
تقیپور در پایان سخنان خود اظهار امیدواری کرد: تا چنین فعالیتها و رویدادهایی باعث یک تاخیر کوچک و ناچیز در ارتقای سطح کیفی و کمی این عرصه شود و بتوانیم جوایز مادی و معنوی بزرگتری همچون بازدید برگزیدگان از جشنوارههای بینالمللی فراهم کنیم.
در این مراسم علیرضا کریمی صارمی، مسعود زنده روح کرمانی و سعید دستوری کار داوری بیش از 650 اثر از 130 هنرمند را برعهده داشتند که از این تعداد 43 عکس به مرحله نمایشگاه جشنواره راه یافت.
در بخشی از بیانیه هیأت داوران این جشنواره آمده است: دنیای امروز ما، دنیای ارتباطات است و بخش عمدهای از تبادلات ارتباطی برعهده عکس و تصویر. حضور عکس را در زندگی انسان امروز خصوصا در روابط اجتماعی نمیتوان انکار کرد. شاید این بیان معروف که قدرت ارتباطی عکس میتواند از هزاران کلمه بیشتر و تأثیرگذارتر باشد قابلیت تکرار هزار باره داشته باشد.
زمانی که یک مؤسسه فرهنگی برگزاری جشنواره عکس با موضوع مشخصی را در سر میپروراند و برای آن فراخوان میدهد و به انتخاب هیأت داوری میپردازد به خودی خود چیزی را به داوران منتقل میکند که شاید دقیقاً همانی باشد که تفکر برگزاری جشنواره به آن دلیل شکل گرفته و یا حداقل در پس زمینههای فکری برگزار کننده وجود مخفی دارد. این فرآیند فکری جدا از جنبههای تکنیکی و نگاه عکاسانه، دانش عکاس نسبت به موضوع انتخابی برای عکاسی است و بدیهی است که اشراف به موضوعیت جشنواره از طرف عکاس مورد توقع هیأت داوران باشد.
هیات داوران در بخش دیگری از این بیانیه تصریح کردند: عکاسی از نوروز که موضوع جشنواره با نام سمبولیک بوی عیدی بوده است مقوله کوچکی نیست که بتوان به سادگی از کنار آن گذشت و بدون مطالعه و تفحص در ریشههای فرهنگی و سابقه طولانی برگزاری مراسم مختلف آن به اشکال گوناگون با توجه به قومیتهای متعددی که در کشور وجود دارد صرفاً به روخوانی آن پرداخت و تصاویر را تا حد عکسهای یادگاری از یکی از قدیمیترین و با شکوهترین اعیاد پایین آورد. پرداختن به عظمت و شکوه و فلسفه برپایی جشنهای نوروزی در این مقال نمیگنجد و قصد آن هم نیست. اشارهای که رفت در واقع تلنگری است به عزیزان عکاس که چنانچه خود را ملزم به مطالعه در خصوص نوروز که موضوعیت مورد عکاسی آنها بوده است میدیدند، تصاویر نوروزی ما به فروش ماهی و گذاشتن سبزه روی سنگ مزار عزیزان از دست رفتهمان بسنده نمیشد.
در بخش پایانی این بیانیه آمده است: به هر حال هیأت داوری از میان 658 عکس رسیده از 131 عکاس 43 عکس از 30 عکاس را شایسته حضور در نمایشگاه تشخیص داده است. هیأت داوران علیرغم پیشبینی در فراخوان جشنواره علاوهبر انتخاب 3 نفر به عنوان نفرات اول تا سوم، دو عکاس را قابل قدردانی دانست.
نمایشگاهی از 43 اثر برتر این رقابت در نگارخانه ایوان این انتشارات در معرض نمایش گذاشته شدهاست.