بندرعباس - خبرگزاری مهر: مدیرکل بهزیستی هرمزگان بیان داشت: در سال جاری و با شناخت مردم از اورژانس اجتماعی بهزیستی شاهد افزایش دو برابری تماسها شده ایم.

جاسم محمدی در گفتگو با خبرنگار مهر عنوان کرد: آموزش و اطلاع رسانی جامعه برای پیشگیری ازآسیب های اجتماعی از مسائلی است که بهزیستی با یاری و کمک همه دستگاهها و به خصوص رسانه برای دستیابی به این هدف موفق ترعمل می کند.

مدیرکل بهزیستی هرمزگان عنوان کرد: در سال جاری یک تغییر بسیار درست و با جهت در زمینه بهزیستی اتفاق افتاده است، که ارائه خدمات براساس دو شعار اصلی پیشگیری و توانمندسازی است.

محمدی در ادامه سخنان خود افزود: خدمات بهزیستی تنها برای مددجویان تحت پوشش ارائه نمی شوند بلکه اهداف بهزیستی کل جامعه را پوشش می دهد زیرا برخی از آسیبها همانند معلولیت، از دوران کودکی به افراد صدمه وارد می کند و پیشگیری مناسب بسیاری از آسیب های اجتماعی و همچنین معلولیتها را کنترل می دهد.

مدیرکل بهزیستی هرمزگان با بیان به اینکه پیش بینی و در قدم بعدی پیشگیری از مولفه های اساسی کنترل آسیب ها در جامعه است، بیان داشت: پیش بینی آسیب های نوظهوراجتماعی و معلولیت ها، اولویت برنامه های بهزیستی است زیراکه پیشگیری و کنترل بسیاری از آسیبهای اجتماعی نیاز پیش بینی به آینده را می طلبد و این هدف از طریق برنامه های مناسب قابل دست یابی است.

این مسئول یادآورشد: با اجرای طرح پیشگیری از تنبلی چشم 90درصد این معلولیت نسبت گذشته کاهش یافته است وهمچنین بخش عمده ای از آسیبهای شنوایی هم ازطریق طرح پیشگیری رفع شده که با تکمیل تجهیزات سنجش شنوایی این مشکل قابل کنترل می شود.

محمدی با اشاره به اینکه بحث ژنتیک در کنترل معلولیت مهم است تاکید کرد: با اینکه علم ژنتیک در این سالها پیشرفتهای چشم گیری داشته اما خانواده ها در امر ازدواج به دلیل عدم آموزش و ناآگاهی کمتر توجه می کنند رعایت نکردن و همچنین بی توجهی به ارتباط ژنتیک با بروزمعلولیت ها، معضلاتی را بوجود آورده است.

وی افزود: شهرهایی چون تهران و شیراز، یزد، مشهد در زمینه رعایت ژنتیک در ازدواج موفقیت چشمگیری دارند اما هرمزگان به دلیل تنوع فرهنگی و بافت سنتی در برخی از این مناطق باعث شده کمتر به هدفمان برسیم.

مدیرکل بهزیستی هرمزگان در ادامه سخنان خود بیان داشت: آموزش و مشاوره اجباری قبل از ازدواج در سال جاری  به تصویب رسیده که زوجین قبل از ازدواج با گذارندن ساعات آموزشی و همچنین مدارک مبنی بر صلاحیت ازدواج را دریافت خواهند کرد.

محمدی با اشاره به اینکه شعار دوم بهزیستی توانمند سازی که برای است عنوان کرد: توانمندسازی به این معناست که بتوانیم مددجویان را از چرخه حمایتی خارج کرده که از طریق پالش مددجویان به این هدف دست می یابیم، که این مسئله در دل  ایجاد اشتغال ومسکن نهفته است.

وی افزود: معلولان از طریق مراکز حرفه آموزی در جهت اشتغالزایی متناسب با فعالیت آنها می توانند به خودکفایی و توانمندی در جامعه دست یابند.

محمدی عنوان کرد: هم اکنون بخش خصوصی که مرکز حرفه آموزی ضایعه نخاعی است و همچنین مراکز حرفه آموزی ناشنوایان و نابینایان در بندرعباس و شهرستان میناب بصورت رایگان مهارت های فنی را ارائه می دهند.

محمدی با بیان به اینکه حرفه آموزی رایگان معتادان بهبود یافته و جویای کار از طریق فنی حرفه ای یکی دیگراز برنامه های بهزیستی است اظهار داشت: ایجاد بازارچه های دائمی برای فروش محصولات مددجویان از دیگر برنامه های بهزیستی است که این بازارچه ها در سه کلان شهر به عنوان بازارچه های مرکزی درجهت حمایت و فروش محصولات مددجویان دائر می شوند.

مدیرکل بهزیستی هرمزگان در بخش دیگری از سخنان خود بیان داشت: دو برابر شدن تماسهای اورژانس 123 در سال جاری حاکی از آگاهی بیشتر مردم نسبت به خدمات بهزیستی است اما از سویی امکانات و منابع مالی بهزیستی پاسخگوی نیازهای جامعه نیست.

وی افزود: مداخله در بحران هایی چون آزارها و خشونت های خانگی تنها بوسیله دو وسیله اورژانس اجتماعی  123 در سطح استان صورت می گیرد و کمبود خودرو جهت پوشسش شهرستان های بندرعباس و میناب، حاجی آباد، سیریک، بستک و دیگر مناطق استان یکی از مشکلات بهزیستی به شمار می آید.