محققان اعلام کردند که گروه‌هایی که مسئول حملات سایبری استاکس‌نت و فلیم بودند در مراحل اولیه هرکدام از حمله‌ها بایکدیگر همکاری داشته‌اند.

به گزارش خبرگزاری مهر، ماه گذشته مشخص شد که بدافزار فلیم (Flame) ایران را هدف حملات خود قرار داد بود، درست همان هدفی که استاکس‌نت در سال 2010 برای خود در نظر گرفته بود.

همکاری گروه های استاکس‌نت و فلیم

کسپراسکای اعلام کرده است که تیم هر دو گروه حمله سایبری دست کم یکبار با یکدیگر به اشتراک کد منبع پرداخته اند.

کسپراسکای اعلام کرد: آنچه ما دریافتیم شاهد بسیار قوی در این رابطه بود که سلاح های سایبری استاکس‌نت و فلیم به یکدیگر مرتبط هستند.

الکساندر گوستاو کارشناس ارشد امنیتی این شرکت امنیتی مستقر در روسیه یادآور شد: نتایج تحقیقات جدید نشان می دهد که این دو گروه چگونه دست کم یکبار کد منبع را در مراحل اولیه فعالیت خود بایکدیگر به اشتراک گذاشته اند.

ویتالی کاملوک کارشناس بدافزار این شرکت اظهار داشت: ارتباط این دو حمله به یکدیگر ثابت شده است. ما فکر می کنیم که این دو تیم مختلف هستند که با یکدیگر کار می کنند و در مراحل مختلف یکدیگر را یاری می کنند.

نتایج این تحقیقات کشف " منبع 207" است، یک نمونه ای که در نسخه های اولیه بدافزار استاکس‌نت نیز پیدا شده است. این نمونه شباهت بسیاری به کدی دارد که در فلیم استفاده شده است.

گوستاو اظهار داشت: این فهرست دربرگیرنده نامهای اشیاء دو به دو ناسازگار، الگوریتم استفاده شده برای کشف رمز رشته ها و رویکردهای مشابه به نامگذاری فایل است.

کاسپراسکای فلیم را یکی از پیچیده‌ترین تهدیدهایی که تاکنون کشف شده توصیف کرده و اظهار داشته است که این بدافزار از ماه آگوست سال 2010 ثبت شده است.

دستور مستقیم اوباما

اخیرا تحقیقات انجام شده از سوی نشریه نیویورک تایمز که قرار است در یک کتاب منتشر شود اعلام کرده است که آمریکا مسئول حمله استاکس‌نت بوده است و این امر تحت دستور مستقیم باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا صورت گرفته است.

این گزارش اعلام کرده است که این تهدید با همکاری رژیم صهیونیستی اسرائیل شکل گرفته است.

تاکنون هیچ کشوری به صورت عمومی مسئولیت این حمله را برعهده نگرفته است.

این درحالی است که سخنگوی رژیم صهیونیستی که درباره فلیم صحبت می کرد دولت رژیم اشغالگر قدس را از همکاری در حمله جدا کرد این درحالی است که یک وزیر صهیونیستی پیش از این در مصاحبه ای از این حمله حمایت کرده بود.

حمایت سازمان ملل از حمله سایبری آمریکا به ایران

هفته گذشته نیز دکتر همادون توره - رئیس سازمان ارتباطات راه دور سازمان ملل اظهار داشت که اعتقاد ندارد آمریکا پشت حمله فلیم باشد و گزارشهایی که درباره نقش آمریکا در حمله استاکس‌نت منتشر شده تنها در حد گمانه زنی بوده است.

این درحالی است که آلن وود وارد کارشناس امنیتی دانشگاه سوری نتایج اعلام شده از سوی کسپراسکای را جالب توصیف کرد و اظهار داشت که هنوز مشخص نیست چه کسی پشت این حملات است.

وی افزود: این حقیقت که آنها کد منبع را بایکدیگر به اشتراک گذاشته اند نشان می دهد که این حملات از سوی کسی نیست که تنها قصد کپی کردن یا استفاده دوباره کردن از اطلاعات استاکس‌نت یا فلیم را داشته باشد، بلکه افرادی که کد را نوشته اند آن را میان یکدیگر به اشتراک گذاشته اند.

این کارشناس امنیتی یادآور شد: در این میان سایر شواهد نشان می دهد که هر دو حمله سایبری توسط گروه های مختلفی طراحی شده است که با یکدیگر، حتی به صورت جزئی، همکاری دارند.