ساری - خبرگزاری مهر: رئیس مرکز تحقیقات روان پزشکی و علوم رفتاری دانشگاه علوم پزشکی مازندران از رشد 3.2 برابری جمعیت سالمند در ایران خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، مهران ضرغامی صبح جمعه در اولین کنفرانس خرد سودگی با تاکید بر اینکه بررسی روند سالمندی در کشور نشان از تغییر ساختار جمعیتی  کشور است، اظهار داشت: پدیده سالمندی منجر به افزایش بیماریهای خاص این گروه و مسایل اجتماعی و اقتصادی می شود.

وی با اشاره به اینکه جمعیت افراد 60 سال به بالا در سال 1950 بیش از 250 میلیون نفر بوده است گفت: این تعداد در سال 2002 سه برابر شد.

ضرغامی با بیان اینکه پیش بینی می شود تعداد سالمندان جهان در سال 2050 به حدود دو میلیارد نفر افزایش یابد افزود: جمعیت سالمندان در سالهای 2025 تا 2030 به حدود سه و نیم برابر رشد کل جمعیت می رسد.

دبیر همایش خردسودگی، خردسودگی یا دمانس را یکی از بیماریهای برجسته دوران سالمندی دانست و گفت: دمانس در کشورهای غربی پس از اختلالات خلقی، مصرف الکل و استئوآرتریت بیشترین بار را به جامعه تحمیل می کند.

وی ادامه داد: در کشور ما در سالهای اخیر توجه ویژه ای به این مقوله شده و دپارتمان حافظه و انجمن آلزایمر در کشور راه اندازی شد.

رئیس مرکز تحقیقات روان پزشکی و علوم رفتاری دانشگاه علوم پزشکی مازندران، همایش خردسودگی را بعد از همایش روان پزشکی سالمندان، دومین حرکت جدی در این زمینه در شمال کشور دانست و گفت: این همایش در نظر دارد ضمن تاکید مجدد بر این پدیده مهم پزشکی، اجتماعی، شاخه مازندران انجمن آلزایمر ایران را پیگیری کند.